רק להיום
הזדהות

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo24.gifהזדהות../images/Emo140.gif

הזדהות
"...סוף-סוף מישהו ידע על המחשבות המטורפות שהיו לי ועל הדברים המטורפים שעשיתי"
כל מכור מרגיש שהוא מיוחד במינו. זה ייחוד קטלני. אנו בטוחים, למשל בכך שאיש לא השתמש בסמים כמו שאנחנו השתמשנו, שאיש לא עשה את הדברים שאנו עשינו כדי להשיג את הסם. אם נרגיש שאיש לא יוכל להבין אותנו באמת, זה עלול להרחיק אותנו במשך שנים מההחלמה. אבל מהרגע שאנחנו באים לחדרים של 'מכורים אנונימיים', אנו מתחילים להפסיק להרגיש שהיינו "הגרועים ביותר" או "המטורפים ביותר". אנו מקשיבים לחברים המשתפים את הקבוצה בניסיונם. אנו מגלים כי גם אחרים הלכו באותה דרך עקומה שבה הלכנו ובכל זאת הם הגיעו להחלמה. אנו מתחילים להאמין שההחלמה אפשרית.
גם בשבילנו אנו מתקדמים בהחלמה שלנו ולפעמים אנו עדיין חושבים שאנו לא שפויים. אבל אנו מגלים כי כשאנו משתפים אחרים בקשיים שיש לנו, חברים אחרים מזדהים אתנו ומשתפים אותנו בפתרונות שהם מצאו. לא משנה עד כמה אנחנו מבולבלים או נסערים, כשאנו שומעים שאחרים מזדהים אתנו ומשתפים אותנו במה שעבר עליהם, אנו מוצאים תקווה.
אנו מתחילים להאמין כי נוכל לשרוד ולא משנה מה יקרה, כדי להמשיך בהחלמה שלנו. המתנה של 'מכורים אנונימיים' היא בכך שאנו לומדים שאנו לא לבד. אנו יכולים להגיע לניקיון ולהישאר נקיים על-ידי שיתוף אחרים בניסיון שלנו, כוחנו ואפילו במחשבות המטורפות שלנו. כשאנו עושים את זה, אנו פותחים את עצמנו לפתרונות שאחרים מצאו לבעיות הניצבות לפנינו.
רק להיום:
אני אסיר תודה על שאני יכול להזדהות עם אחרים. היום אני אקשיב כשהם ישתפו אותי בניסיונם ואני אשתף אותם בניסיוני . אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

שומר שבת . בשנת 1948 נשפט ברוסיה יהודי מאמין ונשלח לעונש של 25 שנות עבודת פרך בכלא בסיביר. בהיותו במאסר, לאחר שסירב לעבוד בשבת, גזרו עליו שלטונות הכלא לבלות בצינוק, כאשר הדבר היחיד שבא אל פיו זה מעט מים דלוחים. באחד הימים הגיע גנרל לבקר בכלא, וביקש לראות את האסירים בצינוק. כשהגיע אל היהודי, שאל אותו מדוע הוא הוכנס לצינוק. הסביר לו היהודי כי זה בגלל שהוא סירב לעבוד בשבת. " אתה מבין" אמר לגנרל, "אני מאמין באלוהים, ולכבודו אני רוצה לשמור על קדושת השבת. אמרתי להם שאני מוכן לעבוד כפליים ביום שלפני שבת או ביום שאחרי, העיקר שיתנו לי את השבת חופשית, ולא הסכימו". הגנרל החליט שההצעה של היהודי לעבוד כפליים ביום אחר היא הוגנת, והורה לשחררו מהצינוק. "דע לך" אמר ליהודי, "שאני מטיל עלייך עבודה קשה, אבל אם תעמוד בה ותספיק לבצע הכל, תוכל להיות חופשי בשבת. התפקיד שקיבל היהודי היה לשאוב מים בדלי עבור כל 1000 האסירים שבכלא. בימי שישי היה עליו לסחוב כמות כפולה, גם לשישי וגם לשבת. העמידו לרשותו שור בריא וחזק שיסייע לו במלאכת הסחיבה. במשך למעלה מעשר שנים מילא היהודי את התפקיד בהצלחה. העבודה היתה קשה מאד, ובמיוחד ביום שישי, עצם המחשבה על שבת חופשית נסכה בו כוח. זמן קצר לפני סיום ריצוי העונש שלו, לא עמד לו כוחו והוא הלך לעולמו. מיד נבחר אסיר אחר לבצע את המלאכה במקומו. מדי בוקר היה לוקח את השור ויוצא אל הבאר. יום שני, שלישי, רביעי, חמישי, שישי, הכל טוב ויפה. הגיעה השבת- השור מסרב לזוז ממקומו. רבץ לו בנחת, לוחך עשב. שום דבר לא יכול להזיז אותו ממקומו. בעטו בו, היכו אותו, סחבו באוזנו ובקרניו, לא זז. התייאשו ממנו ועזבו אותו במנוחה השבת הזאת. במשך השבוע שאחרי, עבד השור כרגיל, הגיעה השבת פעם נוספת, ושוב, הוא מסרב לזוז ממקומו. מכות, דחיפות, קללות, איומים, כלום לא עוזר. אי אפשר להזיז אותו מרבצו. עבר שם סוהר ותיק אחד שהכיר את השור עוד מימי עבודתו עם היהודי, ואמר להם: "עזבו את השור, זה לא יעזור לכם. היהודי ההוא הפך אותו לשור שומר שבת, ולא תצליחו בחיים לשנות את ההתנהגות שלו. שומרי השבת הם מאד עקשנים, ועוד בעיקר אם הם שוורים..."

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ושבת שלום ! ! ! שבת נעימה וקסומה שבת של שקט ושלווה שבת של כיף ומנוחה שבת של אהבה.

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

עיניים שלי . יהודה פוליקר מילים: ס. קויומדזיס לחן: ס. קויומדזיס גרסה עברית: יעקב גלעד אל תכעסי, עיניים שלי קמתי ממך ללכת ארץ אחרת עיר שאין בה אותך שם אתהלך בלי בית. אל תחכי שנים אין ספור פעם אשוב על כנף ציפור יום עוד יבוא בין כה וכה סוף לנדודי יביא איתו. אל תחכי עיניים שלי, אש בדרכים שורפת, טעם שפתייך חום גופך בגופי, כלום לא יאבד ממני. אל תחכי שנים אין ספור פעם אשוב על כנף ציפור יום עוד יבוא בין כה וכה סוף לנדודי יביא איתו.

../images/Emo42.gifבוקר../images/Emo222.gifטוב../images/Emo222.gifעולם../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על בוקר שקט ורגוע, על היכולת להרפות ולו מעט ממחשבות שמתרוצצות בראש, על אהבה בפנים ובחוץ, על תובנות ואסימונים גם כשהם מגיעים לאט. על משפחה תומכת ומפרגנת. על היכולות להתמודד עם קשיים ועדיין לשמור על יום נקי. רק להיום - ארבעה חודשים ועשרים ימי ניקיון
המשך שבת מבורכת ונקייה לכולנו, וסוף שבוע מלא באהבה וחום. אוהבים

למעלה