רק להיום
לא רעים ללא תקנה

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo20.gifלא רעים ללא תקנה../images/Emo140.gif

לא רעים ללא תקנה
"אנו מגלים שאנו סובלים ממחלה, לא מדילמה מוסרית. היינו חולים באופן קריטי ולא רעים ללא תקנה."
רבים מאתנו מצאו ב'מכורים אנונימיים' תשובה לחידה שהטרידה אותנו הרבה זמן. למה הרגשנו תמיד לבד, גם כשהיינו מוקפים בבני-אדם? למה עשינו כל-כך הרבה דברים מטורפים? למה הרסנו את עצמנו? למה, רוב הזמן, הרגשנו כל-כך רע ביחס לעצמנו? איך הגענו לכך שהחיים שלנו הפכו לבלגן כזה? חשבנו שכל זה קרה בגלל שאנו רעים ללא תקנה, או בלתי-שפויים.
על רקע זה, הייתה זו הקלה עצומה ללמוד שסבלנו ממחלה. התמכרות - זה היה מקור הבעיות שלנו. למדנו שזו מחלה שניתן לטפל בה. כשאנו מטפלים במחלה שלנו, אנו מתחילים להחלים.
כיום, כשאנו רואים סימפטומים של המחלה שלנו, הצצים לעולם שוב בחיינו, אנו לא מתייאשים. אחרי הכל, יש לנו מחלה שניתן לטפל בה, ולא דילמה מוסרית. אנו יכולים להיות אסירי-תודה על שאנו יכולים להחלים ממחלת ההתמכרות באמצעות שנים-עשר הצעדים של אנ-איי.
רק להיום:
אני אסיר תודה שיש לי מחלה שניתן לטפל בה, ולא דילמה מוסרית. אמשיך בטיפול במחלת ההתמכרות על-ידי עבודת תוכנית האנ-איי. אוהבים

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

עדינות ואדיבות אינן סימנים של חולשה וייאוש, אלא ביטויים של כוח והחלטיות.
- ג'ובראן חליל ג'ובראן אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יום מהנה ואיכותי../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על לילה ארוך של שינה ענוגה ובוקר רגוע. על בריאות פיזית ונפשית, וחופש מהתמכרות פעילה. על בן זוג מפרגן, מכיל, מחבק ואוהב. על משפחה תומכת ומאפשרת. על חברותא ודרך NA. על תבונה להבחין בין "מתאים לי" ל"לא מתאים לי" על עוד יום נקי. רק להיום - תשעה חודשים ועשרים ימי ניקיון
בוקר של שקט ושלווה. עוד רגע הולכת לאסוף כמה דברים אחרונים לתוך התיק ונוסעת ליממלח.. ככה להתפנק מהבוקר עד הערב במקום להישאר בבית ולחפש מה לעשות. הרבה על מה לחשוב יש לי. אני אמנם יודעת שאני בדרך הנכונה ועושה את מה שצריך ומה שטוב לי ויחד עם זה יש לי קצת נקיפות מצפון כשאני עדה אילמת לדברים שקורים לאחרים. הרצון לעזור.. הדפוס הזה גועש בתוכי ואני רק בקושי עוצרת אותו... יודעת שכל מה שאני צריכה לעשות זה להתפלל ולקוות, לאחל טוב ובכל זאת קשה לי בפנים. יעבור לי, אני יודעת... בינתיים הולכת ליהנות
מאחלת לנו המשך יום של אהבה וחיבוקים, וסופשבוע של יישום בדרך NA. אוהבים

../images/Emo218.gifנקודת השקפה../images/Emo218.gif

נקודת השקפה
המציאות היא מה שאתה חווה, והדרך שבה אתה חווה את החיים תלויה אך ורק בדרך שבה אתה רואה מה שקורה לך. נקודת ההשקפה שלך היא הגורם הקובע אם תתפוש את החיים כחוויה עוינת או כאחדות רוגעת. מה שאתה מגדיר מצב שלילי בחייך מהווה בעיה, רק אם אתה תופש אותו כבעיה. יש בידך הכוח לשנות את הדרך שבה אתה חווה את חייך.
אף שקשה לקבל זאת, בעיותיך תורמות להשגת סיפוק בחייך. אילולא נאלצת להתמודד עם בעיות, לא היית מתפתח. לא היית לומד לטפל במצבים שונים, ולא היית מודע ליכולתך להצליח בחייך. לאמיתו של דבר. אילולא היו לך בעיות, יש להניח שהיית ממציא אותן כדי לתת לעצמך הזדמנות ללמוד ולהתפתח.
לעיתים קרובות אתה אכן עושה זאת. אתה מגדיר בעיות שלא במודע כדי ליצור אתגרים חדשים. אפשר לפתור מצבים בעייתיים רבים באמצעות שינוי השקפתך. התרכז בדרך שבה שינוי נקודת ההשקפה שלך יכולה לפתור את בעיותיך הנוכחיות.
למכורNA שהביא לפרסום. אוהבים

צופיתי 2

New member
המתנה של היום ../images/Emo77.gif

מתוך "המתנה שלהיום" "רוב האנשים מאושרים במידה שהם מחליטים להיות מאושרים". אברהם לינקולן המחשבות השליליות שלנו יכולות להיות כמו חלוקי אבן שמתגלגלים במורד ההר. אבן אחת נתקלת בשנייה. האבן השנייה מתחילה להתגלגל ומתנגשת בשלישית. כך זה ממשיך עד שאלפי חלוקים, אבנים, ואפילו סלעים ענקיים מתגלגלים ונופלים במהירות במורד ההר. כשאנו מוצאים את עצמנו תקועים במחשבה שלילית, אנו יכולים להחליט להפסיק ולהחליף אותה במחשבה חיובית. בהתחלה, מחשבה חיובית אחת אולי לא תצליח לסלק ממקומה את המחשבה השלילית. אולי נצטרך לחשוב מספר מחשבות חיוביות ולעזור להן להתחיל להתגלגל במורד ההר. אם אנו מתרגלים את זה, אנו נגלה שאותה מחשבה טובה אחת מצליחה ביתר קלות לשחרר ולגלגל מחשבות טובות נוספות. אנו נראה שחיינו משתנים כשאנו מתחילים להסתכל בצד החיובי של הדברים. איך אני יכול להתחיל לעצב את הדרך בה אני רואה את הדברים היום?

למעלה