רק להיום
הכנעת הרצון העצמי

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo20.gifהכנעת הרצון העצמי../images/Emo140.gif

הכנעת הרצון העצמי
"אנו רוצים ודורשים שהדברים יתבצעו בדרך שלנו. עלינו לדעת מניסיוננו בעבר, שהדרך שלנו לעשות דברים לא עובדת."
לכל אחד מאתנו יש תוכניות, רעיונות ומטרות בחיים. אין שום דבר בתכנית האנ-איי שאומר שאנו לא צריכים לחשוב בעצמנו, לקחת יוזמה, וליישם תוכניות אחראיות. רק כשהחיים מנוהלים על-ידי הרצון העצמי שלנו, אנו נתקלים בבעיות.
כשאנו חיים לפי הרצון שלנו, אנו לא חושבים בשביל עצמנו - אנו חושבים רק על עצמנו. אנו שוכחים שאנו חלק מהעולם, וכל עוצמה אישית שיש לנו ניתנת לנו על-ידי הכוח העליון שלנו. אנו יכולים להרחיק לכת כדי כך שנדמיין לעצמנו שבני אדם אחרים קיימים רק כדי לשרת אותנו. לא עובר הרבה זמן ואנו מסתכסכים עם כל מי וכל מה שסביבנו.
בשלב זה יש לנו שתי אפשרויות. אנו יכולים להמשיך בעבדות שלנו לרצון העצמי, או שאנו יכולים להיכנע, להירגע, לחפש את רצונו של אלוהים מאתנו, ואת הכוח לבצע זאת, ולחפש דרך להגיע לשלווה עם העולם. אין שום דבר פסול בחשיבה, בנקיטת יוזמה, בעשיית תוכניות אחראיות - כל עוד הדבר נועד לשרת את רצונו של אלוהים, לא רק את הרצון שלנו.
רק להיום:
אתכנן לעשות את רצונו של אלוהים, לא את רצוני. אם אמצא שאני מסתכסך עם כל מה שסביבי, אכניע את הרצון העצמי שלי. אוהבים

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

כדי להבין את הלב והמחשבה של אדם, אל תסתכל על מה שהוא כבר השיג, אלא על מה שהוא עוד שואף להשיג.
- ג'ובראן חליל ג'ובראן אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יום טוב../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על ניצוצות של אומץ לשנות את מה שאני יכולה, על יכולת לזהות חלקים מהאמת שלי ולעמוד על שלי. על הנכונות להבחין בין הגיון ורגש בתוך בלבול וסערת רגשות, על בן זוג מרגיע, מחבק ואוהב. על חברותא ודרך אן איי על משפחה תומכת ומפרגנת. על יום מנוהל וחופשי מהתמכרות פעילה. על עוד יום נקי. רק להיום - שמונה חודשים ושבעה ימי ניקיון
לא מזמן התעוררתי והיום - יום עבודות.. אוטוטו האוטובוס מגיע. מאחלת לכולנו יום מוצלח של כנות, עשייה ואיכות. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! התעוררתי אחרי ליל נדודים המון מחשבות ודאגות הרבה פחד לשלומה של אמא שלי כבר יוצאת לבית חולים להיות איתה גם עובדת היום ערב לילה מרימה תפילה להחלמה מהירה.

