רק להיום
ערך העבר

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo39.gifערך העבר../images/Emo140.gif

ערך העבר
"ניסיון בגוף ראשון זה בכל שלבי ההחלמה והמחלה, הוא בעל ערך תרפויטי שאין דומה לו. אנו נמצאים כאן כדי לשתף באפן חופשי כל מכור הרוצה להחלים"
רבים מאתנו הגיעו לתכנית מתוך צער רב. הצטערנו שלא סיימנו תיכון, שלא למדנו באוניברסיטה. הצטערנו על שהרסנו קשרי ידידות או נישואים. איבדנו עבודות וידענו כי לא נוכל לשנות את כל זה. אולי חשבנו כי תמיד נצטער על כך וכי פשוט נצטרך למצוא דרך לחיות עם הצער הזה. אך מתברר כי ההיפך הוא הנכון. בפעם הראשונה ששיתפנו חבר חדש בניסיון שלנו גילינו שהעבר שלנו הוא מכרה זהב.
כשאנו מקשיבים לחברים המשתפים אותנו בצעד החמישי שלהם, אנו יכולים להעניק סוג של נחמה שאף אחד לא יכול להעניק - הניסיון שלנו. עשינו את אותם הדברים. הרגשנו את אותן הרגשות של צער ובושה סבלנו בדרכים שרק מכור יכול לסבול בהן. אנו יכולים להזדהות - וכך יכולים להזדהות גם אחרים. העבר שלנו הוא בעל ערך. בעצם, הוא לא יסולא בפז - כי אנו יכולים להשתמש בכל כולו על מנת לעזור למכור שעודנו סובל. הכוח העליון יכול לעבוד דרכינו כשאנו משתפים אחרים בעבר שלנו. אפשרות זו היא הסיבה לכך שאני כאן והגשמתה היא המטרה החשובה ביותר שעלינו לשאוף אליה.
רק להיום:
אני כבר לא מצטער על העבר שלי, כי אני יכול לשתף מכורים אחרים במה שקרה לי אז ובכך אני יכול אולי למנוע סבל ואפילו מוות ממכור אחר. אוהבים

../images/Emo126.gifזרימה במקום חסימה../images/Emo126.gif

יצירתיות היא אנרגיית היקום הזורמת דרכנו, מעוצבת בידינו, כאור הזורם במנסרת זכוכית. כשאנחנו יודעים בבהירות מי אנחנו ומה מעשינו, האנרגיה זורמת בחופשיות ואיננו חווים כל מאמץ. אם נתכחש לתחושה שאנרגיה זו מביאה, או לכיוון אליו היא נושאת אותנו, נתערער ונאבד שליטה. אולי נבקש לעצור את השטף ולחדש את תחושת השליטה. נלחץ בחוזקה על דוושת הבלמים הרוחניים.
כל אדם יצירתי מפעיל שיטות רבות ומגוונות כדי לחסום את עצמו. לכל אחד מאיתנו דרך אחת או שתיים מועדפות ורעילות במיוחד החוסמות אותו ביעילות גדולה במיוחד. רובנו מסוגלים לנקוב בשם הרעל שלנו, אולם המחשבה לוותר עליו מוציאה אותנו מדעתנו.
יש אנשים המשתמשים באוכל כדי לחסום אנרגיה ושינוי. כשצונחת עליהם התחושה המזעזעת שהם זזים מהר מדי, מי יודע לאן, שהם עומדים להתפרק, אנשים אלו יתחילו לחפש אוכל. לאחרים שתיית אלכוהול או סמים היא החסם המועדף. רבים משתמשים בעבודה בשביל להעסיק את עצמם עד כדי שיתוק. רשימת ההתמכרויות היא ארוכה ומגוונת.
דמה בנפשך שיצירתיות היא פרץ נשמת הקיום העוברת דרך קש, שהוא כל אחד מאיתנו. אנחנו מעקמים את הקש בכל פעם שאנחנו נחסמים. מנתקים את הזרימה בכוונה תחילה.
כאשר אתה מרגיש חרד, במקום לרוץ אל החסם שלך, נסה להשתמש בחרדה כדלק לכתיבה, ציור, עבודה וכו'. אז תרגיש: עשיתי את זה, לא נחסמתי, התקדמתי! מתוך "דרך האמן"
לשאולי שהביא לפרסום. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר../images/Emo222.gifטוב../images/Emo222.gifעולם../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על בוקר רגוע ושקט, על בריאות פיזית ונפשית, על יכולות להבחין בין שלי לשל אחר/ים על סבלנות וסובלנות שאני מוצאת בתוכי, על משפחה אוהבת ותומכת, על חברים מפרגנים, מעודדים ומאירים דרכים שלא הכרתי, על סדר יום מנוהל על נוכחות כמעט פיזית של אלוהים שלי בחיי. על עוד יום נקי. רק להיום - ארבעה חודשים ועשרים ושניים ימי ניקיון
המשך יומטוב לכולנו. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

