רק להיום
תמשיכו לבוא

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifתמשיכו לבוא../images/Emo140.gif

תמשיכו לבוא
"הגענו ליהנות מהחיים נקיים ואנו רוצים עוד מהדברים הטובים שתכנית האנ-איי מציעה לנו."
חבר חדש שמגיע לקבוצת 'מכורים אנונימיים' ומסתכל במכורים המחלימים, שואל את עצמו, "אם הם לא משתמשים בסמים, מה גורם להם לצחוק ככה?" האם אתה חשבת כך? ואם גם אתה חשבת שכל ההנאה בחיים תיפסק ברגע שתפסיק להשתמש? רבים מאתנו חשבו כך. היינו בטוחים שאנו משאירים את "החיים הטובים" מאחורינו. כיום רבים מאתנו צוחקים על טעות זו, כי היום אנו יודעים עד כמה החיים שלנו יכולים להיות מלאים בתוך ההחלמה.
דברים רבים שגורמים לנו הנאה בהחלמה הושגו על-ידי השתתפות פעילה בחברותא של האנ-איי. אנו מתחילים למצאו חברות אמיתית, ידידים שמבינים אותנו ודואגים לנו ממש כמו שאנו דואגים לעצמנו. אנו מוצאים מקום שבו אנו יכולים לעזור לאחרים. יש פגישות החלמה, פעולות שירות, ופגישות של החברותא, שממלאות את הזמן שלנו ומעסיקות אותנו. החברותא יכולה להיות ראי שמחזיר לנו בבואה מדויקת יותר של עצמנו. אנו מוצאים מורים, עוזרים, חברים, אהבה, דאגה ותמיכה. החברותא תמיד מציעה לנו עוד ועוד, רק אם אנו ממשיכים לבוא.
רק להיום:
אני יודע איפה "החיים הטובים". אמשיך לבוא. אוהבים

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

"מעולם לא פגשתי אדם שלא ניתן היה ללמוד ממנו משהו."
- גלילאו גליליי

../images/Emo42.gifבוקר טוב עולם../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על בוקר רגוע ושקט בבית, על חברות אוהבות, על סדר יום, על יכולות להתמודד, להמשיך, להבין, על משפחה, בריאות ויכולת בחירה, על עוד יום נקי. רק להיום - ארבעה חודשים ועשרים ותשעה ימי ניקיון
מבקשת להרים תפילה לאלוהים שלי הבוקר הזה, שמה שצריך להיות היום - יהיה, ואוכל להתמודד להרגיש טוב גם בסופו של יום, שייעשה חסד עם ס.ב.צ ויוכל גם הוא להתמודד עם כל תוצאה שתבוא. שנמצא בנו את הכוח למחול ולסלוח, להמשיך בדרכנו אל עצמנו אמיתיים, כנים ושופעי שמחת חיים. אמן! כן יהי רצון! אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

