רק להיום
רמות חדשות של כנות

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo20.gifרמות חדשות של כנות../images/Emo140.gif

רמות חדשות של כנות
"היינו מומחים בשקר-עצמי וברציונליזציות"
כשאנו באים לפגישה הראשונה שלנו ואנו שומעים כי עלינו להיות כנים, אנו עשויים לחשוב, "טוב, זה לא צריך להיות קשה מדי. כל מה שעלינו לעשות זה להפסיק לשקר." לאחדים מאתנו, זה בא בקלות. אנו כבר לא צריכים לשקר למעסיקים שלנו על זה שאנו לא באים לעבודה. אנו לא צריכים לשקר למשפחות שלנו בקשר לאיפה שהיינו בלילה. אנו כבר לא משתמשים בסמים, ואנו מגלים שיש לנו פחות סיבות לשקר. יש כאלה שמתקשים גם עם כנות זו. אבל זה לא קשה ללמוד איך לא לשקר - פשוט לא משקרים, ולא משנה מה קורה. באומץ, בנחישות, בתמיכת חברינו באנ-איי, ובעזרת הכוח העליון שלנו, רובינו מצליחים להגיע לרמה כזו של כנות.
אבל כנות היא הרבה יותר מלא לשקר. הכנות שהיא הכרחית לגמרי בהחלמה, היא כנות-עצמית, שלא קל בכלל להגיע אליה. בהתמכרות שלנו, יצרנו סערה של הכזבה והצדקה עצמית, רשת של שקרים, שבה לא היה ניתן לשמוע את הקול החלש של הכנות העצמית. כדי להיות כנים עם עצמנו, עלינו קודם כל להפסיק לשקר לעצמנו. במדיטציה של הצעד האחד-עשר, עלינו להיות שקטים. בדממה שבאה כתוצאה מכך, עלינו להקשיב לאמת. כשאנו שקטים לגמרי, הכנות העצמית תהיה שם. אנו נמצא אותה.
רק להיום:
אני אהיה שקט ודומם, ואקשיב לקול האמת שבתוכי. אכבד את האמת שאמצא.
אוהבים

צופיתי 2

New member
שפת השחרור ../images/Emo204.gif

מתוך "שפת השחרור" קדושים מעונים במערכות יחסים רבים מאיתנו הרדמנו את רגשותינו והתעלמנו מהם בצורה כל כך טוטלית עד שהתנתקנו מהצרכים שלנו במערכות יחסים. אנו יכולים ללמוד להבחין בחברת מי אנו נהנים, בין אם מדובר בחברים, באנשים שיש לנו איתם קשר עיסקי או בעבודה, באנשים שאנו יוצאים איתם לדייט, או בבני זוג. כולנו חייבים להיות בקשר עם אנשים שאולי היינו מעדיפים להימנע מהם, אבל אנחנו לא חייבים להכריח את עצמנו להיות בקשר אינטימי או לטווח ארוך עם אנשים אלה. אנו חופשיים לבחור חברים, אנשים שאנו יוצאים איתם ובני זוג. אנו חופשיים לבחור כמה זמן אנו נהיה עם האנשים שאנו לא תמיד יכולים לבחור האם להיות בחברתם או לא, כמו למשל קרובי משפחה. אלה החיים שלנו. זה מה יש. אנו יכולים להחליט איך אנו רוצים לבלות את הימים ואת השעות שיש לנו. אנו לא משועבדים. אנו לא תפוסים במלכודת. ולאף אחד לא חסרות אופציות. אולי אנו לא רואים בברור את האופציות שלנו. למרות שאולי אנו צריכים להתגבר על הבושה וללמוד להכיר בעוצמה שלנו, אנו יכולים ללמוד לבלות את השעות ואת הימים היקרים שלנו עם אנשים שאנו בוחרים ונהנים מלהיות איתם. אלי, עזור לי להעריך את הזמן שלי ואת החיים שלי. עזור לי להעריך את הרגשות שלי בנוכחותם של אנשים מסוימים. תדריך אותי כדי שאלמד לפתח מערכות יחסים בריאים, אינטימיים, הדדיים עם אנשים. עזור לי לתת לעצמי את החופש להתנסות, לגלות, וללמוד מי אני ומי אני יכול להיות במערכות היחסים שלי.

