רק להיום
כנות גוברת

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo23.gifכנות גוברת../images/Emo140.gif

כנות גוברת
"במישור המעשי, השינוי מתרחש משום שמה שמתאים בשלב מסוים של ההחלמה אולי לא יתאים בשלב אחר"
כשבאנו ל'מכורים אנונימיים' לרבים מאתנו לא היה שום עיסוק הגון. לא כולנו מחליטים פתאום שאנו הולכים להיות אזרחים טובים ויצרניים מהרגע הראשון באנ-איי. אבל בהחלמה אנו מגלים כי כבר לא נוח לנו עם דברים שבזמן השימוש עשינו אותם בלי לחשוב עליהם בכלל. ככל שאנו מתפתחים בהחלמה שלנו, אנו מתחילים לנהוג בכנות בדברים שכנראה לא הטרידו אותנו במיוחד בזמן השימוש.
אנו מתחילים להחזיר כסף שקיבלנו בטעות מקופאית, או שאנו משאירים פתק על מכונית שבה פגענו כשיצאנו מחניה. אנו מגלים שאם אנו מתחילים להיות כנים בדברים הקטנים, המבחנים הגדולים של הכנות שלנו קלים יותר. רבים מאתנו באים לכאן עם יכולת מוגבלת מאוד להיות כנים. אבל אנו מגלים כי ככל שאנו לומדים את שנים-עשר הצעדים, החיים שלנו מתחילים להשתנות. אנו כבר לא מרגישים בנוח כשאנו חיים על חשבון מישהו אחר ואנו יכולים להרגיש טוב יותר עם הכנות החדשה שלנו.
רק להיום:
אבדוק את רמת הכנות בחיי כדי לראות אם נוח לי איתה. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

מפגש עם הגורל . פעם, בהיות המלך שלמה יושב בלשכתו ומתעמק בספרי הגות וחוכמה, התפרץ לתוך החדר משרתו האישי כשהוא נסער וקצר נשימה. "אדוני המלך השאל נא לי בבקשה את הסוס הכי מהיר שיש לך באורווה! אני חייב לצאת מהעיר, לברוח מכאן ולהגיע לעיר הדרומית לפני רדת החשיכה!" התפלא המלך שלמה ושאל "מדוע?" ענה לו המשרת המבועת: "כרגע בדיוק פגשתי בגן הארמון את מלאך המוות. הוא הסתכל לי ישר לתוך העיניים! אני בטוח במאת האחוזים שהוא בא לקחת אותי הלילה. אני לא רוצה להיות בסביבה שהחושך ירד!" אם כך, אין שום בעיה, ענה לו המלך שלמה. אתה יכול לקחת את סוסי המהיר. אתה יודע שהסוס הזה דוהר ממש כאילו יש לו כנפיים. המשרת עלה על הסוס המהיר ונעלם אל האופק כמי שכפאו שד. ואילו המלך שלמה יצא לשוח מעט בגן. בעודו מתהלך להנאתו, ראה את מלאך המוות יושב על הדשא, והבעה של מבוכה על פניו. "מה קרה ?" שאל המלך שלמה, "מה לא בסדר?" ענה לו המלאך בגמגום: " המממ לא יודע מה להגיד לך, אני ממש מבולבל. הלילה אני אמור לקחת את חייו של משרתך האישי, וכרגע ראיתי אותו עובר על פני כאן בגן. העניין הוא, שהכתובת שנמסרה לי לביצוע המשימה היא במרחק קילומטרים רבים מכאן, בעיר הדרומית. אני לא רואה שום דרך איך הוא יוכל להיות שם עוד הלילה, אלא אם כן יש לו סוס מהיר כל כך שידהר לשם כאילו יש לו כנפיים..."

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ושבוע טוב ! ! ! שבוע נעים ומקסים לכולם שבוע עם רק בשורות טובות .

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

לתת . בועז שרעבי מילים: חמוטל בן זאב לחן: בועז שרעבי לתת את הנשמה ואת הלב לתת, לתת כשאתה אוהב ואיך מוצאים את ההבדל שבין לקחת ולקבל עוד תלמד לתת לתת. לגלות סודות בסתר להתיר את סבך הקשר כשהלב בך נצבט מכל חיוך מכל מבט. אתה נזהר אתה יודע וחוץ ממך איש לא שומע פוסע בין הדקויות וממלא שעות פנויות. לתת את הנשמה ואת הלב לתת, לתת כשאתה אוהב ואיך מוצאים את ההבדל שבין לקחת ולקבל עוד תלמד לתת לתת. אתה לומד עם השנים לבנות ביחד בניינים לחיות עם כל השינויים לרקום איתה סיפור חיים ולעבור ימים קשים במצוקות וריגושים תמיד לדעת לוותר ואת הטעם לשמר. לתת את הנשמה ואת הלב לתת, לתת כשאתה אוהב ואיך מוצאים את ההבדל שבין לקחת ולקבל עוד תלמד לתת לתת. לראות בתוך הנפילה שיש מקום למחילה תמיד אפשר שוב להתחיל כמו יום חדש כמו כרגיל לתת.

