שלום, כמה פרצופים מוכרים!

27חומד

New member
../images/Emo140.gifשלום, כמה פרצופים מוכרים!

איזה יופי! באתי ללמוד ולהתעניין. עוד לא בהריון ולא בטוח שבבית, אבל בטוח שאחרת מהפעם הקודמת. וכמובן שהכנתי שאלה
הריון עם צירים מוקדמים ומחיקה משבוע 30 פוסל כשירות ללידת בית או לידה בחדר טבעי/מרכז לידה? ככה היה ההריון הקודם בסוף ילדתי ב-39 מלא. ירשו לי??

mise

New member
למה לא?

ונניח שלא היית עושה בדיקה למחיקה ולא היית יודעת את זה, כל מה שנשאר הם הצירים המוקדמים - אז יש לך נסיון עם זה מההריון הקודם וילדת בזמן "הנכון" ואני סבורה שאת יודעת איך להתמודד עם צירים מוקדמים (לנוח, לא לקיים יחסי מין, לא לשתות מחזקי רחם למיניהם וכו'). למה שלא תתקבלי ללידת בית?

27חומד

New member
בבחינת הריון בסיכון

בפעם הקודמת זה נעצר בעזרת עירוי מגנזיום ואישפוז במחלקה לסיכון גבוהה לסופשבוע נפלא...ואז שכיבה במיטה ל-6 שבועות עד שבוע 36 עם פרסולאט. וסליחה אם לא הייתי ברורה, אם אילו יהיו פני הדברים גם בהריון הבא, האם גם אז אוכל ללדת אחרת?

אם פי 3

New member
השאלה היא אם ההריון בסיכון או הלידה

בסיכון. לידה מוקדמת לא יכולה להתרחש בבית, זה ברור (בגלל הטיפול בפג). אבל לידה שהיתה בסיכון ללידה מוקדמת, ומתרחשת בזמנה - לא צריכה להיות בעיה (לפחות לא מהכיוון הזה). מכירה מישהי שהיתה כל ההריון בשמירה, וילדה בבית. מה שאני לא יודעת, זו השפעת התרופות, אבל אאל"ט, בכל מקרה מפסיקים אותן כשכבר "מותר" ללדת, ואם לוקח עוד כמה שבועות עד ללידה עצמה (כמו במצב שתיארת) אז לא נראה לי שהן מהוות בעיה.

אשכר ש

New member
ברוכה הבאה!

אני לא חושבת שזה פוסל לידת בית, כל עוד את מגיעה לשבוע 37. כמו שכתבה אם פי 3- לא ניתן ללדת בבית לפני שבוע 37.

Hi there!! ../images/Emo140.gif

Great to see you here too! I am not a midwife or a doula, but to me it sounds like the situation you describe should not affect the birth decision, unless of course the birth itself will end up too early (for most midwives, before 37 weeks they will not deliver at home). I think that this would be something very important to discuss once you become pregnant and start interviewing midwives.​

debby12

New member
מנהל
ברוכה הבאה

כיף לראותותך גם פה אני הייתי מתחילה מהסמנטיקה... זה לא "ירשו לי" - כי ההחלטה היא תמיד בידיך...לא צריך לבקש רשות ממישהו כדי ללדת בבית (ואם תבקשי אותה מכל רופא קונבנציונלי הוא יגיד "לא"
). בקיצור, הייתי מתקנת לא "האם מתאים" ללידת בית. אני מצטרפת לקודמותי בדיעה הכללית. כמו כן - אל תשכחי שיכול להיות שההריון הבא יהיה שונה לגמרי ולא יהיה לך דפוס כזה (לי היה נסיון כזה) וגם רוצה להוסיף שה-37 מלא אינו תמיד "ייהרג ובל יעבור" בדיוק על היום. המיילדות אצלי פה הסכימו ל- 36+4 והלאה כל עוד הבאתי אולטרה סאונד הערכת משקל שהיא בגודל מכובד וגם מכיון שזו היתה בת (הן אמרו שבנות בעיקרון מסיימות להתפתח מהר יותר) נקודה אחרונה - תמיד אפשר לתכנן לידת בית ובסוף לא להגיע אליה כי הנסיבות לא מאפשרות (לא יגידו לך בבית החולים: את לא מתקבלת כי תכננת לידת בית אז לכי עליה
). מצד שני, את לידת הבית כן צריך לתאם מראש אם רוצים - כי להבדיל מבית חולים זה שירות מאוד אישי [ורואים את ההבדל בין ציבורי לאישי
]

27חומד

New member
../images/Emo13.gifתודה על כל התגובות

אז אני פה ללמוד ולהחכים. עוד לא בטוחה בכלל שאלד בבית, שיהיה לי את האומץ, אבל איפה שלא אלד אני רוצה שזה יהיה אחרת ואני שמחה לשמוע שגם אם היתה שמירה מרגע שחלפה ההתייחסת להריון חוזרת להריון כשל הריון רגיל.

למעלה