רק להיום
הרצון האמיתי שלנו

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo142.gifהרצון האמיתי שלנו../images/Emo140.gif

הרצון האמיתי שלנו
"רצון האלוהים עבורנו כולל את הדברים אותם אנחנו מעריכים ביותר. רצון האלוהים בשבילנו הופך לרצון האמיתי שלנו." הרצון לקבל משהו בחינם הוא מטבע האדם. אנחנו יכולים להגיע לאקסטזה כמעט, כשקופאית נותנת לנו עודף מעשרים שקלים למרות שנתנו לה שטר של עשר. אנו נוטים לחשוב כי אם אף אחד לא יידע, תרמית קטנה לא תשנה. אבל מישהו כן ידע - אנחנו יודעים. וזה כל ההבדל. מה שעבד בשבילנו בשימוש, בדרך כלל לא עובד בשבילנו בהלחמה. אנו מתקדמים מבחינה רוחנית על ידי עבודת שניים-עשר הצעדים, ואנו מתחילים לפתח ערכים וקני-מידה חדשים. אנחנו מתחילים להרגיש לא נוח כשאנו מנצלים מצבים, שבעבר, כשהיינו משתמשים, היו גורמים לנו הנאה רבה על מה שהצלחנו להשיג.
בעבר, אולי גרמנו סבל לאחרים. ככל שאנו מתקרבים יותר אל הכוח העליון שלנו, הערכים שלנו משתנים. הרצון של אלוהים נעשה חשוב יותר מאשר לזכות במשהו. כאשר הערכים שלנו משתנים, החיים שלנו משתנים. אנו מונחים על-ידי ידע פנימי שבא לנו מהכוח העליון שלנו, ואנו רוצים לחיות על-פי הערכים החדשים האלה. הרצון של הכוח העליון עבורנו נמצא בתוכנו - בעצם, רצון האלוהים הפך לרצון האמיתי שלנו.
רק להיום:
על-ידי שיפור הקשר ההכרתי עם אלוהים, כפי שאני מבין אותו, הערכים שלי השתנו. היום, אני נאמן לרצון של אלוהים, הרצון האמיתי שלי. אוהבים

../images/Emo203.gifאומץ לשנות../images/Emo20.gifחייה ותן לחיות../images/Emo203.gif

ביקורת ,"חייה ותן לחיות”
הגיע הזמן שאתחיל להתנהג יותר יפה אל עצמי. הקולות הפנימיים שאומרים לי שאני לא בסדר, אינם אומרים את האמת; הם רק משקפים את הערך שניזוק עקב החיים עם המכור. לכשאכיר בעובדה זו, אוכל להשתיק אותם! יותר לא אקשיב להם! ההחלמה בנר-אנון העניקה לי מחשבות יותר עדינות, יותר אוהבות. הן מזכירות לי שאפשר לאהוב אותי ושאני אוכל ללמוד לאהוב את עצמי. כאשר ראשי יהיה פתוח דיו לשמוע את המסר, אוכל להתחיל לשמוע את כל הקולות והצלילים הנפלאים של החיים; והמחשבות המעליבות והמזיקות תעלמנה.
“עלינו ללמוד לחיות, להתמקד במשהו טוב או שימושי בשביל חיינו ולתת לכל השאר לעסוק בשלהם"
תזכורת להיום:
אם אתייחס כלפי עצמי בטוב-לב ובכבוד, אוכל לקרוא תגר על הביקורת העצמית שלי. היום אשים לב במיוחד לכל קול שמדבר עם אהבה. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של אחלה יום לכולנו../images/Emo42.gif

אסירות תודה לאלוהים שאוהב אותי הבוקר, על כל מה שמתרחש בחיי וגורם לי ללמוד ולקבל תובנות חדשות. תודה על חברים ואהבה סביב, תודה על היכולות והאומץ שחבויים בתוכי ומבקשים לפרוץ החוצה, תודה על משפחה נפלאה, תומכת ואוהבת, תודה על החברים הוירטואלים בחיי, תודה לעצמי על הנכונות והרצון לשינוי, תודה על עוד יום נקי. רק להיום - ארבעה חודשים ושלושה עשר ימים
שתהיה לכולנו המשך שבת מבורכת ונקייה. אוהבת

עליזה 63

New member
מתוך "שפת השחרור"

מתוך "שפת השחרור" איזון נחפש איזון. נאזן רגשות עם היגיון. נשלב התנתקות עם עשיית החלק שלנו. נאזן נתינה עם קבלה. נעסוק לסירוגין בעבודה ובפעילויות של פנאי, בענייני עסקים ובפעילויות אישיות. נאזן מילוי הצרכים הרוחניים עם מילוי צרכים אחרים. נאזן מחויבויות לאחרים עם מחויבויות לעצמנו. נאזן אכפתיות לאחרים עם אכפתיות כלפי עצמנו. כשרק אפשר, נהיה טובים כלפי אחרים, אבל נהיה טובים גם עם עצמנו. חלק מאיתנו צריכים לפצות על הזמן האבוד. היום אני אשאף לאיזון.

