שלום אני חדשה.. צריכה את עצתכם..

missdaizy1

New member
../images/Emo140.gif שלום אני חדשה.. צריכה את עצתכם.. ../images/Emo201.gif

אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון אבל אני חייבת לכתוב את מה שיש לי כי אני כבר מיואשת.. קצת ארוך, אנסה לקצר.. הכל התחיל לפני שנה, אני נמצאת במערכת יחסים מדהימה כבר שנתיים עם בן זוג שרק יכולתי לחלום עליו. כל יום הוא גורם לי להיות מאושרת מחדש, הוא החבר הכי טוב שלי... ואין לי אפילו מילים לתאר את האהבה העצומה שיש לי אליו. לפני שנה החלטנו לעבור לגור יחד, שכרנו דירה מקסימה וטוב לנו והכי כיף לנו בעולם. מאז אותה שנה התחלתי לעבוד במקום חדש, מהבוקר עד אחר הצהריים, מקום העבודה הוא מקום מכובד עם אנשים מכובדים, אמנם דיי משעמם לי ואין לי פה חברות כי הבוסיות שלי דיי מבוגרות ממני ואין לי איתם מכנה משותף ככה יוצא שאני מעבירה 10 שעות מהיום בדיי שיעמום ובמחשב ובשגרה משעממת, בחרתי בעבודה הזו כי היא סך הכל נוחה לי, היא קרובה למקום המגורים שלי והיא בשעות יחסית נוחות והמשכורת לא רעה, בנוסף אני רוצה להתחיל בשנה הבאה ללמוד אז ככל הנראה זה זמני (שנה). מה שכן, חסר לי החיי חברה שהיו לי קודם. בשנה האחרונה, חלו עלי שינויים גדולים מאוד, עברתי דירה, התחלתי עבודה חדשה, ואני לומדת שלוש פעמים בשבוע 4 שעות, כל אלה גרמו לי להתרחק מאוד מחברות שלי שחברות שלי היו מרכז החיים שלי, היינו מבלות יחד כמעט כל יום יוצאות נהנות.. נפגשות אחת אצל השניה. העניין הוא, שהן פשוט המשיכו בכל זה, ואני עברתי שינויים מאוד דרסטיים ואני כבר לא חלק מזה.. אני פחות יוצאת איתן כי אני גרה עברתי לגור בעיר אחרת (30 דק' מהן), וגם עובדת מוקדם בבוקר, לכן אני מנסה ליזום מפגשים איתן בסופ"ש, או כשאני מגיע לאיזור שלהן, או להזמין אותן אלי, או לבקש מהן שהן יגיעו גם לאיזור שלי.. ההיענות היא דיי נמוכה כי הם יוצאות לבלות בסיבבת המגורים שלהן, ולא תמיד יש להן כח לבוא לכיוון שלי.. אני מרגישה שאני רודפת אחריהן מאוד ונאבקת על הקשרים האלה איתן כי הן חשובות לי מאוד, ואני מפחדת לאבד אותן, מפחדת כבר לא להיות חלק.. פתאום הן יוצאות לבלות וצוברות חוויות יחד שלי אין חלק בזה וזה מאוד מוזר לי.. ואני במקום להתמקד בדברים שיש לי שבעייני הם מדהימים כמו הבחור שלי והדירה שלנו והחוויות שלנו אחד עם השני אני פוזלת הצידה לראות מה אין לי מה חסר לי ומה אני מפסידה וזה מכעיס אותי. אני לא מצליחה להשתחרר מזה.. אני כל הזמן מתקשרת אליהן בלי סוף ואם מישהי לא עונה לי או לא חוזרת אלי אני נעלבת, אם הן יוצאות ולא קוראות לי אני נעלבת.. במקום להגיד יאללה אני באה גם.. אני פשוט לא יודעת מה לעשות..
יש לכם אולי דרך לגרום לי לראות דברים אחרת.. דרך לשחרר את עצמי מכל זה.. פשוט להנות ממה שיש לי בידיים ולא ממה שאין.. כל תשובה תתקבל, תודה למי שקרא עד עכשיו, מצטערת על האורך של ההודעה.