קיום משאלה . אישה אחת התהלכה לה להנאתה על חוף הים כשלפתע נתקלה בבקבוק. זוכרת את סיפורי הפנטזיות על שדים בבקבוק, היא מיד החליטה להרים אותו, וראה איזה פלא – רק אחזה את הבקבוק בשתי ידיה ושיפשפה מעליו את החול שדבק בו, אכן יצא ממנו פתאום שד זקן. מופתעת מאד, אבל גם שמחה על ההזדמנות שנפלה לידה, היא שואלת את השד מיד: "נו מה, עכשיו מגיע לי להביע שלוש משאלות?" מתח השד עת אבריו שהיו מכווצים זמן כה רב, ואמר: "לאאא.... אני לא סיג כזה של שד. שדים של שלוש משאלות נמצאים רק באגדות. אני שד של משאלה אחת. מה תבקשי?" חושבת האישה וחושבת, ואומרת לעצמה שאם זו רק משאלה אחת אז מוטב לה שלא תהיה אנוכית ותתרכז במשאלה פרטית, אלא תבקש לפתור איזו בעיה בסדר גודל עולמי, לטובת האנושות. "אתה יודע", היא אומרת לו, "הנה במקרה יש לי כאן מפה של המזרח התיכון. אתה רואה את המדינות האלו? אני רוצה שהם יפסיקו את הלוחמה ביניהן ובין ישראל. אני רוצה שכל הערבים יאהבו את היהודים ואת האמריקאים, וגם ההפך. אני רוצה שהם יעשו שלום ביניהם וזה יביא לעולם כולו רגיעה והרמוניה!" הביט השד בתמונה וקרא: "בחייך, גברת! תהיי הגיונית! המדינות האלו נמצאות במלחמה ביניהן כבר אלפי שנים... אני לא בכושר, אחרי שהייתי סגור בבקבוק 500 שנה... אני אמנם טוב, אבל לא עד כדי כך מוכשר! אני לא חושב שאפשר לעשות את זה. תביעי משאלה אחרת, ובבקשה תעשי אותה קצת יותר מתקבלת על הדעת, בסדר?" האישה חושבת וחושבת ואז אומרת לו: "אוקי", החלטתי לטפל בבעיה אישית שיש לי. אני לא מצליחה למצוא לי את בן הזוג המתאים. אתה יודע, אחד כזה שיהיה מתחשב וכיפי, שיאהב לבשל קצת, וגם יעזור באחזקת הבית, שיסתדר עם בני המשפחה שלי, ושלא יצפה בספורט בטלויזיה כל הזמן, שיהיה נאמן לי. זה מה שאני מבקשת, זיווג טוב !" השד הפליט אנחה כבדה, הניד את ראשו ואמר: "תני רגע להציץ שוב במפה ההיא..., אולי בכל זאת..."

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב לכולם ! ! ! יום נעים וחם יום מקסים לכולם .

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

הולכת ממך . שרון חזיז מילים: מאיר אריאל לחן: זאב נחמה ותמיר קליסקי למה אתה כל כך קשה אלי? או שאתה כל כך חלש או שאתה כל כך גדול עלי או שאתה בלתי מורגש. איפה התברברת כשהיית בתוך תוכי אל מי התחברת אם כן למה זה אנוכי? צר לי שנשבר לי לא שיפחתך או אימך הולכת ממך... לא משנה אם תתאכזר אלי לא משנה אם תתרכך בין כה וכה לא תתחבר אלי למה נוסיף להתחכך שוב לא מרחמת לא עליך ולא עלי גם לא מדממת בקרבי מצעקותי. רגע מתנחמת והראש מסתובב אחור רגע עוד חולמת על הטוב שאפשר לזכור.

עליזה 63

New member
מתוך "שפת השחרור"

מתוך "שפת השחרור" סבלנות כמה נמאס לנו מזה שאנשים אומרים לנו להיות סבלניים או ללמוד סבלנות! כמה מתסכל זה יכול להיות כשאנו רוצים שסוף סוף יהיה לנו משהו, או נצליח להתקדם, ואז זה לא קורה. כמה מעצבן כשמישהו אומר לנו לחכות, כשהצרכים שלנו לא מסופקים, ואנו באמצע חרדה, תסכול ובאפס מעשה. אל לנו לבלבל את העיקרון של סבלנות עם הדפוס הישן שלפיו אסור שיהיו לנו רגשות. להיות סבלני לא אומר שעלינו לזרום עם תהליך החיים שלפעמים קשה ומפרך מבלי שיהיו לנו רגשות! נרגיש את התסכול! נרגיש את חוסר הסבלנות! נכעס כמה שאנו צריכים על זה שהצרכים שלנו לא מסופקים! נרגיש את הפחד! השליטה ברגשות לא תשלוט בתהליך! אנו מוצאים סבלנות על ידי כך שאנו מרגישים את הרגשות שלנו. אי אפשר להיות סבלניים בכוח. זאת מתנה, מתנה שבאה מייד אחרי הקבלה ואסירות התודה. כאשר אנו מעבדים את הרגשות שלנו ומקבלים לחלוטין את מי שאנחנו ואת מה שיש לנו, אז נהיה מוכנים שנהיה יותר ושיהיה לנו יותר. היום, ארשה לעצמי להרגיש את הרגשות שלי בזמן שאתאמן בסבלנות.

למעלה