שלום לכולם

avaloka

New member
../images/Emo140.gif שלום לכולם

פעם ראשונה שלי פה בפורום, אני רוצה לספר משהו שקרה לי היום. הגעתי היום למנזר קתולי, יחד עם כיתת אומנות, ובסוף הביקור, הנזיר שאירח אותנו סיפר לנו את סיפור החיים שלו: איך יום אחד הוא החליט שהוא רוצה להיות נזיר. זה היה מאוד מרגש. אני התרגשתי מאוד. חיכיתי בחוסר סבלנות שהוא יסיים לדבר, כדי שאוכל לפנות אליו באופן אישי. זה לקח המון זמן, אבל הצלחתי. שאלתי אותו אם אוכל לדבר איתו רגע, והלכנו שני צעדים הצידה. אמרתי לו שאני רוצה לבקש טובה, אם אפשר. הוא הנהן. אמרתי - אני רוצה להיות נזירה, אבל אני לא יודעת של איזו דת. ידעתי שהוא יבין. כמה דקות קודם לכן הוא סיפר שיש לו חבר ישראלי שחזר בתשובה, ויום אחד הוא בא לבקר אותו עם כובע שחור, זקן גדול ופיאות קטנות מאחורי האוזניים. הם התחבקו חיבוק גדול - הנזיר הנוצרי עם הגלימה הלבנה והחסיד עם החליפה השחורה. אנשים שישבו על הדשא פתחו עיניים בתדהמה. הוא גם סיפר על הקושי שהיה לו בבחירת מנזר. אז הוספתי - זה לא שאני לא יודעת באיזה מנזר, אני לא יודעת לאיזו דת. וביקשתי - תוכל להתפלל בשבילי? הוא הסתכל לי בעיניים וענה - אני אתפלל בשבילך ואבקש מכל הנזירות פה שגם הן תתפללנה בשבילך. רעדתי בכל הגוף. בדרך הביתה חשבתי על זה - אני באמת רוצה להיות נזירה? כשיצאנו מהמנזר הרגשתי הקלה לראות מכוניות, כביש, אנשים חופשיים. וזה מוזר, כי אחרי שהייתי תקופות כלכך ארוכות בכלכך הרבה מנזרים, אני מרגישה ככה אחרי ביקור של שעתיים באחד המנזרים הכי יפים והכי קרובים לבית שלי. לסיכום? אני חושבת שזו השאלה האמיתית של האדם המודרני שמחפש את אלוהים - איזו דת הכי מתאימה לי? - לפחות עד שאמציא את זו שמתאימה בדיוק בשבילי.

00000000000

New member
תלוי מה את מחפשת.

אם את מחפשת את הריגוש או רגשות כאלו ואחרים שבלהיות נזירה, תוכלי להיות נזירה של כל דת (נזירות בדת הקתולית מרשימה בהרבה מהדת היהודית מבחינה חיצונית, לדוגמא). אם את מחפשת את האמת, תצטרכי לחפש אותה בעזרת השכל ולא רק בעזרת הרגש. לפורום קתולים לפורום קבלה לאופציות הנוספות

avaloka

New member
../images/Emo23.gif תודה על התגובה ../images/Emo23.gif

אני חושבת שהתשובה שלי קצת אחרת. הסיפור הוא לתת לרוח האלוהית לפעול דרכי. היא כבר תראה לי את האמת. אני צריכה למצוא מקום שבו אני יכולה לתרגל הקשבה לרוח האלוהית. אז מצד אחד אני צריכה מנזר כדי לתרגל הקשבה ולהתחזק באמונה (ע"י שמיעת האמת ישירות מהרוח האלוהית) ואם אני נותנת לרוח האלוהית לפעול דרכי, זאת אומרת שאני נזירה, לא? לא משנה איפה אני, לא משנה מה אני עושה. הרגש מאותת לנו מה קורה. בעזרת השכל אנחנו מנתחים את הנתונים. הרגש והשכל צריכים לעבוד ביחד. ובנוסף אנחנו צריכים המון המון אינטואיציה, או יותר נכון, המון המון אומץ לפעול לפי האינטואיציה שלנו.

נזירות לרוח האוניברסאלית

אבאלוקה יקרה! אני לא יודע אם זה יתאים לך אבל אני אמליץ בכל זאת הקישור מצורף :) אוהב ינון

avaloka

New member
המון אהבה, ינון

ינון היקר כל הסיפור התחיל מזה שגמרתי את הספר של ילדי חוק האחד שעה לפני שנסעתי למנזר המדובר. נחמד. הסיפור התחיל בעצם עוד הרבה לפני זה, כשפגשתי בחור שהגיע להארה, שינה לי ת'חיים ואמר לי כמה פעמים שכל התורה הרוחנית כולה כתובה בספר של ילדי חוק האחד. זה היה לפני חודשיים.

loquado

New member
היי אבהלוקה

דת ... אני חושב שאת לא צריכה להמציא כלום -יש כבר הכל מהכל. השאלה ששאלת מצביעה החוצה, ובחוץ יש הרבה תשובות. אני חושב שכדאי שתבחרי לך דת במהרה. לא בטוח שרגש דתי או תקופה עם צירופי מקרים שכזאת המלמדת על משהו הרוחש בחייך כרגע ימתינו לך לעד. הזרמים משתנים ,הזמנים מאיצים. קפצי למים בעקבות הלב. בהצלחה.

avaloka

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo160.gif../images/Emo42.gif

תודה, לוקאדו אתמול דיברתי עם די הרבה אנשים, ובאחת וחצי בלילה מצאתי את עצמי חסרת מנוחה, וירדתי לפאב. הברמן הסתכל סביב ושאל אותי - את חושבת שמה שקורה פה זה קהילה רוחנית? הסכמנו בינינו שלא. הלכתי לישון די מאוחר, עדיין עם החוסר מנוחה. קמתי די מאוחר, עדיין בחוסר מנוחה. נכנסתי לאינטרנט בשעה שאני בדרך כלל לא מרשה לעצמי כדי לבדוק על טיסות לתאילנד. אין לי כסף לנסוע לתאילנד. טעות, יש לי כסף לנסוע לתאילנד. אבל אולי לא בשביל לחזור. אולי זה כל מה שצריך. יום טוב.

00000000000

New member
רק זכרי ש...

לפעמים דברים שנראים רוחניים הם גשמיים, והדרמטי והמינורי מתחלפים זה בזה. ולפעמים הנסיעה למקום אחר מגלה שהאמת היתה מונחת כל הזמן מתחת לאף. האמת אחת היא וידועה לכולם, אך ההבנה שלה היא תמיד חלקית. החשוב זה להבין כמה שיותר ממנה.

loquado

New member
קראי משהו בעניין

באתר לב הארי כנסי למדור מגילות -חיפוש האושר ומשמעות בבארים לרוב יש הרבה דברים . רובם לא קשורים להבאת מזון לרוח.

למעלה