naty3

New member
מודעות זה כבר חצי הדרך לפתרון

אני מכירה את הקטע שרודפים אחרי חברות והן לא ממש מתייחסות. עזבי אותן. שחררי. קחי דף ותרשמי עליו את כל הדברים הטובים שיש לך. תכתבי ליד כל אחד תודה ובאמת תרגישי את זה. אם "נחשב" באחוזים כמה את משקיעה בחברות שלך וכמה הן משקיעות בך, זה יהיה 90% השקעה שלך ו-10% השקעה שלהן. תעשי את החישוב לבד. תאמיני לי שאת לא מפסידה הרבה אם לא תהיי איתן בקשר יותר. נכון, זה לא קל להרפות מחברות שהיו מרכז החיים שלך, אך צריך לדעת להמשיך הלאה. קשרים מתנתקים לפעמים בחיים כי כל אחד פונה לכיוון שלו. האם את יוצאת עם הבן זוג שלך? לפי ההודעה שלך נשמע שאת משקיעה יותר אנרגיות ב-so called חברות שלך מאשר בבן זוג שלך. תקני אותי אם אני טועה, פשוט לא רשמת שום דבר על הבילויים שלכם.

missdaizy1

New member
תודה על התגובה.. אני מאוד מעריכה את זה.. ../images/Emo13.gif

את צודקת, ברוב שהייתי נסערת לא הזכרתי את הבילויים עם הבן זוג.. אני ובן זוגי עובדים על יום הוא עוד עד 10 בלילה ואני לפעמים חוזרת ב-11 מהלימודים.. בימים שאין לי לימודים אנחנו יוצאים לפעמים לאיזה פאב לשתות, או למסעדה.. בשישי שבת אנחנו לא יושבים שניה אחת בבית וכל הזמן בחוץ, ים מסעדות, פאבים, בתי קפה סרטים וכו'.. אנחנו יוצאים הרבה עם חברים שלו כי יש להם בנות זוג וזה נחמד לבלות איתם.. יש לי שתי חברות שיש להם בני זוג וגם איתם אנחנו בקשר מידי פעם.. אני לרגע לא מזלזלת חס וחלילה בבילויים שלי איתו ואני נהנית וזה שווה לצפות לזה אחרי שבוע שלם של טירוף.. אבל קצת צובט לי לשמוע שאני מדברת עם חברה שלי ולשמוע על הבילויי לילה שלהם, חלקן ממלצרות וחלקן לא עובדות אז הן יוצאות הרבה.. ולשמוע איזה כיף היה פה ואיזה כיף היה שם, ולדעת שאני לא כלולה בזה.. זה מתסכל מה לעשות?? כנראה אני באמת צריכה לדעת להרפות שצריך, ולהבין שאני כבר לא במקום הזה יותר אבל זה קשה.. אני לא רוצה לנתק את הקשר איתן כי אני קשורה אליהן מאוד.. אבל פשוט הראש שלי כל הזמן תרוד בזה, איפלו המורה שלי, ניסיתי אתמול לתמרן, היה לי תור לרופא וניסיתי גם לא להגיע לשיעור אז הודעתי את זה למורה שלי הוא אמר לי.. "את נלחמת.. למה את כל הזמן נלחמת? תשחררי.." וזה היה על משהו הכי קטן..

LightBoy8

New member
גם לי הרגיש ככה בעניין החבר.

את משקיעה מזמן לרוב על החברות האלה, ואיפה המחשבה על החבר? אולי בגלל שהוא תמיד שם, הוא פחות מעסיק. (ודבריי נאמרים אך ורק על פים הרושם מההודעה שלך : )). לגבי החברות, מי כמוני יודע כמה זה יכול להיות לא פשוט, אבל מניסיון שלי, את באמת לא צריכה אותן. דרכיכן בטבעיות פונים לכיוונים שונים, וטוב שכך! המסגרת הישנה כנראה לא אמורה להימשך הלאה, שחררי.

missdaizy1

New member
אז זהו...

