רק להיום
פגמים

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifפגמים../images/Emo140.gif

"פגמים"
"היינו מוכנים לחלוטין שאלוהים יסיר מאתנו פגמים אלה באופיינו." צעד שישי
אחרי שאנו עושים את הצעד החמישי, רבים מאתנו מקדישים זמן מה לבדיקת "טבעם המדויק של פגמינו", והתפקיד שהם מילאו בכך שאנו כפי שאנו. איך חיינו היו יכולים להראות בלי, נאמר, השחצנות שלנו? אין ספק, השחצנות שלנו הרחיקה אותנו מהחברים שלנו, ומנעה מאתנו ליהנות מהם וללמוד מהם. אבל השחצנות שלנו גם שירתה אותנו לא רע וניפחה את האגו שלנו ביחס להערכה האישית הנמוכה שלנו. איזה יתרון נשיג אם נסלק את השחצנות שלנו ואיזו תמיכה תהיה לנו לאחר מכן?
אם נסלק את השחצנות, נתקרב עוד צעד אחד למציאת המקום האמיתי שלנו בין האחרים. נהיה מסוגלים להעריך את חברתם ואת חכמתם. נוכל להתמודד אתם כשווים בין שווים. התמיכה וההדרכה שלנו יבואו, אם נבחר בכך, מהדאגה של הכוח העליון שלנו; "הערכה עצמית נמוכה" תפסיק לשחק תפקיד כלשהו. עלינו לבחון את הפגמים שלנו, בזה אחר זה. אם נעשה כן נראה שכולם הזיקו לנו - כמתחייב מעצם היותם פגמים. האם אנו מוכנים לחלוטין שאלוהים יסיר מאתנו את כולם? כן.
רק להיום:
אבחן בקפידה את כל הפגמים שלי כדי לגלות אם אני מוכן לכך שאלוהים, כפי שאני מבין אותו, יסיר אותם. אוהבים

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

מבחן האינטיליגנציה האמיתי הוא לא כמה אנחנו יודעים לעשות, אלא כיצד להתנהג כאשר אנחנו איננו יודעים מה לעשות.
- ג'ון קלדוול הולט אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של שבת מבורכת../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על יום מנוהל ושמח ללא שימוש בסמים על בוקר שקט ורגוע והרגשה נפלאה בתוכי. על אהבה ובעיקר אהבת חינם. על חברים וחברות לדרך. על משפחה תומכת ומפרגנת. על בריאות פיזית ונפשית. על נוכחות האלוהים שלי בחיי. על החיים עצמם. על עוד יום נקי. רק להיום - שישה חודשים ויום אחד של ניקיון
אתמול בחדר, אחד מנושאי הפגישה היה "חשיבות אסירות התודה". שמעתי חברים ותיקים מתחלקים ומביעים את דעתם ואני כאמור עדיין מקשיבה, שותה בצמא כל מה שיש לתכנית להציע ובלבד שאוכל לשמור על שפיות ועל עוד יום נקי. בכל בוקר, אני פותחת את היום באסירות תודה. זה משהו שעשיתי גם בעבר אלא שלא באופן רצוף, ולא מתוך מודעות כלשהי, כלומר מתוך החלטה כלשהי. היו ימים שפשוט היה לי ברור שזה מה שאני רוצה לעשות מבלי לחשוב למה אני עושה את זה. למה אני מדברת עם אלוהים שלי לפני שאני עושה משהו אחר. היום, אני יודעת שאני עושה את זה, אני מביעה אסירות תודה ועוד יותר מרגישה אותה, משום שאני מעריכה. משום שברור לי שאין דבר שהוא מובן מאליו, גם לא העובדה שהשמש זורחת בכל בוקר מחדש. גם לא העובדה שאני מתעוררת בכל בוקר. אסירות התודה מבחינתי היא דרך לומר לעצמי שאני מסופקת עם מה שיש, גם אם אני שואפת לעוד. זו דרך להפסיק להילחם עם החיים ותחת זאת ליהנות, לאהוב. גם כשקשה לי, היום ובעבר, אני מודה לאלוהים שלי, כי ברור לי ששום דבר לא קורה על מנת להכשיל אותי, ויותר מכך, כל דבר ש"קורה", נועד ללמד אותי עוד משהו, לגרום לי להתקרב אל עצמי ביתר כנות ופתיחות, בהערכה נוספת, בטפיחה על השכם וידיעה שגם זה יעבור בו ברגע שאסכים "ללמוד את השיעור" שהייתי אמורה ללמוד. אני אסירת תודה הבוקר, גם לתוכנית שמוסיפה לחדד בי תיאוריות שידעתי קודם, ומאפשרת לי לבחור ליישם אותן הלכה למעשה. אוהבת

שטול1

New member
ערב טוב ושבוע טוב ../images/Emo24.gif

הנה חולפת לה עוד שבת מנוחה. קצת כביסה, לנקות את הקומקום. ובין לבין גם ספר מזון לנשמה. ועבודת צעדים לגדול עם התכנית. וכבר אני מוכן לשבוע חדש שיהיה לכולנו שבוע נעים ונקי אוהבים שטול

../images/Emo24.gifשבוע טוב לכולנו../images/Emo24.gif

חשבתי שרק אני מכבסת תולה בשבת... יום מוזר כזה עבר עלי, קמתי מוקדם בבוקר למרות ששבת היום, ובצהריים התחלנו סדנת מסורות. טוב להרגיש את הביחד, את השייכות למקום ולחברותא. משהו חדש לי. האמת היא שהייתי אמורה להיות עכשיו בחדר, א-ב-ל.. ממש לא בא לי ללכת, אין לי כוחות לזה, וחוצמזה, את מנת ההחלמה שלי להיום, קיבלתי בצהריים. מותר לי לנוח סופסוף, לא? מחר על הבוקר מרכז יום, ואח"כ בערב חדרים, וכך כל השבוע... אז באמת שמותר יום אחד חופש. (אני מתנצלת? מצטדקת?
) בכל אופן מרגישה טוב, ומאחלת לכולנו שיהיה זה שבוע איכותי ופורה, ובעיקר נקי. אוהבים

למעלה