רק להיום
ריכוז עצמי

../images/Emo140.gif רק להיום../images/Emo141.gifריכוז עצמי../images/Emo140.gif

ריכוז עצמי
"החלק הרוחני של מחלתנו הוא הריכוז העצמי המוחלט שלנו".
מהו ריכוז עצמי? זו האמונה שלנו שהעולם מסתובב סביבנו. רק הרצונות שלנו והבעיות שלנו קובעים. אנו מאמינים שאנו יכולים להשיג כל מה שאנו רוצים, רק אם יתנו לנו לפעול בדרך שלנו. ריכוז-עצמי אומר לנו שאנו כל-יכולים. אנו אומרים כי ריכוז עצמי הוא החלק הרוחני של המחלה שלנו, כי במצב של ריכוז עצמי אנו לא יכולים להשלים עם הרעיון שיש משהו גדול מאתנו או חשוב מאתנו. אבל יש פתרון רוחני למחלה הרוחנית שלנו: שנים-עשר הצעדים של 'מכורים אנונימיים'. הצעדים האלה עוזרים לנו להתרחק מריכוז עצמי ולהתחבר לאמונה באלוהים, כפי שאנו מבינים אותו.
אנו יכולים להתעורר מהאשליה שאנו כל-יכולים בכך שנודה בחוסר האונים שלנו ונחפש את העזרה של כוח גדול מאתנו. אנו מודים שאנו בפשיטת רגל רוחנית, ומודים בכך שטעינו. אנו מכפרים על מעשינו ומבקשים מהאלוהים, כפי שאנו מבינים אותו, שינחה אותנו. אנו מנפצים את האגו הנפוח שלנו בכך שאנו מנסים לשרת אחרים, ולא את עצמנו. הריכוז העצמי מאיים על הצד הרוחני של חיינו. יש תרופה רוחנית נגדו. שנים-עשר הצעדים.
רק להיום:
הכח שלי וההנחיה שלי באים מכח עליון, לא ממני. אני אעבוד את שנים-עשר הצעדים כדי להתרחק מהריכוז העצמי ולהתקרב לאלוהים. אוהבים

../images/Emo182.gifפניני חכמה../images/Emo182.gif

מה שמפחיד אותנו הוא לא המציאות, אלא המציאות כפי שהיא נתפסת במוחנו.
- אפיקטטוס אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומלא אסירות תודה../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על הנחישות וההתמדה, על היכולת להבחין בין צרכים לרצונות, על הזכות להכיר את דרך NA וליישם כמיטב יכולתי. אני אסירת תודה על לילה ארוך של שינה מתוקה, על חום ואהבה בתוכי וסביבי, על זוגיות ובן זוג אוהב, על משפחה מפרגנת. אני אסירת תודה על פרנסה ומקום עבודה, על בריאות וחופש מהתמכרות פעילה ועל עוד יום נקי. רק להיום - שנה, חודשיים ועשרה ימי ניקיון
בוקר טוב עולם
. מרגישה טוב פיזית, יחסית לשבועיים האחרונים ויודעת שאוטוטו יעבור ואחזור לעצמי, להרגיש טוב לגמרי. יעברו הכאבים וייגמר הסיפור הזה. מעבר לזה, ממתינה בקוצר רוח לסופשבוע, לביקור של הבת שלי בחדר החדש שלה
בבית החדש, יש לה חדר משלה, יענו חדר אורחים... נוכל לשבת ולהשלים כל כך הרבה, למרות שמדברות כל יום בטלפון לפחות פעם אחת. מתגעגעת אליה כל כך.. זהו, יום ארוך של עשייה לפני - עבודה, צעדים.. יום של החלמה על מלא. מאחלת לעצמי ולכולנו יום של חיוכים ואהבה, חום וחיבוקים, יום של שמחת חיים ועוד צעד בדרך אל החופש בנשמה. אוהבים

למעלה