שלא תחשבו לרגע שאני לוקחת את חבר שלי כמובן מאליו או משהו.. הוא הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים, וזה שהוא "תמיד שם.." זה לא משהו שעובר לי בראש.. זו ברכה בעייני.. אין לי מילה אחרת.. בקשר לחברות, קשה לי להשלים עם זה שכל אחת פנתה לכיוון שלה, כי אצלהן זה לא ככה, הן ממשיכות להיפגש ולצאת וכו'.. אני זו שפניתי לכיוון אחר. ומה שמעצבן אותי זה שמצידן הן לא עושות את המאמצים כמוני כדי לשמור על הקשר.

LightBoy8

New member
אוקיי, עכשיו ברור. לגבי החברות יש משפט כזה:

חברים יש לזמן מסויים, ולמקום מסויים
גם אני הרגשתי פעם ככה לגבי חבר טוב שהיה לי. מלא פעמים יצרתי עימו קשר כדי לצאת מדי פעם, כדי לבלות וכו'... הוא תמיד הבטיח, אבל מעולם לא קיים. (והוא באמת לא בן אדם מגעיל-הוא פשוט כזה). אחרי כמה שנים שאנחנו כבר לא בקשר, אני לא זקוק יותר בחברתו. היה לי קשה להבין שזה הסתיים כבר מזמן, אבל שחררתי אותו, והשארתי מקום טוב בזיכרוני : ) חברים יש לזמן מסויים, ולמקום מסויים

missdaizy1

New member
והנה מקרה טרי טרי מאתמול בערב.. ../images/Emo7.gif

היום בבוקר דיברתי עם חברה שלי והיא סיפרה לי איזה כיף היה להם אתמול שהם יצאו.. כמובן שאני בצד השני של השפורפרת מאזינה ולא מוציאה מילה.. רק חושבת לעצמי כמו איזה סבתא פולניה, אבל למה לא קראתם לי גם. אני באמת לא יודעת איך להתמודד עם זה, זה לא חברה אחת זה דיי כולן, וזה אוכל אותי מבפנים ולא נותן לי מנוחה. מה עושים??
תודה על עזרתכם..

מה שמכאיב לך

זאת לא המציאות. אלא מחשבה שאומרת "זה צריך להיות אחרת". אולי אני טועה, אבל אני מתאר לעצמי שהמחשבה הזאת לא נולדה אצלך עכשיו.. אני מתאר לעצמי שאת סוחבת אותה ומחשבות בסגנון שלה כבר הרבה זמן, אולי כשהיית פעם איתן ולא היה לך חבר אז המחשבה הזאת צבעה את זה בכיוון של "אין לי מישהו". זאת לא נטיה לחפש את מה שחסר, זאת פשוט מחשבה מסויימת שאת לא שקלת את האפשרות שאולי היא שגויה. נניח בסיטואציה שאת שומעת על חברות שלך.. ואז עולה מחשבה בסגנון "אני מפספסת" אם את מאמינה למחשבה הזאת באותו רגע, את מרגישה פספוס. אם את לא מאמינה לה אז הכל בסדר.. כי זה שעולה לך המחשבה שאת מפספסת.. לא אומר שזאת האמת. האם את באמת פספסת? אולי ההיפך הוא הנכון? שאת מרוויחה? האם זה אפשרי בכלל, אי פעם, בחיים האלה.. לפספס משהו? אני מתחיל יותר ויותר לגלות שלא.. לכל אחד יש את הנתיב שלו, והדרך שלו, וכל אחד בכל זמן נתון נמצא איפהשהו וחווה משהו, זאת פשוט מין מחשבה כזאת שמסתובבת פה כמו וירוס .. מדברים איתנו על מיצוי פוטנציאל, ומיצוי החיים .. כאילו שזה אפשרי לא למצות את החיים. את נמצאת במצב תמידי של רווח, עם החבר שלך, בבית שלך, כל הזמן יש יש יש.. בחוויה שלנו את החיים זה בלתי אפשרי שניהיה במצב של "אין" או של "חסר". רק הראש שלנו מסוגל להמציא מצב דמיוני כזה. וההבנה הזאת יכולה להביא אותנו למצב של שלמות עם מה שיש ועם החיים שלנו, כי זאת האמת.. בלתי אפשרי לפספס או להפסיד משהו, לא במציאות.

missdaizy1

New member
../images/Emo39.gif תודה רבה..