לשמוע את הצרצר . חוואי אחד מדרום ארצות הברית הגיע לבקר את חברו בניו יורק. באחד הימים בשעת אחר הצהריים, התהלכו להם שניהם ליד הטיים סקוור. הרחוב רגש ורחש, עשרות אנשים התרוצצו ממקום למקום, ממהרים לנצל את הפסקת הצהריים הקצרה שלהם. עשרות מכוניות גדשו את הכבישים וצפרו בעצבנות . נהגי מוניות הגיחו מעבר לפינות בדהרה, מנסים לתפוס כמה שאפשר יותר נסיעות. צופרי אמבולנסים וניידות משטרה יללו ללא הרף, נו, אתם יודעים, צהריים טיפוסיים בלב מנהטן... קולות הכרך כמעט הופכים אנשים לחירשים. עוד הם מטיילים לאיטם ברחוב, אמר לפתע החוואי לידידו: היי אני שומע צרצר! חברו ענה לו: השתגעת? ירדת כנראה מהפסים. זה לב ליבה של ניו יורק. אין צל של סיכוי שברעש הזה תוכל לשמוע צרצר. אתה כנראה יותר מדי מתגעגע הביתה... החוואי נד בראשו והתעקש: תקשיב טוב, יש כאן צרצר מצרצר! כמובן שחברו ביטל את דבריו וניסה לטעון שהוא מפנטז על צרצרים. אבל החוואי אימץ את כל כוח הקשב שלו, עצר לרגע, ואז פנה לעבר עציץ בטון ענק שבו היה שתול שיח ירקרק. הוא חיטט מעט בין ענפי השיח, ושלף משם צרצר. חברו המשתאה אמר לו: זה ממש בלתי יאומן, כנראה שיש לך שמיעה יוצאת דופן. ואילו החוואי ענה: לא, השמיעה שלי היא רגילה בהחלט. אוזני אינן שונות מאלו של כל האנשים מסביב. הכל תלוי במה שאתה רוצה להקשיב לו. והחבר התעקש: זה לא יתכן! אני למשל, בחיים לא הייתי יכול לשמוע צרצר בבלגן וברעש הזה! החוואי הסכים איתו: נכון, אתה צודק. לא היית יכול. כי כמו שאמרתי, הכל תלוי בשאלה – מה הם הדברים החשובים לך בחיים? הנה, תן לי להדגים לך נסיון קטן. שלח החוואי יד לכיסו ושלף משם כמה מטבעות. בדיסקרטיות. הוא הפיל את המטבעות על מדרכת הבטון. ובתוך כל הרעש ההמון שמסביב, ראו החוואי וחברו כיצד עשרות ראשים מסביבם נפנים כה וכה, ואנשים בודקים את כיסיהם וארנקיהם כדי לראות האם במקרה אלו מטבעות שלהם שנפלו. אתה רואה אמר החוואי לידידו, הכל תלוי במה באמת חשוב לך בחיים. הרעש וההמולה לא מפריעם לך לשמוע את הדברים הקרובים לך לליבך. אז מי שרוצה שימשיך להקשיב לצלצול המטבעות, זה בודאי לגיטימי. אך אל נא תאטמו את האוזניים לרחשי הטבע. אל תנתקו איתו מגע.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! חם חם כבר מהבוקר יום נעים ומקסים לא לשכוח לשתות מים .

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

לכבוד הקיץ . גזוז מילים: דני סנדרסון לחן: דני סנדרסון לכבוד הקיץ שהגיע כתבתי שיר. אמנם אני עוד לא מזיע, אבל איני מסתיר את תשוקתי אל העונה ששמה קץ לקור. ולכבודה עם עפרון כתבתי שיר מזמור: עם בגד ים יצאתי פעם אל חוף ביום אביב. שמיכה מבד, עיתון ביד ושמש מסביב. מצאתי חול פנוי מכל אדם ובהמה, ואת עצמי פרקדתי בין ים ליבשה. גלים על פני המים ושקט של שמים. חלום אביב עולה, ואותי הוא ממלא. מציל בטל שכב בצל, השגיח על הנוף ושתי זקנות על כסאות אמרו לו בוקר טוב. אדון פועל המתעמל פשט מכנס שחור, הוריד חולצה, נתן קפיצה וסלטה לאחור. גלים על פני המים ושקט של שמים. חלום אביב עולה, ואותי הוא ממלא. הגיע זוג שבא לדוג עם אוהל מידי בנו ביתם אל מול גולן, שני מטר לידי. ובינתיים אל המים רצו קיטנים, עשרים וארבע ילדות ושנים עשר בנים. גלים על פני המים ושקט של שמים. חלום אביב עולה, ואותי הוא ממלא. אחרי שעה הכל הפך לנחלת הרוב, ארטיקים מתלקקים ומטקות על החוף. והחלום שבא פתאום נגנז ונעלם, השאיר אותי למנוחתי עם אלף איש בים. גלים על פני המים ושקט של שמים. חלום אביב עולה, ואותי הוא ממלא.

עליזה 63

New member
מתוך "שפת השחרור"

מתוך "שפת השחרור" הנאה אחד האיסורים שרבים מאיתנו למדו בילדות הינו הכלל שלא נאמר במילים: אסור שיהיה לך כיף, ואל תהנה מהחיים. הכלל הזה מוליד קדושים מעונים – אנשים שלא מרשים לעצמם ליהנות מההנאות של חיי היום יום. רבים מאיתנו חשבנו שיש קשר בין סבל לאיזושהי קדושה. עכשיו אנו מבינים שהסבל קשור בתלות יתר. אנו יכולים לעבור את היום ולגרום לעצמנו להרגיש חרדה, אשמה, אומללות ובחוסר. או אנו יכולים לאפשר לעצמנו לעבור את אותו היום בהרגשה טובה. בהחלמה, אנו לומדים בסופו של דבר שהבחירה היא שלנו. יש הרבה דברים שאפשר ליהנות מהם כל יום, וזה בסדר להרגיש טוב. אנו יכולים לתת לעצמנו ליהנות מהמטלות שלנו. אנו יכולים ללמוד לנוח מבלי להרגיש אשמם. אנו יכולים אפילו ללמוד לבלות בכיף. נעבוד על זה. נלמד לבלות בכיף. נתאמן בחריצות ובמסירות כדי ללמוד ליהנות. נעבוד על ה"לימודים" האלה, באותה חריצות כמו שעבדנו על להיות אומללים. העבודה שלנו תשתלם. הכיף יהפוך לכיף. יהיו לנו חיים ששווה לחיות אותם. וכל יום נמצא הנאות רבות שנוכל ליהנות מהן. לאורך כל היום, ארשה לעצמי ליהנות מהחיים היום.

