רק להיום
לתת אמון בבני אדם

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo20.gifלתת אמון בבני אדם../images/Emo140.gif

לתת אמון בבני אדם
"רבים מאתנו היו מגלים שאין להם בעצם לאן ללכת, אם לא היו לנו קבוצות אנ-איי".
מסוכן לתת אמון בבני-אדם. בני-אדם שוכחים, לא אמינים, בלתי מושלמים. רובנו באים מרקע שבו בגידה וחוסר רגישות בין חברים היו דברים מקובלים ביותר. אפילו החברים הכי טובים שלנו לא היו אמינים במיוחד. כשאנו מגיעים לדלתות של האנ-איי, לכל אחד מאתנו יש מאות הוכחות לכך שאין טעם לסמוך על בני-אדם. ועם זאת, ההחלמה שלנו תובעת מאתנו לתת אמון בבני-אדם. אנו ניצבים בפני דילמה. בני-אדם אינם תמיד ראויים לאמון, אבל עם זאת עלינו לתת בהם אמון. איך נעשה את זה, לאור הניסיון שהיה לנו בעבר?
ראשית, אנו מזכירים לעצמנו כי חוקי ההתמכרות הפעילה לא חלים על ההחלמה. רוב החברים שלנו בתוכנית עושים כמיטב יכולתם על-מנת לחיות לפי העקרונות הרוחניים שאנו לומדים בתוכנית. שנית, אנו מזכירים לעצמנו שגם אנו לא אמינים ב-100 אחוז. אנו ודאי נאכזב מישהו בחיים שלנו, ולא משנה כמה נשתדל שזה לא יקרה. שלישית, וחשוב מכל, אנו מבינים שאנו חייבים לתת אמון בחברים שלנו באנ-איי. החיים שלנו בסכנה, והדרך היחידה שבה נוכל להישאר נקיים היא לתת אמון באנשים אלה, בעלי הכוונות הטובות, גם אם הם לא מושלמים.
רק להיום:
אני אתן אמון בחברים שלי בתוכנית. הם ודאי לא מושלמים, אך הם תקוותי היחידה. אוהבים

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

"סבל הוא המרחק ממי שאני באמת" (ארני מנדל).
הרבה פעמים אנחנו מקבלים מסר מהחברה או המשפחה שעלינו למלא תפקיד מסויים, שהוא לאו דווקא הדבר שאותו היינו רוצים לעשות. עם השנים מתווספות קליפות מעל אותה מהות ראשונית, התמצית הבסיסית שמאפיינת אותנו. מתחת לקליפות הללו יש אנרגית חיים, שאם לא נשתמש בה להגשמת היעוד המקורי שלנו - היא עלולה להיות הרסנית. ההתמכרות היא הדרך שבה רבים מאיתנו מנסים לטעום מאותה אנרגיה, על מנת להשביע את הרעב וחוסר-הסיפוק מהתפקוד היומיומי שלנו. אולם זוהי רק טעימה קלה המשאירה אותנו במצב קבוע של תלות. לו רק היינו מתחברים אל הדבר האמיתי, שהוא עוצמתי בהרבה, הרי שלא היינו מוצאים כל קסם בהתמכרות והיינו מבינים שהיא תחליף חיוור.
כילדים אנו לומדים על עצמנו דרך הגוף: האם זה בטוח להיות כאן? האם יש לי זכות קיום? האם אני מקבל מגע רך, חם ואוהב? האם נולדנו להורים שרצו אותנו? חלק מאיתנו עברו חוויות של חוסר-בטחון, מחסור חומרי, הזנחה, התעללות מינית, דיכוי, חוסר-הקשבה, אובדן. כמבוגרים אנו לומדים לזהות את הקשר בין ההתמכרויות שפיתחנו לבין אותן חוויות ילדות שהרחיקו אותנו מעצמנו. ההרואין, למשל, מכונה "סם האם" (the mother drug), כי בעבור אנשים שחוו נטישה או הזנחה מצד האם, הוא מספק חוויה שבה מרגישים עטופים, כמו בחיבוק של אמא. אנחנו מבינים שמצב התמכרותי יחזור שוב ושוב, עד שנלמד לקבל את האנרגיה שלנו מהמקום הטבעי הבריא.
מתוך "מבט שונה על התמכרויות"
לשאולי שהביא לפרסום. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של שבוע טוב../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על היכולת להיות כנה ולהרגיש טוב עם מה שנאמר, על האומץ לשנות, הלכה למעשה. על מתנה שקיבלתי בדמות בן זוג. על משפחה תומכת ומפרגנת. על חברותא ודרך אן איי. על חופש מהתמכרות פעילה. על יכולת לחוות, להרגיש, ליהנות על נקי. על עוד יום נקי. רק להיום - שמונה חודשים ושמונה עשר ימי ניקיון
התעוררתי לא מזמן ו.. חייבת לרוץ לעוד יום של שחלמה מאחלת לעצמי ולכולנו שבוע של עשייה, החלמה ואהבה ובעיקר חופש בנשמה. אוהבים

נעממי5

New member
אוהבים אוהבים../images/Emo24.gif

שבוע טוב, חודש טוב ובשורות טובות!

למעלה