רק להיום
צעד 1 - צעד מעשי

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifצעד 1 - צעד מעשי../images/Emo140.gif

צעד ראשון - צעד מעשי
"האם אנו מבינים שאין לנו שליטה אמיתית על הסמים?"
בהתחלה רבים מאתנו חושבים כי הצעד הראשון לא מחייב שום פעילות - אנו רק מודים - ועוברים לצעד השני. אבל הצעד הראשון מחייב עשייה! עשייה זו בצעד הראשון תבוא לידי ביטוי בדרך החיים שלנו, מהיום הראשון של הניקיון. אם אנו באמת מאמינים שאנו חסרי אונים מול התמכרותנו, נבחר שלא להיות בקרבת סמים. אנו ממשיכים לחיות עם מכורים פעילים, או אנו ממשיכים להתחבר אתם, זה יכול להצביע על כך שאנו לא לגמרי מאמינים בתכנית. רק אם נאמין לגמרי בצעד הראשון נוכל לעשות את מה שנדרש מאתנו, וננקה את הבתים שלנו מכל הסמים ומכל הציוד הקשור אליהם.
במשך הזמן, לא רק נשמור על מה שעשינו אלא נוסיף דברים חדשים לצעד הראשון שלנו. נלמד להרגיש את הרגשות שלנו במקום לנסות לשלוט בהם. נפסיק להיות המדריכים היחידים שלנו במסע ההחלמה. נפסיק להיות החונכים של עצמנו. נתחיל לחפש כוח גדול מאתנו, כדי למצוא סיפוק רוחני, ולא ננסה למלא את החלל הריק הזה במשהו אחר. כניעה היא רק ההתחלה. אחריה, חייבים ללמוד כיצד לחיות בשלווה שמצאנו.
רק להיום:
אני אעשה את כל מה שנדרש על-מנת להגשים את הצעד הראשון. אני באמת מאמין שהוא חשוב לי. אוהבים

../images/Emo182.gifפניני חכמה../images/Emo182.gif

"כל דבר שמציק לנו ביחס לאחרים יכול להוביל אותנו להבנה של עצמנו"
-קרל יונג אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומלא שמחת חיים../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על לילה ארוך ורגוע ובוקר שלוו. אני אסירת תודה על ההחלטה לדבוק בהחלמה אישית, ובדרך NA ולא משנה מה או מי מנסה להפריע. תודה על היכולת ליישם ולהרפות, להמשיך הלאה וקדימה. אני אסירת תודה על היכולת לעשות מדי יום את מה שצריך גם כשזה לא מה שאני רוצה. אני אסירת תודה על זוגיות ובן זוג אוהב ומחבק, על משפחה חמה ומפרגנת, על חברותא ודרך NA, על נחישות והתמדה, על בריאות פיזית ונפשית, על פרנסה ומקום עבודה, חופש מהתמכרות פעילה ועל עוד יום נקי. רק להיום - שנה, חודשיים ושלושה עשר ימי ניקיון
סופשבוע באופק, כמעט כבר כאן ואיתו מנוחה משבוע עמוס במיוחד של עבודה קשה, ומתנה - הבת שלי מגיעה היום לבקר אחרי זמן רב שלא ראיתי אותה. לפני כל זה יום ארוך... קניות, סידורים, אולי אפילו אספיק לבשל משהו, בדיקות שתן, עבודה ............. תודה לאל שאני עסוקה כל הזמן בלעשות ולא בלחשוב מה איך ולמה. מאחלת לעצמי ולכולנו יום מלא שמחת חיים, חיבוקים ואהבה. אוהבים

עליזה 63

New member
מתוך "מזון למחשבה"

מתוך "מזון למחשבה" העזה מה יש בתוך הראש שלנו שכל הזמן מתגרה בנו שנעיז שוב להוכיח שאנו לא אכלנים כפייתיים? איזה סוג של טיפשות גורם לנו לחשוב שהפעם אנו נצליח לאכול את הביס הכפייתי הראשון ללא תוצאות שליליות? ברגע אחד של הפגנה עיוורת של העזה ויהירות, אנו עלולים לאבד חודשים או שנים של שליטה שזכינו בה בעבודה קשה מאד. האגו שלנו הוא האויב שלנו הכי גרוע. אנו שוכחים שמי שאכלן כפייתי נשאר תמיד אכלן כפייתי. אנו אומרים לעצמנו שהיות ואנחנו כל כך מצליחים כבר זמן רב כל כך, בוודאי נוכל להסתדר עם סטייה קטנה פה ושם. אנו מורדים נגד התוכנית ושמים את עצמנו מעליה. אנו שוכחים שיש לנו מחלה, ואנו מחליטים לעשות את מה שבא לנו, מתעלמים מהעובדה שכאשר אוכלים את אותו ביס כפייתי ראשון אנו הורסים את השפיות ואת השלווה שלנו. שי להימנע מ"העזה" מסוג זה בכל מחיר. התרופה הטובה ביותר היא הענווה, שמזכירה לנו את המציאות של המחלה שלנו. אנו לא כמו כולם. אנו אכלנים כפייתיים ואנו לא מעיזים לוותר על התוכנית שלנו. אלי, תציל אותי מאותו סוג של העזה שהורסת אותי.

למעלה