שלום לכל הבובנאים! בקשת עזרה, אם אפשר...

נועלין

New member
../images/Emo140.gifשלום לכל הבובנאים! בקשת עזרה, אם אפשר...

ראשית, אני רוצה לפרגן למשתתפי הפורום- אני נהנת מעבודותיכם מאוד ומשתדלת גם ללמוד מהן עד כמה שאפשר. אני אמנם לא בובנאית והתנסתי רק בקורס של בניית בובות למתחילים (בביתה"ס בחולון) אבל שאיפות, מסתבר, יש לי...: בעבודתי כרכזת מועדונית לילדים בסיכון (בדרום ת"א) החלטתי לשלב את נושא תאטרון הבובות והילדים נהנים מן היצירה מאוד. בימים האחרונים התחלתי "לגלגל" רעיון מעט יומרני של הקמת "עדלאידע" שכונתית בפורים כשהמטרה היא להכניס שמחה וגאווה לשכונה אשר סובלת מתדמית (מוצדקת) של עוני, הזנחה, מצוקה ובעיות רבות נוספות. אמנם לא מדובר בפרוייקט בסדר גודל עירוני, אבל המלאכה עדיין רבה ואשמח לקבל מכם טיפים והכוונה (ואם יש מישהו שמוכן להתנדב לסייע לי ולילדים בהכנות- לא יהיו די מילים להודות לו...): חשבתי להכין עם הילדים בובות מוט גדולות- ראש מנייר על בלון וגוף מספוג. היות ומעולם לא התנסתי בהכנת בובות גדולות - כל עצה או סיוע מצדכם יהיה יותר ממבורך... מודה לכם מראש, נועה.

ברוכה הבאה אלינו נועה. נדמה לי ששוחחנו

בטלפון בשבוע שעבר ......או שאני טועה..... בכל אופן הייתי מייעצת לך לפסל מקל קר ראש גדול וגוף מבד אוורירי או נייר...... כדי שהבובה תהיה קלה לנשיאה. המועדונית מופעלת בשעות הצהריים ? אם אינני טועה... העבודה היא מרובה ולא קלה ויש לך רק חודשיים וחצי ....מעט זמן. מצד שני כשיש רצון שום דבר לא יעצור אותו. קבלי שני קישורים רלוונטים: 1-בובות ענק רעיונות 2-הוראות הכנה- אומנם לספוג אך אפשר ליישם על קל קר. בהצלחה דבי

נועלין

New member
היי דבי!

תודה על ההכוונה! אני לא שוחחתי איתך אבל אולי דיברה איתך אם הבית של המועדונית...? אני לא בטוחה... ידוע לך, במקרה, איפה אפשר להשיג קלקרים גדולים? דרך אגב, כשלמדתי בבית הספר לתאטרון בובות (במשכנו הישן, לפני כשנתיים-שלוש) האם היית זו את שפיסלת את בובת הסבתא הע-נ-ק-י-ת עם הראש הממוכן, זו שקוראת בספר? (לא, לא... אין לי שאיפות כאלה... רק רציתי להחמיא ויש לי הרגשה שאת הכתובת...). שוב- תודה על העזרה! נועה.

נועלין

New member
כן... אני חושבת...

זה היה די מזמן (לפני כשלוש שנים) והבובה היתה פשוט מדהימה!!! (בובה של סבתא חייכנית...).

נועלין

New member
יש פה אולי מישהו שיכול

לתרום מזמנו ומכישוריו לסייע לילדים בהכנת הבובות? אני לא מאמינה שאצליח להרים לבד פרוייקט כזה- הידע שלי מועט ואני ממש רוצה להפוך את הארוע למיוחד בשביל הילדים והוריהם... לצערי אין לי תקציב לצורך העניין כך שאני פונה רק לאלו מכם שמוכנים ויכולים להתנדב... אני יודעת שהזמן של כולכם יקר... שוב תודה, נועה.

nrumv

New member
אולי תבררי ברשויות בטוח יש להם בובות ישנות

או באתר ליד שנייה .הייתי עוזר לך בכייף אך אני ממש לחוץ לפורים ועליי לסיים פרוייקט. תשלחי מסר למנהלת דבי היא אלופה בלעזור אני מאמין משאם היא לא תוכל היא כבר תסדר לך משהו הייתי אצלה בבית היא אשת אשכולות חבל שאי אפשר לשכפל אותה

נועלין

New member
תודה!

אני מבינה שזמן הוא מצרך יקר- אבל אני מעריכה את התייחסותך.. תודה! קשה לי להאמין שאשיג בובות, אבל בכל מקרה אני מעדיפה שהילדים יכינו בעצמם- העלאת ההערכה העצמית שלהם חשובה לי מאוד. שוב- תודה, נועה.

Etti Tal

New member
דבי מדהימה

היא תייעץ ותעזור לך . תמיד יש לה תשובה ועזרה לכולם ובטח גם לך .

נועלין לא אני הכנתי את הבובה אך הכנתי דרקון

ענק לתיאטרון המטמון . מנסיון קטן בתחום את תצטרכי תקציב דיי גדול לחומרים...... ומבחינת זמן אין לנו מספיק זמן לבובה גדולה אולי תכיני איתם עיסות נייר על בלונים גדולים [6-7 שכבות] ולכל בלון תנעצי מקל מטאטא אפשר להוסיף בדים משאריות מפעלים בסביבתך לצבוע פנים ולהדביק שערות. כל ילד יצעד עם בובה מעשה ידיו להתפאר. אני מאוד רוצה לעזור לך אך צר אני לומדת [שנה א' רפואה סינית ותזונה] בבקרים אני או בלימודים או מופיעה בגנים או עיסוקים אישיים אחרים. בצהריים אני מנהלת בביתי צהרון והערב מוקדש למשפחה לימודים וחוגים. במקביל אני מכינה הצגה חדשה....שעות אולפן, תפאורה, חזרות ........ כך שממש לא אוכל לפנות זמן. אם תרצי אוכל לתרום הצגה בשעות הבוקר ללא תשלום. אפשר על הגינה, הפרדס ,משפחה או כל נושא שתבחרי. בהצלחה דבוש

נועלין

New member
וואוו, דבי...

מסתבר שכל מילה שמפרגנים לך כאן היא במקום!!! פשוט אין לי מילים להודות לך על הרצון הטוב!! התכנון שלי הוא אכן לבנות עם הילדים בובות פשוטות יחסית, מנייר על בלון וגוף מספוג. אם יש למישהו עצות נוספות (גם לגבי תכנון העדלאידע עצמה- אין לי שום נסיון בהפקת אירוע כזה) אשמח מאוד לקבל הכוונות. ממני ומהילדים- תודה!! נועה.

תודה. לגבי הופעות שלי ושל חבריי למקצוע נדבר..

.....במסרים. אני יכולה לגייס מפעילים אחרים . שבוע טוב דבי

את הבובה של הסבתא עיצבה ובנתה דורה אשד

הבובה נבנתה בצמוד לתערוכה שהוצגה אז ונקראה "היה היה" - בובות מתוך הצגות סביב אגדות ומעשיות. כיום הבובה שוכנת (בחלקים) במחסני המוזיאון החדש לתיאטרון בובות, ומחכה לרגע הנכון לצאת שוב לאור. אני אעלה תמונה שלה במהלך השבוע.

למעלה