רק להיום
קבלה ושינוי

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifקבלה ושינוי../images/Emo140.gif

קבלה ושינוי
"החופש שמאפשר את השינוי בא אחרי שאנו מקבלים את עצמנו כמו שאנחנו."
פחד והכחשה הם ההפך של הקבלה. אף אחד מאתנו אינו מושלם, גם לא בעיני עצמנו; לכל אחד מאתנו יש תכונות שהוא היה שמח להיפטר מהן, אם זה היה אפשרי. אנו המומים כשאנו רואים כמה שאנו רחוקים מהאידיאלים שלנו. אנו כל-כך המומים שאנו חוששים שאין לנו שום סיכוי להפך לאנשים שהיינו רוצים להיות. זה השלב שבו מנגנון-ההגנה של ההכחשה שלנו נכנס לפעולה. הוא לוקח אותנו לקיצוניות. אנו אומרים לעצמנו שאנו לא צריכים לשנות שום דבר בעצמנו, אז למה לדאוג? אף קיצוניות לא מעניקה לנו את החופש הדרוש כדי להשתנות. גם אם אנו חברים ותיקים באנ-איי וגם אם אנו חדשים בהחלמה, החופש הנחוץ לשינוי נרכש על-ידי עבודת שניים-עשר הצעדים.
כשאנו מודים בחוסר-האונים שלנו ובכך שהחיים שלנו בלתי-ניתנים לניהול, אנו יוצאים נגד השקר שאומר כי אנו לא חייבים להשתנות. כשאנו מתחילים להאמין כי כוח גדול מאתנו יכול לעזור לנו, אנו יוצאים מהפחד שאנו דפוקים כל-כך שאין כל סיכוי שנתקן את עצמנו. אנו מתחילים להאמין בכך שאנו יכולים להשתנות. אנו מוסרים את רצוננו ואת חיינו להשגחת אלוהים כפי שאנו מבינים אותו, ושואבים מכך את הכוח הדרוש לנו על-מנת לערוך חשבון-נפש נוקב ומעמיק של עצמנו. אנו מודים בפני אלוהים, עצמנו ואדם נוסף, במה שגילינו. אנו מקבלים את הטוב ואת הרע בעצמנו; קבלה עצמית זו מעניקה לנו את החופש הדרוש לנו כדי להשתנות.
רק להיום:
אני רוצה להשתנות. על-ידי עבודת הצעדים, אגבר על הפחד ועל ההכחשה ואמצא את הקבלה העצמית הדרושה לשינוי. אוהבים

../images/Emo182.gifפניני חכמה../images/Emo182.gif

"הפחד הוא קוטל הבינה. הפחד הוא המוות הקטן המביא כליון מוחלט. אעמוד בפני פחדי. אניח לולחלוף סביבי ובעדי. וכאשר יחלוף אפנה את עיני רוחי ואראה את נתיבו. במקום שעבר הפחד לא יהיה דבר. רק אני איוותר."
- פרנק הרברט. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של שבוע טוב מלא שמחת חיים../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על החופש לבחור את רגשותי ולבחור בדרך חיים חדשה. על לילה ארוך של שינה מתוקה ובוקר רגוע ושלוו. אני אסירת תודה על זוגיות ובן זוג מחבק ואוהב, על משפחה תומכת ומעודדת, על חברותא ודרך NA, על יום מנוהל וחופשי מהתמכרות פעילה, על האומץ להביע את האמת שלי ולשנות, על פרנסה ומקום עבודה ועל עוד יום נקי. רק להיום - שנה, חודש וחמישה ימי ניקיון
בוקר שקט, צבע של חורף מהחלון, השמש נחבאת וקריר, אפילו פה באילת. מסדרת לי את הראש לאט לאט, מתכננת את היום - מכאן לבדיקות שתן ואח"כ לעבודה, אח"כ פגישת NA מבורכת, והביתה. כשהיום מתוכנן המחלה רגועה, אין לה הרבה מקום לפרוץ ולהציק כמו שהיה פעם כשהייתי מתעוררת לכלום, בלי שום תכנית או סדר. תודה על הדרך והכלים שקיבלתי, ועוד יותר תודה על הנכונות ליישם אותם בחיי היומיום שלי. מאחלת לעצמי ולכולנו, יום שבסופו נתמלא תחושת אסירות תודה, יום של שמחת חיים וחופש לנשמה. אוהבים

../images/Emo213.gifחג שמח../images/Emo213.gifבכל אדם יש אור

בכל אדם יש אור
בכל אחד טמון אור קטן הוא שוכן מהיום בו נולדנו - מזמן... יש מי שאת אורו מיד רואים ויש מי שאורו נחבא אל הכלים. מי שאורו זורח ומאיר באור יקרות בחייו ראה הרבה הצלחות ומי שאורו פנימה נחבא ניכר שלא פעם כישלון חווה וכדי להטיב עם כל אחד צריך ללמוד לטפח את האור באופן מיוחד. כל אור מטופל בדרך שונה כיוון שלכל אור יש לכוון הדרך הנכונה. ואז כל אור, אפילו הכי קטן יהפוך בליבנו לאור איתן...
תודה למכורNA שהביא לפרסום. אוהבים

למעלה