עליזה 63

New member
חזק

חזק מעולם לא הבנתי מדוע הדחף המיני אצל גברים ונשים כל כך שונים. ומעולם לא הבנתי את כל הנושא הזה של מאדים ונגה. גם לא הבנתי למה גברים חושבים עם הראש ונשים עם הלב. בשבוע שעבר אשתי ואני נכנסנו למיטה , העניינים התחילו להתחמם והתשוקה והלהט התחילו לבעור, כשלפתע היא אומרת לי "לא בא לי, אני רק רוצה שתחזיק אותי קצת" הגבתי מיד ב"מה ??????" "מה זה אמור להיות?" אז היא אמרה את המילים שכל גבר בעולם מפחד ושונא לשמוע: "אתה פשוט לא מחובר מספיק לצרכיי הרגשיים בשביל שאני כאישה אספק את צרכיך הפיזיים. למראה פניי ההמומים היא הגיבה ב"אתה לא יכול פשוט לאהוב אותי בשביל מי שאני ולא בשביל מה שאני עושה לך בחדר השינה?" הבנתי שהלילה לא יקרה כלום והלכתי לישון. למחרת בבוקר החלטתי לקחת יום חופש מהעבודה ולבלות איתה. יצאנו לארוחת צהריים נחמדה ומשם לחנות כלבו גדולה. הסתובבתי אחריה כשהיא מדדה כמה שמלות יוקרתיות. היא לא יכלה להחליט איזה מהם לקחת, אז אמרתי לה לקחת את כולם. היא רצתה נעליים תואמות לשמלות, אז אמרתי לה לקחת זוג תואם לכל שמלה שהיא בחרה. עברנו למחלקת התכשיטים, שם היא מצאה לעצמה זוג עגילים יקרים משובצים ביהלומים. היא כבר הייתה כה נרגשת ובטח חשבה לה שנפלתי מהירח. חשבתי שהיא בודקת אותי כשהיא בקשה צמיד טניס, בזמן שאני יודע שהיא מעולם לא שחקה טניס, אבל החלטתי לזרום ואמרתי לה "זה בסדר מתוקה, תקחי לך אחד". מרוב התרגשות היא כמעט הגיעה לאורגזמה. בהתרגשות רבה ועם חיוך רחב היא אמרה לי "אני חושבת שזה הכל יקירי, בוא נתקדם לקופה". לא יכולתי להתאפק כשאמרתי לה "לא יקירתי , לא בא לי" פניה החווירו, כשהיא המומה לגמרי אמרה לי "מה????" אמרתי לה " באמת יקירתי, אני רק רוצה שתחזיקי את הדברים קצת. את פשוט לא מחוברת מספיק לצרכיי הכספיים בשביל שאני אספק את צרכייך כאישה לקניות". ובדיוק כשהיה נראה שהיא תהרוג אותי הוספתי, "למה את לא יכולה לאהוב אותי בשביל מי שאני ולא בשביל הדברים שאני קונה לך?"......... הערב גם לא נראה לי שיצא לי סקס איתה.

מציאות בילתי רצויה.

מציאות בילתי רצויה-לכאורה,תאמרו,הרי זה מושג ברורו מאליו. הרי כול חיינו בעולם הזה-ילדות,נעורים,בגרות וזיקנה-אנו מיתמודדים עימה, יום יום-שעה שעה-:בעבודה בחינוך הילדים,בחיי האהבה,במצבים שאנו ניקלעים אליהם בעל כורחנו,ובמערות היחסים החשובות לנו. ובינינו האם יש מישהו שלא התנסה אין ספור פעמים בחיו בחויים הזו-של מציאות בילתי רצויה? למציאות בילתי רצויה יש פנים רבות-החל מלידה וכלה בכאב האובדן של אוהב שנינטש.החל במצוקות היום-יום הקטנות.ובמצוקות הקשות של האנושות: השכול,היתמות, האלמנות,החולי והעוני.לפעמים גורות נסיבות החיים את האדם למצבים קשים, שלא תמיד יש בידיו להיחלץ מהם-ודי אם נזכיר נכות וחולי, או להבדיל אלף אלפי הבדלות- חיים שבהם נישללים חירותו וכבודו של האדם.ליפעמים המציאות הבילתי רצויה היא בתוכנו- בעיננו שלנו,וכמובן.כאיננו אוהבים את עצמנו,איננו מעריכים את עצמנו,איננו בוטחים בעצמנו- אנחנו ניקלעים למבוך, שרק אנחנו נוכל לחלץ את עצמנו מתוכו. בתיפקוד השוטף של מהלך חיינו ובמעגלים השונים של האהבה ושל האינטימיות, בנישואין, בהורות ובחינוך, בעבודה ובקשרים חברתיים, אנו נתונים במצב תמידי של הצורך לבחור. אם נביא לכלל מודעות את העוצמה, הגלומה בעצם יכולתינו לבחור, ונלמד איך להפעילה בכל רגע נתון-נשלוט טוב יותר בחיינו.

שבוע טוב לכולם

שבוע טוב ומבורך.האמת שבת משעממת עברתי לא משהו מיוחד שעשיתי הרבה שינה.(עיפות נפשית).וגם זה בסדר ליפעמים. יצאה השבת והתחלתי להיתכוננן לעבודה.יצאתי בשעה שבע וחצי וחזרתי בשעה תשע וחצי.לא הייתה עבודה ורק היה לי קר בחוץ.אבל עבר מהר מאוד הזמן. פתחתי את העבודה הירגנתי.ניקיתי.סידרתי.ישבתי חצי שעה ואופ הביתה אהההה. אבל יש לי את הפריוילגיה הזאת רק במוצ"ש.אז באמת שיהי אחלה שבוע לכולם. ונישתמע מחר עם יום נקי ולבן.

למעלה