רק להיום
פחד או אמונה

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifפחד או אמונה../images/Emo140.gif

פחד או אמונה
"לא חשוב כמה רחוק ברחנו, תמיד נשאנו את הפחד עמנו."
במשך שנים רבות, לפני שבאנו ל'מכורים אנונימיים', הפחד היה גורם קבוע בחיינו. השתמשנו משום שפחדנו להתנסות בכאב רגשי או גופני. הפחד שלנו מבני-אדם או מצבים, נתן לנו תירוץ נוח להשתמש בסמים. אחדים מאתנו פחדו מהכל, במידה כזו, שלא היינו מסוגלים לצאת מהבית בלי להשתמש קודם.
ככל שאנו נקיים זמן רב יותר, אנו מחליפים את הפחד הזה באמונה בחברותא, בצעדים ובכוח עליון. ככל שאמונה זו גדלה, האמון שלנו בנס של ההחלמה משפיע על כל תחומי חיינו. אנו מתחילים לראות את עצמנו באור שונה. אנו מבינים שאנו יצורים רוחניים, ואנו רוצים לחיות על-פי עקרונות רוחניים.
יישום עקרונות רוחניים עוזר לנו לסלק את הפחד מחיינו. אם לא נפגע באנשים ולא ננהג בהם בצורה בלתי-חוקית, נמצא שאנו לא צריכים לחשוש מהאופן שבו יתייחסו אלינו. אם אנו משקיעים אהבה, הבנה, רחמים וסבלנות ביחסים שלנו עם האחרים, אנו זוכים ליחס של כבוד והבנה. אנו מבינים שהשינויים החיוביים האלה הם התוצאה מכך שהנחנו לכוח העליון שלנו לעבדו דרכנו. אנו מתחילים להאמין - לא לחשוב, אלא להאמין - שהכוח העליון רוצה רק את הטוב ביותר עבורנו. לא משנה מה הנסיבות, אנו יכולים ללכת בביטחון ומתוך אמונה, לא מתוך פחד.
רק להיום:
אני כבר לא צריך לברוח מרוב פחד. אני יכול ללכת מתוך אמונה בכך שהכוח העליון רוצה שיקרו לי רק דברים טובים. אוהבים

../images/Emo203.gifציטוט להיום../images/Emo203.gif

אדריכלו של היקום לעולם אינו חוזר על עצמו. כל יום הוא בריאה חדשה לגמרי. הפק את מירב התועלת מכל יום חדש.
- רבי נחמן מברסלב אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומצויין ואיכותי../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על שינה רגועה ובוקר שקט, על בריאות, על חום ואהבה, על התנסויות שמביאות איתן תובנות, על חברותא ודרך NA, בן זוג אוהב ומפרגן, משפחה תומכת ומפרגנת, יום מנוהל וחופשי מהתמכרות פעילה, יכולת לחשוב בכנות ואומץ לבחור בדרך כל רגע מחדש, אפשרות להתחבר ליכולת להבחין בין טוב ורע, תבונה. אני אסירת תודה על עוד יום נקי. רק להיום - אחד עשר חודשים ועשרים וארבעה ימי ניקיון
עוד שישה ימים....
מתרגשת שוב לקראת ציון דרך. כבר לא פוחדת רק מתרגשת ונהנית מההרגשה הזו, במבט לאחור בעקבות האירועים אתמול מתחוור לי שעשיתי דרך ארוכה מאד, אני גאה בעצמי על המקום שלי, מעריכה את עצמי מחדש. יום של עשיה לפניי שיסתיים בע"ה בקבוצת צעדים. עד אז אני מאחלת לעצמי ולכולנו יום פורה, יום של אהבה ושמחת חיים. אוהבים

מכורNA

New member
אהבה ופחד .

אהבה ופחד . הפחד הוא הבעיה , והאהבה - הפתרון . האהבה היא כוח . והפחד - החולשה . זכור זאת בבודקך את יחסיך המשמעותיים . רבים מאיתנו קנאים , רכושניים ואוכלי קנאה , אך אנו רואים בכך הוכחה לאהבתנו . אבל האם מסוגל אדם רכושני וקנאי לאהוב באמת , או שאין הוא אלא מגן על תענוגותיו , ולפיכך פועל מתוך פחד ? לעיתים קרובות מדי נובעת אהבה רומנטית פחד - מאובדן . יתרה מזאת . כשיש פחד . יש תוקפנות . ביחסי אהבה רבים יש מידה רבה של תורפנות . יחסי אהבה מבוססים על צורך מבוססים על הימנעות מאובדן . אך בכך רק תפעיל את חוק ההתנגדות - בהתנגדותך לאובדן אתה מקרב את מה שאתה מקווה למנוע . אהבה מושלמת היא אהבה ללא תנאי . זו אהבה חסרת שיפוט . ציפיות או אשמה . אהבתך אינה צריכה להיות תלויה היותך נאהב . אינך צריך לצפות מבת זוגך להשתנות . להיות מה שאינה . עליך למצוא שמחה באושרה , רק כאשר אדם אוהב את עצמו , הוא יכול לאהוב אחרים . כדי לחוות את האהבה לעצמך , עליך להכיר ולקבל את מי שאתה באמת מתחת לפחדיך .