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

כוחם של מילים . פעם אחת היו שתי חברות טובות. קרה מקרה ואחת מהן אמרה לחברתה משהו שפגע בה נורא. היא הצטערה מאד על מה שאמרה, והייתה מוכנה לעשות הכל בכדי לקחת את המילים בחזרה. אבל המילים כבר נאמרו, חברתה נפגעה מאד, ולא רצתה לדבר אתה עוד. מאחר והדברים נאמרו באמת בלי כוונה רעה אלא סתם מבלי לחשוב לפני שמדברים, זה כאב לה נורא, והיא חיפשה כל דרך אפשרית כדי לכפר על מעשיה. בצר לה פנתה לאישה זקנה אחת, החכמה של הכפר, ושאלה בעצתה. הקשיבה האישה הזקנה לסיפור, והחליטה לבחון עד כמה רצינית וכנה האישה הזו בכוונתה לקבל את סליחת חברתה, ועד כמה היא מוכנה להתאמץ בשביל לתקן את אשר עשתה. היא הסבירה לאישה שלפעמים, כדי להחזיר דברים לקדמותם, צריך לעשות מאמצים כבירים. "מה את מוכנה לעשות כדי לזכות מחדש בחברתך?" שאלה אותה הזקנה. "כל דבר!! רק תגידי לי ואעשהו!" ענתה האישה. ראתה הזקנה כי היא אכן כואבת ומצטערת, והחליטה לעזור לה בדרך של לימוד. "ישנם שני דברים שצריכים להיעשות על מנת לתקן את המעוות" אמרה לה הזקנה. "שני הדברים קשים מאד לביצוע, אני מזהירה אותך מראש.." האישה שהייתה נחושה בדעתה, אמרה לה: "אני מוכנה לכל. רק תגידי מה צריך לעשות" "הלילה", אמרה הזקנה, "קחי את כרית הנוצות הגדולה והטובה ביותר שיש לך בבית. עשי בה חור קטן, ואז – עוד לפני עלות השחר, שימי נוצה אחת על מפתן כל דלת של כל בית בכפר. כשתסיימי, חזרי אלי. אם תשלימי משימה זו כראוי, אומר לך מה הדבר השני שעלייך לבצע". האישה רצה מהר לביתה, בחרה את הכרית הכי טובה שהייתה לה, ועל אף שהייתה חביבה עליה מאד ועלתה כסף רב, פתחה בה חור ואצה לדרכה להניח נוצה על סף כל דלת בכפר. הלילה היה קר וחשוך, אצבעותיה קפאו כשעברה מדלת אל דלת, לא פוסחת על אף אחת. הרוח הייתה כל כך חדה וקרה, עיניה דמעו ואפה נזל, אבל היא לא חדלה ממשימתה ורק שמחה שיש משהו שהיא יכולה לעשות כדי לכפר על המילים הנוראות שהוציאה מפיה. אם רק נחזור להיות חברות טובות כפי שהיינו, זה שווה כל מאמץ, חשבה לעצמה. קצת לפני עלות השחר, הניחה את הנוצה האחרונה על דלת הבית האחרון בכפר. משם מיהרה לבית הזקנה, עייפה וסחוטה אך מאושרת. "הנה, הכרית שלי ריקה! " הראתה לזקנה את הציפה הריקה, "חילקתי את הנוצות לכל בית בכפר..". הסתכלה עליה הזקנה החכמה בכובד ראש ואמרה לה: "יפה. ועכשיו, השלב השני: לכי ואספי חזרה את כל הנוצות, והכניסי אותן שוב לציפת הכרית. כשתעשי זאת – הכל יחזור להיות כשהיה". האישה הצעירה הייתה המומה. "את יודעת שאי אפשר לעשות את זה!!" קראה לעבר הזקנה, "הרוח העיפה כל נוצה מיד כשהנחתי אותה על פתח הבית. את לא אמרת שאצטרך גם לאסוף אותן חזרה!! אם זו המשימה השניה שרצית להטיל עלי – אין סיכוי!! הדברים לעולם לא יחזרו לקדמותם!!" "אכן, זה נכון", אמרה הזקנה. "זה ילמד אותך את השיעור: המילים הן כמו נוצות ברוח. ברגע שהן יוצאות מפינו – שום מאמץ, ולו גם הכנה ביותר – לא יכול להחזירן חזרה לתוך פינו. למדי לבחור את מלותייך, והישמרי במיוחד במחיצת אלו שאת אוהבת"...