תודה על התשובה המעניינת. אני חושבת שגרמת לי לפתוח דלת למחשבה שהיא נכונה. אני בהחלט זוכרת שלא היה לי את בן זוגי, תמיד הייתי עסוקה בלחפש מישהו. אני מבינה שאתה אומר שאין דבר כזה לפספס או להפסיד משהו, שכן אני בעצמי צוברת חוויות משל עצמי. אבל הלוואי ויכולתי ליישם את מה שאתה אומר, ולהבין באמת שלכל אחד יש את הנתיב שלו ודרך החיים שלו ואי אפשר להילחם בזה. אני באמת שואפת שכשהן ידברו על החוויות שלהן ועל זה שהן יוצאות ומבלות יחד, ולא כוללות אותי אז שזה כביכול "לא יזיז לי.." או לנסות לא להעלב שהן לא קוראות לי לבוא איתן... זה נשמע כאילו אני אומרת שהן מנסות להתנתק ממני. אבל בשורה התחתונה, אני יודעת שברור מאוד שהן כן היו רוצות בחברתי. לא יודעת מה לעשות כבר..

liranush39

New member
יקירתי... העצה שלי אלייך

אז ככה... אני אומר לך מה אני חושבת על המושג חברות, ואח"כ אומר לך איזו הזדמנות אדירה יש לך לצמוח מהמקום שבו את נמצאת. תראי- אני באישיותי- טיפוס שחולה על שינויים, היום כבר קצת פחות, אבל אני שמה לב- שאחרי ה-כול, ובמיוחד עם חברות, ונשים בעיקר- הכל עניין של אינטרס. שלא תביני אותי לא נכון, אני מוקפת באנשים אוהבים, ויש לי חברות מדהימות, שלוש מהן מהוות לי בסיס, והשאר נורא בא והולך. בתקופות שאני מטיילת יותר- אני פוגשת יותר אנשים, מכירה, וגם החברויות מתחלפות- לא מתוך ריב חלילה, אלא מתוך מקום שלכל אחד יש את העיסוקים שלה. ומי שיותר זמינה לי- ובא לי לכייף באותו רגע- איתה אני יוצאת, וזה לא משנה מאיפה היכרתי אותה. ואם אני בקשר עם מישהו- טבעי שאני מתרחקת קצת, וכנ"ל ההיפך. תתפלאי אבל דווקא 2 מתוך הבסיס שלי- איתן אני לא יוצאת, כי אחת רחוקה, ושניה בכלל נשואה +1. אבל הן איתי כשאני צריכה אוזן- וזה בהחלט הדדי. אז גם אם אני או הם לא ממש בקשר- אחרי כמה זמן אנחנו חוזרות לדבר.בגלל זה היום אני לא לוקחת יותר מידי קשה את החברות שלי. במילים אחרות- אל תילחמי- הן לא רוצות להיות בקרבתך- וזה מה שאני באה לומר לך לגבי ההזדמנות... יש הזדמנות אדירה- ליצור חברות , אפילו בחדר כושר, בכל מקום. תחשבי איזה עוצמתית תרגישי- שכשאת מגיעה למקום חדש, ומשתלבת שם מכל הבחינות. את תרגישי ווינרית- אחת שגם אם "יזרקו אותה בג'ונגל" היא תמצא למי להתחבר. את יודעת- לפני 4 שנים החלטתי שאני עוברת לגור בעיר הגדולה- החלטתי לנתק את כל החברות, שוב לא בקטע רע.. פשוט כי לא שידרנו על אותו גל... תביני שמרוב שהיה לי כ"כ טוב שם, כבר סופי שבוע העדפתי להישאר בת-א. אחת מהחברות שלי עדיין איתי,והשנייה נוצרה משם. תאמיני בעצמך- שלכל מקום שתיקלעי- את תסתדרי, וככל שתאמיני בזה יותר-כך זה ייסתדר, מבטיחה לך!!!

למעלה