שאלה קטנה

ysnoya

New member
../images/Emo140.gifשאלה קטנה

אני מקווה שאני לא מתפרצת ושזה המקום לשאול אני צימחונית קרוב לשנה. כנראה שלא עשיתי את שיעורי הבית כמו שצריך (או בכלל לא) כי בדיקות הדם שלי מזעזעות..בייחוד מבחינת ברזל. רציתי לדעת מאיפה אתם צורכים ברזל בעיקר.אני בעיקר אוכלת הרבה ירקות,טופו,תחליפים תעשייתים כמו שניצל תירס (אוקיי אני מודה זה ממש ממש טעים לי),בורגול,אורז...מה אני מפספסת?!
המון המון תודה! נועה

d a p h n a

New member
בגדול נשמע שהתזונה שלך די מגוונת

אם כי כדאי להוסיף עוד סוגי חלבון מלבד טופו ומוצרי סויה תעשייתיים. קטניות (שעועית, עדשים וכו') מהוות מקור לחלבון ולברזל וגם יהוו עוד קצת מגוון לתזונה שלך. בנוסף לדברים שמכילים ברזל באופן טבעי, קורנפלקס וסוגים רבים של לחם מועשרים בברזל ויכולים לעזור (אני לא יודעת אם זה עדיין קיים, אבל בזמנו היה בארץ לחם שנקרא "לחם נשים", והיה מועשר בברזל, בי-12 וחומצה פולית, ונועד לשפר את התזונה ספציפית של נשים בגיל הפוריות. והוא גם היה די טעים). אפשר לקרוא באינטרנט רשימות מפורטות של מזון יחסית עשיר בברזל, אבל האמת היא שישנם צמחונים רבים שסובלים ממחסור בברזל למרות תזונה די מגוונת. אני צמחונית מאז גיל 11, כלומר כ-15 שנה כבר, והברזל שלי נע ונד. יש תקופות שהוא בסדר, ויש תקופות ארוכות שהוא נמוך. לכן בהתאם לצורך אני צורכת תוספי תזונה. בתקופות שהברזל היה ממש בעייתי, צרכתי כדורי ברזל בהוראת רופא, אבל כרגע אני פשוט לוקחת מולטי-ויטמין לאחר בדיקות מעט נמוכות בבדיקת הדם האחרונה.

efratzo1

New member
כצמחונית מגיל 0

אני ממליצה על תוספים, כל הדברים המאוד בריאים שניסיתי לאכול לא נתנו את התוצאה המושלמת והרגשתי סחרחורות כל הזמן השלמה קבועה של ברזל עוזרת לי בעיקרון שילוב מזונות כמו אורז וחומוס או אורז ועדשים יתן אפקט מצוין (אני עושה קינואה עם חומוס או עדשים )

C H 4

New member
להמליץ על תוספים זה מאוד מסוכן

השלמות תזונתיות חשוב לעשות אך ורק בעצת בעל מקצוע ובליווי בדיקות מתאימות למעט B12 שאין יותר מידי מקרים של עודף בו, נטילת תוספים שלא לצורך עלולה לגרום להצטברות של עודפים בגוף, ועודפים גורמים גם כן למחלות ובעיות בריאותיות.

../images/Emo45.gif וברזל בפרט הוא מחמצן חזק, ועדיף שלא לקחת

תוספים שלו אם אין בכך צורך (ואם יש צורך - אז לא על בסיס קבוע. לעשות בדיקות ולקחת רק כל עוד צריך)

motior

Member
לפעמים צמחונות היא לא הבעיה

גם להרבה אוכלי בשר (ויותר מכך לאוכלות בשר) יש מחסור בברזל. יחד עם זאת יש כמה מאכלים עשירים בברזל וכמה כללים איך לשפר את ספיגתו. לדוגמא אפשר לראות את הפרק הדן בברזל בחוברת של קופ"ח כללית על צמחונות נכונה (לנוער).

ysnoya

New member
תודה רבה לכולכן

במקרה שלי הגיוני מאוד שמחסור הברזל הגיע כתוצאה מהצמחונות כי כל עוד אכלתי בשר היה לי אפילו עודף.. תודה על כל העצות עזרתן לי מאוד! יום טוב נועה

למעלה