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר היום ../images/Emo202.gif

פרח השכונות . קובי אוז ועלמה זק מילים: קובי אוז לחן: קובי אוז אני יושב לבד בעלאק בית קפה מחזיק באיזה עיתון עסקים את ניגשת אלי "מה מה תשתה?" אני רואה שאת בעננים אספרסו ארוך עם חלב בצד חלב קר לא מוקצף עם שניים סוכר תרשמי תרשמי אחד לבן אחד חום ואז נתת מבט עקום. הגיזרה לא רעה השיזוף סביר הרבה לגלות, מעט להסתיר מישהי כמוך יכולה להאיר את העיר עם איזה ביט צעיר מהיר מתאים לי לקדם אותך למקם אותך לעקם אותך לשקם אותך לצלם אותך לפרסם אותך להפוך אותך לסובב אותך לטפח אותך אני במקרה אמרגן צמרת ותיק ותיק, תשאלי כל זמרת את יודעת מה תשאלי את קלאצ'קין הכרתי אותו טוב טוב ופעם החזקתי את היד של זוהר ארגוב היה לו חוב ונסעתי הלוך ושוב עם גידי גוב בבוגרשוב. את תמיד תהיי פרח השכונות המלכה של העולם פרח השכונות אני אני מלצרית בבית קפה נטפלים אלי בלי מרחב מדבר איתי חטייר נראה לי מוכר אמא אמרה לי: "לא לענות לזר" אמר הוא אמרגן רצה לקדם איזה פרויקט קטן שאל אם אני שרה.. אמרתי: "כן... שרה חרא..." לא משנה נעשה לך בוק תשני את הלוק המראה המחוק לא מזמין ליקוק את נראית כמו איזה ירק אבוד בשוק תעמדי בפיסוק אז טוסי לספר במונית תביאי חשבונית ולא לדאוג יהיה בסדר את להיט!!! את תמיד תהיי פרח השכונות... אז בואי נעבוד על חוזה ארוך, קרוב תחתמי כאן וכאן וכאן וכאן וכאן וכאן וכאן וכאן ו... עכשיו הכל מוכן, אז יאללה בלאגן טכנאי תריץ ת'פלייבק יש לנו כוכבת את תמיד תהיי פרח השכונות המלכה של העולם פרח השכונות עכשיו אני כוכבת שחבל על הזמן ואתה נשארת כזה קטן הייתי חניכה צנועה בבני עקיבא ועכשיו כולם קוראים לי דיווה אז אל תנסה לקחת קרדיט זו אני על הבמה זו אני הלהיט מי אתה בכלל מי שמע בכלל עלייך שחרר את החוזה שלי בחייאת אימך ותחתום לי כאן וכאן וכאן וכאן וכאן וכאן ו... ותעוף לי מהעיניים בנות איפה הכפיים? את תמיד תהיי פרח השכונות המלכה של העולם פרח השכונות גבר אמיתי צריך לדעת לוותר אני הולך למצוא קורבן אחר היי בובה.. חכי רגע, את יודעת שיש לך פרצוף ממש אבל ממש אממ.. איך הייתי אומר טראנסג'אנדרי כזה.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ושבת שלום ! בוקר שבת חם חם אחלה יום לבלות בים יום מהנה לכולם .

