רק להיום
שנים עשר צעדי חיים

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifשנים עשר צעדי חיים../images/Emo140.gif

שנים-עשר צעדי החיים
"דרך הימנעות משימוש בסמים ועל ידי עבודת שנים-עשר הצעדים של 'מכורים אנונימיים', חיינו הפכו למועילים."
לפני שבאנו ל'מכורים אנונימיים', החיים שלנו התמקדו סביב השימוש נשארה לנו רק כמות קטנה של אנרגיה בשביל עבודה, מערכות יחסים עם בני אדם ופעילויות אחרות. שירתנו אך ורק את ההתמכרות שלנו.
שנים-עשר הצעדים של 'מכורים אנונימיים' הם דרך פשוטה למהפך בחיינו. אנו מתחילים בכך שאנו נשארים נקיים, רק להיום. כאשר האנרגיה שלנו כבר לא מושקעת אך ורק בהתמכרות, אנו מגלים שיש לנו אנרגיה לדברים אחרים. ככל שאנו גדלים בהחלמה, אנו מסוגלים לקיים מערכות יחסים בריאות. אנו הופכים לעובדים שאפשר לסמוך עליהם. אנו מגלים עניין בתחביבים ופעילויות נופש. באמצעות ההשתתפות שלנו ב'מכורים אנונימיים' אנו עוזרים לאחרים.
'מכורים אנונימיים' לא מבטיחה לנו שנמצא עבודות טובות, אהבה, או חיים מלאים. אבל כשאנו עובדים את שנים-עשר הצעדים, כמיטב יכולתנו, אנו מגלים שאנו יכולים להפוך לאנשים שמסוגלים למצוא עבודה, לקיים יחסי אהבה עמוקים ולעזור לאחרים. אנו מפסיקים לשרת את המחלה שלנו, ומתחילים לשרת את האלוהים ואת הזולת. שנים-עשר הצעדים הם מפתח לשינוי בחיינו.
רק להיום:
תהיה לי החכמה להשתמש בשנים-עשר הצעדים בחיי, ויהיה לי האומץ לגדול בהחלמה. אעבוד את התכנית שלי ואיהפך לאדם אחראי ומועיל בחברה. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

מי קסמים . מעשה בזוג מבוגרים, שכל ימיהם רבו, מריבותיהם לא פסקו בכל שעות היום והערב, הבעל לא הפסיק להתלונן על האישה ולא משנה מה עשתה, והאישה? לא נשארה חייבת. אם האוכל לא מוכן בזמן, מיד החלו קללות וגידופים לעוף לכל עבר. הוא אמר מילה והיא החזירה שתיים, לשכנים נמאסו הצעקות מזוג זה, יום אחד באה השכנה אל האישה ואמרה לה - שכנתי, לא יתכן שתמשיכו כל הזמן לריב, זה מפריע לנו מאד, אנחנו לא יכולים לדבר,ולא לנוח, לא לראות טלויזיה ולא לקרוא עיתון, רק לשמוע אותכם רבים כל הזמן, וזה מאד מפריע. מה אעשה? אמרה האישה לשכנתה - הוא כל הזמן צועק עלי ומתלונן, ומקלל, ואני איך אשתוק?. ענתה השכנה - יש לי פתרון, אולי תלכי לכפר השכן יש שם אדם חכם מאד, , אולי הוא יעזור לך. - טוב אמרה האישה. למחרת עם שחר, יצאה האישה לדרך לכפר השכן, הדרך הייתה ארוכה וקשה, ורק אחר הצהריים הגיעה לשם, מצאה את החכם וסיפרה לו על בעלה ובעייתה עם צעקותיו וקללותיו. הקשיב לה החכם, ואמר לה - יש לי בשבילך פתרון והושיט לה בקבוק מים. אמר לה - הנה, אלה הם מי קסמים, כשתגיעי הביתה, והוא יתחיל לצעוק, מיד קחי לגימה מהמים, החזיקי את המים בפה, עד שיפסיק לצעוק ואז תבלעי את המים. וכך כל פעם שיתיח לקלל או לצעוק עליך, לקחה האישה את הבקבוק עם מי הקסמים , הודתה לחכם והלכה חזרה לביתה. רק בשעות הערב המאוחרת הגיעה לביתה. בעלה כבר חיכה לה, ומיד התחיל לצעוק - אפוא היית? למה אין אוכל מוכן? למה הבית לא מסודר, עוד הוא צועק ומקלל, פתחה מהר האישה את בקבוק המים, לגמה לגימה גדולה וחיכתה. לא עבר זמן רב, לבעל נמאס לצעוק ללא מענה, הוא שתק, רק אז היא בלעה את המים. כך נישנה הסיפור עד שהוא הפסיק לגמרי לצעוק ולקלל, זה עזר והיה שקט בבית. רק שהאישה לא ידעה שהיו אלה מים רגילים לגמרי .

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב וחג שמח ! בוקר חם חם לשתות הרבה מים זהירות מהתייבשות יום נעים וקריר כמה שאפשר .