../images/Emo126.gifשיתוף לגבי כניעה.../images/Emo126.gif

הדרך, תכנית שנים עשר הצעדים, מבקשים מאיתנו או מציעים לנו, להיכנע אם ברצוננו להצליח. מה זו כניעה עבורכם? כששאלו אותי היום את השאלה הזו, מצאתי שאני לא ממש יודעת לענות עליה ולכן אני מביאה אותה גם הנה.. חשבתי שלהיכנע פירושו להרים ידיים, להודות בחוסר אונים, א-ב-ל.. מסתבר שכל אחד מאיתנו שונה בתכלית, וכל אחד מפרש או חווה כניעה באופן אחר. בדיוק כמו שהמושג "תחתית" נחווה באופן שונה אצל כל אחד מאיתנו, כמו גם המושגים "חוסר אונים", או כל מיני אחרים. חשבתי שאולי אני בכלל לא כנועה, גם אם אני עושה דרך.. כאילו, האם חייבים להיכנע בכדי להצליח בדרך? גם לשאלה הזו נתקבלו כל מיני תשובות, רובן שונות בתכלית זו מזו.. אז איך אדע אם אני בדרך הנכונה? אם נכון לחשוב ולעשות את מה שאני עושה? אוהבים

שטול1

New member
כניעה

כל מלחמה זקוקה לשני תנאים כדי להתקיים. לפחות שני צדדים האויבים זה לזה.עם אין צדדים לוחמים אין מלחמה כך אני מבין את מהותה של הכניעה האמיתית במגרש ההוא הייתי כל הזמן במלחמה מתמדת להתארגן לעשות קומבינות לברוח מהחוק להתחשבן ולריב עם שותפים ל"עסקים". מהרגע שהכרזתי על כניעה אמיתית וכנה אין יותר מלחמה פשוט משום שלא מתקיים התנאי של שני צדדים לוחמים. ועכשיו אני פנוי לטפח את הנקיון שלי ביחד עם איכות החיים המשתפרת כיוון שמי שלא עסוק כל הזמן במלחמות יכול להתפנות לדברים החשובים באמת כמו איכות חיים למשל. ראוי לציין ששמעתי גם פרושים אחרים למושג כניעה אבל אני אחראי רק לנקיון שלי ואין לי כוונה לייצג מישהו פרט לעצמי אוהבים שטול

שטול1

New member
תיקון ../images/Emo24.gif

כל זמן שהנר דולק אפשר לתקן. "רבי ישראל סלנט" או במקרה של האינטרנט כל זמן שהראוטר מחובר אפשר לחפור וכל זה נולד מהצורך בציטוט יומי כמו שהתרגלתי למצוא יומיום אז חשבתי להקל על ההנהלה אבל לחצתי לא על מה שהתכוונתי אז הנה זה בא עכשיו "היו לי צרות רבות בחיי מקצתן ממש קרו בפועל" מרק טווין חג שמח אוהבים שטול

אוהבים אותך שטול../images/Emo24.gif

והמון תודה, לא ממש היה לי זמן הבוקר, ולמעשה גם עכשיו אני די קצרה, מקלחת, ולחדר אחרי יום עמוס לעייפה, לקראת החג והאורחים... מבטיחה לעצמי לא לפספס מחר.
חוצמזה, רוצה להביע את אסירות התודה שלי לאלוהים שאוהב אותי, על סדר יום, על מטרות והישגים, על בריאות פיזית ונפשית, על משפחה, חברות ואנשים חמים מסביב, על יכולת לקבל ולאהוב, על יכולת למצוא בי סליחה ומחילה. וכמובן על עוד יום נקי.
רק להיום - חמישה חודשי ניקיון
לא מובן מאליו. אוהבים

למעלה