../images/Emo42.gifבוקר של שבוע טוב../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על בוקר שקט ורגוע, על חברים ואהבה בתוכי ומסביבי, על משפחה תומכת ואוהבת, על הבריאות הפיזית והנפשית, על הקשיים שהופכים לאבני דרך בהחלמה על האומץ והכוחות להתמודד על היכולת המזערית אמנם לזהות רגשות. על ניהול סדר יום ללא שימוש למרות וחרף הכל, על עוד יום נקי. רק להיום - ארבעה חודשים ועשרים ואחד ימי ניקיון
שבוע פורה ושלוו לכולנו אוהבים

../images/Emo221.gif דאגה ../images/Emo221.gif

בבסיס הדאגה מונחת כוננות לקראת סכנה פוטנציאלית, "חזרה" לקראת מה שעלול להשתבש. הדאגה מקבעת את תשומת-לבנו לאיום הקרוב תוך התעלמות מכל דבר אחר. אם היינו משתמשים בדאגה רק בכדי לצפות סכנות אמיתיות ולהציע עבורן פתרונות חיוביים, הרי שלא היה בכך שום רע. הקושי הנעוץ בדאגה כרונית הוא שיש לה נטייה לחזור על עצמה, להעצים את עצמה, ולעולם לא להתקרב לפתרון חיובי. דומה שהדאגות מופיעות ממקום לא ברור, אינן בנות-שליטה, יוצרות זמזום קבוע של חרדה, חסינות מפני ההגיון, ו"נועלות" אותנו בהשקפה צרה ובלתי-גמישה.
מדוע אנו אוהבים לדאוג? מהו התגמול שאנו מקבלים מהדאגה?
אנו דואגים כדי להרגיש שאנו "עושים משהו", ולא סתם יושבים בחיבוק ידיים אל מול הסכנה הצפויה. אנו מתעלמים מהעובדה שרק לעתים רחוקות הדאגה מביאה עימה דרך חדשנית לטפל בבעיה.
אנו משתמשים בדאגה כמו בקמע מאגי או אמונות טפלות לצורך גירוש אסון חזוי. הרגל הדאגה מחזק את עצמו. אם דאגנו פעמים רבות, ובסוף לא קרה שום דבר רע, הרי שבאופן בלתי-מודע אנו מעניקים את האשראי על מניעת הסכנה למחשבותינו הטורדניות.
אנו מעדיפים את הר ההרהורים הדאגניים על פני תמונה אחת של הקטסטרופה המקורית. כלומר, אנו מסיחים את דעתנו ממה שעלול לגרום לנו להתקף חרדה חמור יותר.
מה אפשר לעשות נגד הדאגה?
ראשית, עלינו להבין מה אנו מרוויחים כיום מהדאגה, להסכים לוותר עליה, "למסור" אותה. בדומה לטיפול בכעס, גם כאן יש חשיבות לעצור את מעגל המחשבות המזין את עצמו כבר בשלביו המוקדמים. לשם כך יש לפתח מודעות עצמית ויכולת לזהות מצבים מעוררי-חרדה. לאחר מכן יש לנקוט עמדה ביקורתית כלפי הנחותינו:
האם יש סיכוי סביר שהמאורע שמפניו אני חרד אכן יתרחש?
האם יש צעדים קונסטרוקטיביים שכדאי לנקוט?
האם באמת מועיל לחזור ולהתנסות במחשבות החרדה? כאשר מתירים לדאגה לחזור על עצמה שוב ושוב ללא התמודדות מלאה, היא זוכה בעוצמה משכנעת. התמודדות באמצעות מחשבות המתרכזות במגוון של נקודות השקפה אחרות, לא פחות אפשריות, מונעת מן המחשבה הדאגנית להתקבל באופן נאיבי כאמיתית ונכונה. מתוך "אינטיליגנציה רגשית"
לשאולי שהביא לפרסום. אוהבים

עליזה 63

New member
מתוך "שפת השחרור"

מתוך "שפת השחרור" התנתקות באהבה ההתנתקות הינה המפתח להחלמה מתלות יתר. היא מחזקת את הקשרים הבריאים שלנו – את אלה שאנו רוצים שיגדלו וישגשגו. היא תורמת למערכות היחסים הקשות שלנו – אלה שמלמדות אותנו להתמודד. ההתנתקות איננה משהו שאנו עושים באופן חד פעמי. בהחלמה היא התנהגות יום יומית. אנו לומדים אותה כאשר אנו מתחילים את ההחלמה מתלות יתר או מנושאים שקשורים בהיותנו ילדים בוגרים של מכורים. ואנו ממשיכים ליישם אותה לאורך כל הדרך ככול שאנו גדלים ומשתנים, וככול שמערכות היחסים שלנו מתפתחות ומשתנות. אנו לומדים לשחרר אנשים שאנו אוהבים, את האנשים שאנו מחבבים, ואת האנשים שאנו דואגים להם ואיכפת לנו מהם במיוחד. אנו מפרידים את עצמנו, ואת התהליכים שלנו, מאחרים ומהתהליכים שלהם. אנו מוותרים על האחיזה החזקה שלנו, ועל הצורך לשלוט בקשרים שלנו. אנו לוקחים אחריות על עצמנו; אנו מאפשרים לאחרים לעשות זאת גם כן. הדרך בה זורמים החיים הינה טובה, גם כשזה כואב. ובסופו של דבר, אנו יכולים להפיק תועלת גם מהמצבים הקשים ביותר. אנו עושים זאת מתוך ההבנה שכוח גדול מאיתנו נמצא בשליטה, והכול טוב. היום, אני איישם את המושג של התנתקות, לפי מיטב יכולתי, בקשרים שלי. אם אני לא יכול לשחרר לחלוטין, אשתדל לאחוז יותר חלש.

למעלה