צופיתי 2

New member
שפת השחרור ../images/Emo204.gif

מתוך "שפת השחרור" (מיועד לבני משפחה של מכורים או לאנשים שסובלים מתלות יתר) ללמוד לבטוח מחדש לרבים מאיתנו יש קושי בלבטוח. חלק מאיתנו ניסינו במשך זמן רב ובהרבה מאמצים לבטוח באנשים לא ראויים לאמון. שוב ושוב האמנו בשקרים ובהבטחות שאף פעם לא קוימו. חלק מאיתנו ניסינו להאמין לאנשים שיעשו את הבלתי אפשרי: למשל, האמנו לאלכוהוליסט פעיל שהוא לא ישתה שוב. חלק מאיתנו בטחנו באלוהים בצורה הלא נכונה. בטחנו בו שיגרום לאנשים אחרים לעשות את מה שאנחנו רצינו, ואז הרגשנו שהוא מאכזב אותנו כשזה לא הצליח. במקרים רבים, לימדו אותנו שאי אפשר לבטוח בחיים, שאנו חייבים לשלוט ולעשות מניפולציות כדי להצליח. ברוב המקרים, לימדו אותנו שאנו לא יכולים לבטוח בעצמנו. בהחלמה, אנו מחלימים מהקשיים שלנו בנושא של אמון. אנו לומדים לבטוח שוב. השיעור הראשון הוא זה: אנו יכולים ללמוד לבטוח בעצמנו. אפשר לבטוח בנו. אם אחרים לימדו אותנו שאנו לא יכולים לבטוח בעצמנו, הם שיקרו. התמכרויות ומערכות יחסים הרסניות גורמות לאנשים לשקר. אנו יכולים ללמוד לבטוח בכוח העליון שלנו בצורה הנכונה – לא שיגרום לאנשים לעשות את מה שאנחנו רוצים שהם יעשו, אלא שיעזור לנו לדאוג לעצמנו, שיצור את הנסיבות הכי טובות שאפשר, בזמנים הכי טובים, בחיינו. אנו יכולים לבטוח בתהליך – של החיים ושל ההחלמה. אנו לא צריכים לשלוט, לחשוב באופן אובססיבי, או להיות יותר מדי דרוכים. אולי לא תמיד נבין לאן אנחנו הולכים, או איזה תהליכים מתרחשים בתוכנו, אבל אנו יכולים לבטוח בכך שקורה משהו טוב. כשאנו לומדים לעשות זאת, אנו מוכנים ללמוד לבטוח באנשים אחרים. כאשר אנו נבטח בכוח העליון שלנו ובעצמנו, אנו נדע באיזה אנשים לבטוח ובאיזה נושא. אולי תמיד היה לנו את זה. רק לא הקשבנו לעצמנו מספיק או לא בטחנו במה ששמענו. היום אני מצהיר שאני יכול ללמוד לבטוח בצורה הנכונה. אני יכול לבטוח בכוח העליון שלי, בהחלמה שלי ובעצמי. אני יכול ללמוד לבטוח גם באחרים בצורה הנכונה.

../images/Emo140.gifאחר צהריים טובים חברותא../images/Emo24.gif

בבוקר, באמת הלכתי לעבודה אלא שלא הרגשתי טוב, וחזרתי הביתה בסביבות עשר. מאז אני במיטה עד עכשיו, בקושי מתפקדת מכאבים, ועדיין - ברוך שעשני כרצונו.. כשהייתי באוטובוס בדרך הביתה חשבתי שאנצל את היום הזה לכמה דברים שאני דוחה כבר זמן מה, כמו לכתוב עם עצמי, לעשות קצת סדר במגירות והלא יש לי על מה לחשוב ולכתוב.. נפלו לא מעט אסימונים בימים האחרונים שתובעים התייחסות. אלא שלמרות הרצון שלי, נדמה ש"רק להיום" מדבר אלי מבפנים. לא לעשות מה שאני רוצה... אלא מה שאני צריכה. לקחתי כדור נגד כאבים ונכנסתי למיטה. רציתי לעבוד.. ואח"כ רציתי לכתוב, ולסדר קצת ועוד כמה תכניות שכאלה שבסופו של דבר נגנזו כלא היו, כי הגוף איים לקרוס אם לא אנוח. "להקשיב לגוף".. פעם שמעתי את צמד המילים האלה.. לא תמיד אני מתייחסת אליהן ופועלת כאילו הגוף הוא מובן מאליו. היום נוכחתי שלא, כי לגוף יש שפה משלו. חוזרת למיטה לעוד שעה/תיים/לוש, כמה שצריך.. אוהבים

שטול1

New member
ערב טוב מחלימים יקרים ../images/Emo24.gif

בוחרת יקרה תנוחי היטב ותשתי הרבה מים אם יורשה לי להסב את תשומת לבך לעובדה שחם היום וחשוב לשתות הרבה תרגישי טוב אוהבים שטול

למעלה