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

מי הלוחש . גאיה מילים: חנה גולדברג לחן: גילי ליבר מי ההולך לא מוצא את הדרך, נושם לצידי מי האוחז וידו רועדת, מי רואה לתוכי. מי הטועה לא מוצא את הדרך, מתרסק לרסיסים שותק ונפשו בוערת, מי תמיד נשאר איתי. פזמון: מי זה לוחש אל תפחד, מתגנב כך לתוכי מי זה בוכה עמוק בפנים, האם זה אני. לפעמים גשם, לפעמים מדבר, לפעמים שמש, לפעמים חשכה. פזמון (פעמיים): מי זה לוחש אל תפחד... האם זה אני

../images/Emo42.gifבוקר טוב עולם../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על בוקר שקט ורגוע אחרי ימים עמוסים לעייפה בחברת משפחה חמה ואוהבת, על בריאות פיזית ונפשית. על חברות מפרגנות ואוהבות. על סדר יום וניהול למרות החופש. על היכולת למצוא בתוכי אומץ וסבלנות להתמודד ולהרגיש שלמה עם עצמי. על נבטים של שלווה בתוכי. על עוד יום נקי.
רק להיום - חמישה חודשים ושמונה ימי ניקיון
אז איך עובר עליכם החופש? אצלי, מאז תחילת החג ועד אתמול, הייתי בחברת אימי וביתי שבאו מהצפון לעיר הקיץ הנצחי.. החום פה פשוט לא ייאמן, אז או שישבנו בבית או שהלכנו לים, אבל כל הזמן יחד בסבבה. את הזמן היחיד לעצמי, כאילו רק לעצמי מצאתי בתכנית. הלכתי מוקדם יותר וישבתי עם עצמי לחשבון נפש קצר מדי יום. אתמול הסתיימה החופשה שלהן ובצהריים נשארתי לבד. אני מתגעגעת לחברה שנסעה לרגל החג לצפון, שתחזור רק ביום ראשון בע"ה. בינתיים, אני עולה למרכז יום עוד מעט, גם לבדיקות שתן וגם לפינת החי שלנו.. וואלה מתגעגעת גם לשם, לחברים שבטח אראה עוד מעט, לטיפול, לסדר יום... אח"כ בטח אלך לים.. אחלה ים יש לנו. בכל פעם מחדש אני מתלהבת מהיופי סביב, ההרים הורודים, הים הצלול, השקט (תלוי לאן הולכים
) נוף אחר משאר הארץ.. להסתכל ולהתפעל, להודות על היופי של הבריאה, פשוט להתחבר לאלוהים שלי. יש לי שכנים חדשים שבין שתי הדירות שלנו מפריד בחלקו קיר גבס, מה שמאפשר לי לשמוע כל מה שהולך אצלם בסלון. אפשר לשמוע כאילו זה ליידי, את הבאנגים מבעבעים, את השיעול אחרי כל ראש, ואני.. הדחף הראשון היה לדפוק להם בדלת ולבקש רק ראש.. ראש אחד בלבד לזכר ימים עברו. תודה לאלוהים שלי על ששומר עלי משטויות גם כשזה פה, כמעט אצלי בבית, בהישג יד. אז לא דפקתי בדלת, תחת זאת ניסיתי להסתכסך איתם שלא במודע. התלוננתי בפניהם על הרעש וכאלה, (מוזיקה) רק בכדי שלא תהיה לי שום אפשרות להתחבר או להתיידד איתם בעתיד. אני יודעת עכשיו שזה מה שעשיתי.. כלומר, לא יכולתי לסבול את הנוכחות של חשיש מעבר לקיר, את הלילות הלבנים והרעש מהדירה שלהם, וזה גרם לי כמעט להשתגע... החזיר אותי אחורה למקומות שאני מתאמצת לשכוח. אז במקום להמשיך להסתגר בבית שלי ולא להתייחס, כמעט רבתי איתם, כי לא יכולתי להתמודד בדרך אחרת... ברגע אחד התעשתתי והבנתי שזה אצלי לא אצלם, ופשוט נכנסתי הביתה, ובכל כוחי השתדלתי להתעלם.. שמעתי מוזיקה, קראתי ספר, לא חשוב מה העיקר להתעסק עם עצמי בלי לשמוע אותם. שיסלח לי אלוהים על כך. זהו, עוד כמה ימים והכל חוזר לקדמותו, נגמר החופש, העיר מתרוקנת, השקט חוזר. בינתיים, שיהיה לכולנו המשך יום מצויין, וסוף שבוע מבורך ונקי. תודה שהגעתם עד כאן
אוהבים

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

בדידות אינה תמיד כאב, עיתים היא הקשבה עמוקה להדי פעימות הלב.
- הרב ארז משה דורון אוהבים

שטול1

New member
צהריים טובים ומועדים לשמחה ../images/Emo24.gif

קצת חם היום (בלשון המעטה) מצד שני המון אסירות תודה על היכולת להרגיש משהו גם את החום המתיש הזה היום וגם אתמול.במגרש ההוא לא הרגשתי כלום היום אני מודה על היום הנקי שהחזיר לי את היכולת להרגיש אוהבים שטול

למעלה