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

טמבל|אושר הזולת הוא מקור שמחתם של אלה שאינם יכולים להיות מאושרים בעצמם.
- אונורה דה בלזאק אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של שבת מבורכת../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על היכולת לתפוס את עצמי על חם נחלקת ללפחות שתי דמויות, על האומץ להכניע את חוסר השפיות ומעגל השדים בראש בלי להזדקק לחומרים נוספים מלבד אהבה עצמית. על חברותא מחבקת, מדריכה ומפרגנת. על כוח גדול ממני שמחבר אותי כל פעם מחדש. על משפחה תומכת ומעודדת. על ניצנים של אהבת אמת גדולה בפנים ובחוץ. על האפשרות ליהנות ולהתנהל בחופש מהתמכרות פעילה. על עוד יום נקי. רק להיום - שבעה חודשים וחמישה ימי ניקיון
אתמול בלילה קלטתי את עצמי על חם מדברת עם כמה דמויות בראש. כל הדמויות האלה, מסתבר - הם חלקים שלי שעדיין מנסים לחבל לי בניקיון, להשיב אותי את המוכר והידוע, בתירוצים וטענות שונות שבאותו רגע נדמים כסיבות טובות. ככה למשל אני מוצאת דמות שמלאה רגשי אשמה (התחלתי לקרוא להן בשמות...
) שמספרת לי שלא יקרה כלום אם אתמסטל מידי פעם בלי שאף אחד ידע, זה הולך ככה: "את יודעת מה עשית.. ברור לך שהבן אדם שיושב בבית סוהר - יושב בגללך.. יכולת למנוע את זה, ואת עוד מרשה לעצמך ליהנות מהחיים"... דמות נוספת (המורדת) שאומרת: "זה באמת מה שאת רוצה? חיים נורמטיביים? מעכשיו ועד עולם לוותר על סוטול לגמרי? אפילו לא שאכטה קטנה פה ושם? הרי תמיד ליגלגתי על אלה.. הנורמטיביים... ".... קיצר, מעגל של נשים יושבות אצלי בראש, ורק אחת.. שפויה ומחזיקה בשיניים עוד יום נקי. ישבתי לכתוב לעצמי, ואח"כ לקרוא ולישון. לרגע אני חושבת שאני לא נורמלית.. הופכת להיות סכיזופרנית, מפוצלת, דואגת קצת, גם אם ברור לי שמה שאני חווה זו המחלה בהתגלמותה. ועוד יותר ברור לי, שאוטוטו אני מרימה טלפון לכוח הגדול שלי
ומשתפת אותו במה שקורה לי, כי מישהו אמר לי שרק ביחד זה עובד... אני כבר לא צריכה לסבול את זה לבד. מאחלת לעצמי ולכולנו, ים של כוח לראות את הדברים ולפעול בכנות, ביושר עצמי, בדרך...
חוץ מזה - אחלה שבת לנו. אוהבים

צופיתי 2

New member
סיפור טוב חוץ מהסוף.....

הייתי אומרת לאישה שאי אפשר לשלוט על כל מילה. ושאי אפשר לא לפגוע אך פעם באף אחד כמו שאי אפשר לעצור את הרוח. ושצריך לקבל את הדברים שאי אפשר לשנותם. זה קרה לי עם חברה והיא עדיין לא סולחת לי. אולי אני אשלח לה את הסיפור הזה....

שטול1

New member
צעד 10

"המשכנו בחשבון נפש אישי וכאשר טעינו הודינו בכך מיד" עבודת הצעדים אינה הופכת אותנו למלאכים . העבודה עצמה מקדמת אותנו להיות בני אדם טובים יותר ממה שהיינו. אבל בני אדם אינם מלאכים והם מועדים לטעויות. לצורך זה הכינה לנו התכנית את צעד 10 ,למקרה שבלי כוונה נפעל דרך הפגמים ונפגע במישהו. אחרי שלמדנו בחשבון הנפש היומי על הטעות לא נותר לנו אלא להתנצל ולפצות את הנפגע במידה ונגרם גם נזק כלכלי. והיה והתנצלנו בכנות ופיצינו במידת הצורך יצאנו ידי חובתנו. במידה והצד הנפגע סרב לקבל את ההתנצלות הרי שלא נותר לנו אלא להניח שהוא פועל דרך הפגמים שלו (מסתבר שאנחנו לא היחידים הסובלים מפגמים באישיות). ואת הפגמים של מישהו אחר לעולם לא נוכל לתקן. אנחנו יכולים להתאמץ לתקן רק את הפגמים הפרטיים שלנו. וזו לכשעצמה מלאכה לא פשוטה המתמשכת לאורך שנים ולמעשה לעולם לא תמה. תודה שהקשבתם אוהבים שטול

