שלום לכולם גיליתי במקרה....

מליאל

New member
../images/Emo140.gifשלום לכולם גיליתי במקרה....

למה לא מספרים לי שיש פורום כזה רציני...בדיוק בשבילי, אז ככה נדחפתי ואם אני כבר כאן אז אולי מישהו יכול להציע לי מתכון לצלי (קניתי 2 ק"ג בשר כתף טרי - חתוך)רצוי עם פיטריות. תודה ויום מקסים .
 
בוקר טוב מלי יקרה, ברוכה הבאה אלינו../images/Emo24.gif

הא לך מתכון לבשר עם פטריות שאהוב מאוד בביתי: חומרים: בשר חתוך לקוביות 2 בצלים קצוצים 6 שיני שום קצוצות 1 כרישה קצוצה פטריות {רצוי משני סוגים כמו שמפיניון ופורטובלו} אם יש, פטריות שיטאקי מיובשות מושרות במים רותחים 1 כוס מים רותחים 3 כפות שמן זית תיבולית אחת של קנור בטעם צלי, תיבולית אחת של קנור בטעם פטריות מלח לפי הטעם, פלפל שחור כ-1/2 כפית, מעט צ'ילי גרוס , 5 חוטי זעפרן 2 כוסות יין אדום מעט טימין . אופן ההכנה: בסיר כבד מטגנים את קוביות הבשר ואוטמים אותו. מוציאים את הבשר לקערה. מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הכרישה, ומאדים מעט. מוסיפים את השום הקצוץ ואת הפטריות הטריות והמיובשות {שיצאו מהמים הרותחים}. מערבבים ומוסיפים את היין, מאדים. כשהיין מצטמצם מעט, מוסיפים את מי ההשרייה של הפטריות המיובשות ואת שאר החומרים הנותרים. מביאים לרתיחה ומתקנים תיבול, מבשלים על אש קטנה עד שהבשר מוכן {כשעה וחצי לערך}, אם יש צורך מדי פעם מוסיפים מעט מים רותחים, אך לא להציף. בהצלחה ובתאבון.
 

מליאל

New member
חן חן , שאלה נוספת..../images/Emo51.gif

תודה רבה אריאלה,יש עדיפות לסוג היין? יבש, חצי יבש, מתוק....
 

bigjack

New member
היין הכי טוב לבישול

זה היין שאוהבים לשתות. אפשר גם עם אדום וגם עם לבן.....רצוי לא מתוק כי זה ימתיק מידי את התבשיל.
 
למעלה