בוקר טוב, וואוו מכור ממש נכון../images/Emo23.gif

אבל ממש קשה למצוא אהבה כזות שתהיי חסרת שיפוט ציפיות או אשמה. קשה לאהוב מישהו שלא אוהב אותך בחזרה כי אפשר לתת ולתת אבל אם לא מקבלים אז מרגישים בחוסר. אוהבים

../images/Emo51.gifמכורNA אוהבים../images/Emo24.gif

אהבתי בעיקר את המשפטים הבאים:
רק כאשר אדם אוהב את עצמו , הוא יכול לאהוב אחרים . כדי לחוות את האהבה לעצמך , עליך להכיר ולקבל את מי שאתה באמת מתחת לפחדיך .
בכלל כל הנושא שהעלית מדבר אלי ממקום של הזדהות בימים האחרונים. שיתפתי לגבי חברה שהמניעים שלה לטעמי הם פחדים כאלה ואחרים שגורמים לה התנהגויות שפוגעות הלוך ושוב בכל הסובבים אותה ובעיקר בעצמה. אני לא מאמינה ברוע טהור, קשה לי מאד להאמין שיש מישהו שפוגע מתוך רוע לשמו. אני מאמינה מאד שמתחת לכל התנהגות שמצטיירת כרוע, או פוגעת, מסתתר פחד, גם אם הוא לא מודע ולרוב זה באמת ככה. לטעמי כל פעם שאני שוללת את החופש של האחר להיות מה שהוא, אני בעצם נתקלת בפחד שלי ממשהו אחר לגמרי. אולי בכלל אני צריכה לחשוב על זה אחרת, מה היה קורה לו הייתי מאמינה ברוע, לו הייתי חושבת ומאמינה שאותה חברה למשל, פשוט רעה? איך הייתי אמורה להתנהג? שאלות שבטח אגע בהן הערב בקבוצת הצעדים.. אגב, מי כתב?
שוב, תודה על הדברים, אוהבים

שטול1

New member
ערב טוב מחלימים יקרים ../images/Emo24.gif

עקב חוסר הבנה זמנית כין קלאודיוס המחשב שלי לאינטרנט וויליג' שהתבטאה באי הסכמה של האינטרנט וויליג' לנוכחות שלי בפורום מכובד זה התעכבתי עד עכשיו אם הברכות והאיחולים היומיומיים כפי שאתם רואים הכל בא על מקומו בשלום בברכת אלוהים אוהב מסקנה אישית לפני השינה : לפעמים במקום להתעצבן ללא תועלת כדאי למסור לאלוהים שאוהב אותנו כי לוח הזמנים שלו עמוס יותר משלי תודה על הסבלנות אוהבים שטול

צופיתי 2

New member
כל יום התחלה חדשה ../images/Emo140.gif

מתוך "כל יום התחלה חדשה" "בכל מסע, עלינו לדעת איפה אנו נמצאים לפני שאנו יכולים לתכנן את הצעד הראשון." חיינו בכל ההיבטים שלהם הינם מסע אל יעד מסוים, מסע שמתאים למטרתנו, למתנות המיוחדות שיש לנו, לצרכים שלנו המיוחדים. כל יום תורם למסע שלנו, מקרב אותנו ליעדנו. אך לעיתים קרובות אנו בוחרים בדרך עקיפה. אנו נתקעים או סוטים מהדרך בגלל הרצונות האנוכיים שלנו או מפני שמפריע לנו האגו השתלטן שלנו. אנו יכולים להתבונן בהתקדמות שלנו לקראת היעד שלנו, הצעדים שעשינו שמבלי שנדע זאת תרמו למסע שלנו. הצעדים הכי קלים היו אלה שעשינו בשותפות עם אלוהים. בתוכניתו של אלוהים, השביל שלנו מסומן היטב. אנו נמצאים בדיוק במקום שאנו צריכים להיות היום. ההתנסויות שאנו חווים הם כמו נקודות במפה של המסע שלנו. חלק מהן עצירות למנוחה. אחרות דומות יותר לכביש מהיר. המסע אל יעדנו לא תמיד חלק, אך ככול שאנו נותנים יותר לאלוהים לשבת בכיסא של הנהג, המסע יהיה יותר קל. אני אתכנן את המסע שלי היום בעזרתו של אלוהים, ודרכי תהיה חלקה

למעלה