שטול1

New member
הזמן של אלוהים

איזה נפלאה התכנית הזאת. אחרי שהצלחנו להגדיר בעייה בעזרת ארגז הכלים של התכנית ולמדנו על מגבלות השאיפה האישית מול המצב בשטח. עדיין נותרת לנו האפשרות למסור את זה לאלוהים שיעשה את התיקונים הנדרשים שהם מעבר לכוחנו. ואז בזמן שלו יתוקנו הפגמים שאינם באחריותינו. ובא לציון גואל אוהבים שטול

וואוו - לא ייאמן !!!

בדיוק עכשיו כתבתי בעניין הכנות. מרגישה כ"כ מעורערת מהתכנית כרגע. מזמן לא הייתי כאן. להזכירכם- אני מכורה לאוכל. אכלנית כפייתית בריבוע וכרגע לא בהחלמה. רוצה לשתף אתכם במה שכתבתי- מרגישה חוסר אמון לגבי התכנית. מרגישה שאנשים לא כנים וזה עושה לי לא טוב, זה שובר לי את האמון בתכנית. כשאני רואה אנשים שאומרים שהם כך וכך זמן בהמנעות או כשאני שומעת הנחיות אני מתחזקת. לשמוע מישהו שמעביר מסר של החלמה זה הרי מחזק. אז מה קורה כשנשבר האמון הזה כבר פעמיים ברציפות? כשאני רואה שאנשים לא כנים באמת בעניין ההחלמה שלהם? שהם מעבירים מסר לא נכון? טוב, אני מדברת סחור סחור אז אספר מה העניין בלי להזכיר שמות כמובן- לפני כחודש הלכתי לפגישה של הגריישיט (מכורים לפחמימות) . אני הולכת לשם תמיד ברגל. ברמזור ממש קרוב לשם כשחציתי את הכביש ראיתי מישהו זולל חומרים ברכב. לא הכרתי אותו וזה לא ממש עניין אותי. באותו רגע חשבתי- טוב שאני הולכת לפגישה, לא רוצה עוד להיות ככה כמו מה שהאיש הזה משקף לי. קצת לאחר שנכנסתי לחדר ראיתי את אותו בחור נכנס. אמרתי לעצמי- אז הנה, עוד מישהו שנאבק כמוני והגיע לכאן למצוא פתרון. אבל.... כשהתחילה הפגישה הבנתי שהוא המנחה לאותו הערב. בגריישיט לא מנחה מי שאין לו 90 יום נקיים... הוא דיבר בהנחיה על הנקיון שלו, על החיים בהמנעות וכו וכו. הוא גם קיבל באותו היום מטבע והמון מחיאות כפיים על ה-90 יום שלו. הרגשתי ממש לא טוב עם זה. עם חוסר הכנות שלו. יצאתי משם ברגשות מעורבים אבל העברתי הלאה- נו, לא נורא, קורה. אני שומעת כבר זמן רב טפטופים מאנשים על שלא כל אחד מספר על הנפילות שלו בתכנית, על מה באמת הוא אוכל בחדרי חדרים, על שלא באמת שוקל את האוכל וכו. היום ראיתי משהו שממש כבר עצבן אותי ועשה לי רע. היינו בפארק המים בשפיים בפעילות החברתית לסוף השנה שהוועד מהכיתה של בני אירגן. ישבנו כל המשפחות באזור שיועד לנו. פתאום אני רואה באחת מקבוצות ההורים שישבה שם מישהו שאני מכירה מהתכנית. התפלאתי- הוא לא מוכר לי כאב של אחד הילדים מהכיתה. אולי הוא הצטרף אליהם. הבטתי בו כמה פעמים כדי להיות בטוחה שזה הוא. הוא לא ראה אותי. זה בחור שנמצא בתכנית כבר שנים. היה באו.איי המון זמן ואח"כ עבר לגריישיט ומצהיר בכל פגישה על המנעות חזקה, ממושכת ומדוייקת מאוד. שמעתי המון הנחיות שלו והתחלקויות ותמיד התחזקתי ממנו. בעצם הוא הבנאדם שממנו שאבתי המון כח תמיד בפגישות. בכל פעם שהיה בחדר אמרתי לעצמי שאקבל היום חיזוקים טובים. ואז אני רואה אותו אוכל - הבנאדם אכל בלי סוף- ולא סתם- אני מדברת על קמחים, פירות שאסור בתכנית, מאפים. מרוב שהייתי בהלם ובסקרנות הבטתי עליו המון. כמובן שלא היה לי אומץ לגשת ולאמר לו שלום. הוא לא ראה אותי, כך נראה לי ומקווה בכל אופן. כשראיתי איך שאכל הרגשתי איך כל האמון שלי בתכנית מתערער. הרי באמת אי אפשר להיות בהמנעות לאורך זמן. והגריישיט זה הרי בולשיט. בנאדם לא יכול לאורך זמן להמנע מפחמימות. כל מי שמצהיר על זה משקר. עובדה שפעמיים ראיתי את השקר הזה ושמעתי גם מחברה על שהיא מכירה אנשים שלא מדווחים על הנפילות והמעידות שלהם גם לא למאמנת ועל אלו שכן אוכלים לפעמים מה שאסור בתכנית האוכל. נכון שכל אחד אחראי לעצמו. אבל זה הזיז לי משהו. איך אדם יכול להנחות, לאמן כשהוא לא כנה? והתכנית וכל מי שאומר שהוא בהמנעות בעצם משקר לא? במיוחד אלו שעדיין לא רזים ממש. הרי איך הם עדיין מלאים אם הם כבר שנים בהמנעות מדוייקת שקולה ומדודה? ואני דווקא חשבתי להמשיך ללכת לפגישות של הגריישיט כדי להתחזק. עכשיו זה דוחה אותי. ואיך אלך ביום רביעי לפגישה ואשמע את ההתחלקות של אותו בחור שבטח שוב יצהיר על הנקיון הממושך שלו? אוףףףף כ"כ חבל. אני כ"כ זקוקה למסרים חזקים של החלמה כמו שקיבלתי מהגריישיט עד עכשיו. ואיך אדע כבר מה אמיתי ומה לא? ואיך אשמע הנחיה ואאמין למנחה? אז מוסרת..... זקוקה לתכנית ולא יודעת מה לעשות עם הרתיעה הזו. תודה על ההקשבה. אוהבת, א המאוכזבת מאוד

