רק להיום
פחד מהצעד הרביעי

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifפחד מהצעד הרביעי../images/Emo140.gif

פחד מהצעד הרביעי
"כשאנו ניגשים לצעד זה רובנו מפחדים שיש מפלצת בתוכנו שאם רק תשתחרר, תהרוס אותנו."
רובנו מפחדים להסתכל בעצמנו, לבדוק מה יש בתוכנו. אנו פוחדים שאם נבחן את פעולותינו ואת המניעים שלנו, נשקע בתוך בור אפל וחסר תחתית של אנוכיות ושנאה. אבל כשאנו עושים את הצעד הרביעי, אנו יכולים לגלות כי הפחדים האלה אינם מוצדקים. אנחנו אנושיים, בדיוק כמו כל אחד אחר. לא יותר ולא פחות.
לכולנו יש תכונות שאנו לא גאים בהן במיוחד. יש ימים רעים שבהם נדמה לנו כי החסרונות שלנו חמורים מאלה של כל אדם אחר. יש לנו רגעים של ספק. אנו מטילים ספק במניעים שלנו. יקרה לפעמים שאנו נטיל ספק בעצם תכלית קיומנו. אבל אם היינו יכולים לקרוא את המחשבות של חברינו, היינו מגלים גם אצלם אותם מאבקים. אנו לא טובים יותר ולא רעים יותר מהאחרים.
אנו יכולים לשנות רק את מה שאנו מבינים ומה שאנו מכירים. במקום להמשיך לפחד ממה שקבור בתוכנו, אנו יכולים להוציא את זה אל האור. זה לא יפחיד אותנו יותר, וההחלמה שלנו תשגשג באור המלא של המודעות העצמית.
רק להיום:
אני פוחד ממה שאני לא יודע. אני אחשוף את הפחדים שלי ואתן להם להעלם. אוהבים

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

הרבה יותר קל להילחם על עקרונותיך מאשר לחיות לפיהם.
- אלפרד אדלר אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר טוב עולם../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על אחלה בוקר שקט, שלוו. על האומץ להתמודד מול הזבל שהראש מייצר, על היכולת לבחור כל יום מחדש בהחלמה, על יום מנוהל ואיכותי ללא שימוש בסמים. על אהבה גדולה בפנים ומסביב, על חברותא נפלאה, חדרים ודרך. על היכולת לסייע ולו במילה לחברים חדשים. על משפחה תומכת ומפרגנת. על החיים עצמם. על עוד יום נקי. רק להיום - חמישה חודשים ועשרים ותשעה ימי ניקיון
קמתי רגועה לאללה בניגוד לאתמול נאמר, כשלא ממש רציתי ללכת לעבודה. וואלה, הדרך מציעה - הפוך על הפוך, וכן, זה עובד. הלכתי לעבודה ואחרי הרבה זמן שלא הייתי שם, בעקבות החגים והסנקציה שקיבלתי לא מזמן במרכז יום, נהניתי אתמול. ממש אהבתי את ההרגשה שם, למרות הערימות של הירקות שחתכתי, למרות כאבי הגב והרגליים... ומעל לכל - למרות שהראש צרח עלי על הבוקר והציע להישאר בבית. מתחברת מאד ל"רק להיום" של היום.. למרות שטרם ישבתי על צעדים במסגרת קבוצה וספונסר. אני יושבת עם עצמי לא מעט ועורכת איזה שהוא חשבון נפש מתמשך עם עצמי ובכל פעם שאני מגיעה למקום שקצת קשה לי להתמודד איתו, איכשהו אני מוצאת את עצמי מפסיקה לכתוב וניגשת למיטה. אני יודעת עמוק בתוכי שלכל דבר יש הזמן שלו ולא נלחמת בעצמי, בינתיים אני רק מציפה דברים, תמונות ומצבים בלי סדר כזה או אחר. מתי שהוא אתייחס לכל מה שאני כותבת. בין לבין יש את היומיום לחיות ולמצות, אז מאחלת לנו יום פורה ואיכותי, עם המון אהבה בלב. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

האיכר והאופה . אופה אחד בכפר קטן נהג לקנות משכנו האיכר את החמאה שהיה זקוק לה לאפיה. ביום מן הימים התחיל לחשוד שגושי החמאה האמורים לשקול קילו אחד, לא ממש שוקלים קילו שלם, אלא פחות. התחיל האופה לנהל מעקב: מדי יום שקל את גוש החמאה ורשם את התוצאה, ואכן, הסתבר לו כי תמיד שקל הגוש פחות מקילו אחד. רגז האופה מאד על ששכנו גונב אותו, והחליט לתבוע אותו לדין. בשעת המשפט שאל השופט את האיכר: אני מניח שיש לך משקל שעליו אתה שוקל את החמאה, הלא כן? לא, כבודו, אין לי משקל, ענה האיכר כיצד אם כן אתה יודע את משקל החמאה שאתה מוכר לשכנך האופה? אני יכול להסביר בקלות, אדוני השופט, ענה האיכר: יש לי מין מאזני משקולת כאלה. בצד אחד שמים משקולת במשקל ידוע, ובצד השני אני שם חמאה שתאזן את זה. במקרה של האופה, אני תמיד משתמש כמשקולת בכיכר לחם של קילו אחד שאני קונה ממנו באותו יום, ושם לו חמאה כמשקל בדיוק הלחם.... ככה זה גם בחיים: אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו נותנים, מידה כנגד מידה... ולפני שאנו קופצים להאשים את האחר כדאי שנבדוק טוב בציציותינו...

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

אשם סינרגיה מילים: רון הופמן ורועי גפן לחן: רון הופמן ורועי גפן עכשיו גיליתי שאני אשם אני חושב על זה ולא נושם רוצה לגעת בך ואת רחוקה רוצה לדעת שאת לא בוכה נראה לי שאת עשית הכל בכוונה, רצית יותר ממני ואני במבוכה. זה לא שלא ניסיתי, אני רציתי כן להיות ביחד אני עף ואת עוצרת ומספרת שזה אני ששוב טעיתי עכשיו גיליתי שאני אשם אני חושב על זה ולא נושם רוצה לגעת בך ואת רחוקה רוצה לדעת שאת לא בוכה קיויתי שאולי תראי את הטוב שבי, אבל את לא רוצה את מה שיש לי להביא. חשבתי שעשיתי אבל הייתי זה שמקווה שאת תמיד תהיי כאן, תשארי כאן, ואת פתאום הולכת .

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! יום חדש יום נפלא יום של עשייה יום של קבלה ונתינה יום של אהבה ושלווה יום שקט ורגוע יום שמח לכולם .

למעלה