../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifפחד../images/Emo140.gif
פחד
"גילינו שאין לנו ברירה אלה לשנות לחלוטין את דרכי החשיבה הישנות שלנו, או שנחזור להשתמש." רבים מאתנו מגלים כי הפחד שלט בדרכי החשיבה הישנות שלנו. פחדנו שלא נצליח להשיג מספיק סמים או שזה לא יספיק. פחדנו מזה שיגלו אותנו, יעצרו אותנו, יכניסו אותנו לכלא. בהמשך רשימת הפחדים היו פחדים מבעיות כספיות, מזה שנשאר בלי בית, ממנת יתר, ממחלות. הפחד שלנו שלט בכל מעשינו.
הימים הראשונים של ההחלמה לא היו שונים בהרבה, אצל רבים מאתנו, מהימים הקודמים. גם אז הפחד שלט בחשיבה שלנו. "מה יקרה אם יהיה קשה מדי להישאר נקי? מה יקרה אם אנשים באנ-איי לא יאהבו אותנו? מה יקרה אם אנ-איי לא תעבוד?" הפחד מאחורי המחשבות האלה עדיין יכול לשלוט בהתנהגות שלנו, ולמנוע מאתנו לקחת את הסיכונים הדרושים על-מנת להישאר נקיים ולגדול. לפעמים, נראה כי קל יותר להשלים עם כישלון מסוים, להיכנע לפני שאנו מתחילים ולא לסכן הכל למען תקווה קלושה. אבל מחשבה מסוג זה מובילה לנפילה.
כדי להישאר נקיים, עלינו למצוא את הנכונות לשנות את דרכי החשיבה הישנות שלנו. מה שעבד אצל מכורים רבים, יכול לעבוד גם בשבילנו - אבל אנחנו צריכים לגלות נכונות לנסות את זה. עלינו לוותר על הספקות הציניים הישנים שלנו ולהחליף אותם בתקווה חדשה. אם נעשה כן, נגלה שזה שווה את הסיכון.
רק להיום:
אני מתפלל לנכונות לשנות את דרכי החשיבה הישנים שלי, וליכולת לגבור על הפחדים שלי. אוהבים