צופיתי 2

New member
אופטימית יקרה ../images/Emo24.gif

שום דבר לא קורה סתם. למה נתקלת בשניהם? את יכולה לנסות לבדוק עם עצמך? לעשות חשבון נפש? התכנית טובה, האנשים לא מושלמים! כמובן שזה קשה לשמוע שקרים ולסמוך על אנשים לא כנים. אני מאחלת לך למצא את האנשים שבאמת בהחלמה בתכנית. גם לי קורה שאני בהתרחקות ובדיקה מחודשת של התכנית שלנו. אני כל פעם חוזרת אליה בחזרה. לא מצאתי משהו טוב יותר!

שטול1

New member
אופטימית יקרה ../images/Emo24.gif

בתחילת הדרך לימד אותי חבר וותיק ויקר שהבחירה לאן להסתכל היא שלי ורק שלי כך אני יכול להכנס לסופר ולעבור באדישות ליד מדף המשקאות כי באתי לחפש לחם במדף הסמוך וכך אני גם בורר את מקורבי מבין החברים לדרך שאני פוגש בחדר . הכי חשוב לי הכנות שלי עם עצמי ואני לא אחראי לכנות של חברים אחרים התכנית הזאת נהדרת אבל מורכבת מכל מיני אנשים ומכורים הם בדרך כלל אנשים מאוד מורכבים לכן מסורת 12 ממליצה לשים את העקרונות לפני האישיות תמשיכי לבוא יקרו לך דברים טובים אוהבים שטול

למעלה