שלום

מיקה21

New member
../images/Emo140.gif שלום

שלום אין לי מושג אם זה המקום אבל לתחושתי אולי לפחות זה מקום להתחיל. אני מחפשת עבור אבא שלי קבוצה שעוברת תהליכי תיקשור/התפתחות יחד. אבל הדרישה החד משמעית שלו היא שקבוצה זו תתנהל ללא שום מעורבות כספית. ולקצת רקע - בצעירותו, אבי היה לפני שנים רבות בקבוצת תקשור במשך מספר שנים בחו"ל, הוא עבר חוויות רבות, כשאימי היתה בהריון איתי (אני השלישית) הוא קיבל מסר חזק שעליו להפסיק לתקשר ולהשקיע במשפחתו. ויום אחד הוא יקבל מסר שהוא מוזמן לחזור. בשנים האחרונות אבי עבר טלטלות פיזיות ורגשיות עצומות ונמצא בתהומות אינסופיים. אני עכשיו כבר אם לשלושה ילדים ופתאום הבנתי שעליו לחזור לתחום הנ"ל ואולי שם ימצא מעט נחמה. ניסיתי למצוא מקום מתאים שבו יוכל לחזור לתחום, אולם כל מה שמצאתי היה בתשלום, ולכן הוא דחה זאת על הסף. הוא טוען באופן חד משמעי ומפורש שמי שלוקח כסף בתחומים אלו סימן שזה עבור בצע כסף ולא ברמה רוחנית אמיתית וכנה האם למישהו כאן יש ידוע על קבוצה שמתכנסת יחד וחוווה חוויות רוחניות ללא כל תשלום? או אולי יכול לתת לי מידע היכן לחפש? תודה על ההקשבה מיקה.

מיקה...../images/Emo42.gif

הגעת לכאן מתוך בחירתך את מתוך אמונה חזקה שאם תימצא קבוצה כזו, היא תניף את אביך אל מעבר לצעיף, מעבר למסך שהוא הציב בפני עצמו, ותציב אותו בבטחה בתוככי הגנה בטוחה, שהיא בעצם הגנה מפני עצמו. את מצבו של אביך את מתרגמת לפי המשמעות שאת נותנת למצבו ומתעלמת כנראה, מצרכיו האמיתיים בזמן נתון זה. את ניצבת יחד איתו כאשר הוא לא משוכנע, כמוך, שזו התכלית. אבל בהחלט שאפשר לזהות שזו בעצם תכלית שאת אימצת לעצמך מתוך דאגה לאביך. התירוץ שאביך משתמש בו, כסף, הוא אך ורק תירוץ שעוזר לו להתחמק מהלחץ, שכנראה, את מפעילה עליו לחזור לתקשור והתפתחות, או "מפחד" ללומר לך את אשר על-ליבו באמת. הצעתי לך, הניחי לו להחליט מתי יגיע הזמן עבורו להמשיך בדרכו הרוחנית. כאשר הוא יגיע בעצמו להחלטה כזו, דבר לא יעמוד בדרכו למצוא את שהוא מחפש. כולל קבוצת הפועלת יחדיו בנושאים אלה, וללא תשלום.

מיקה21

New member
קודם כל - תודה ../images/Emo42.gif

שלום אפריים אתה קורא את המצב בצורה מדוייקת חלקית, אין ספק שאני מחפשת לעזור לאבי, ומאוד יתכן ואפילו די בטוח שאיני מזהה את צרכיו האמיתיים, שהרי הוא אדם נפרד ממני (שלא לדבר על כך שאפילו צרכי האישיים לעיתים איני מצליחה לזהות במדוייק ) אבל את הבקשה למציאת קבוצה הוא ביקש ממני ( אומנם זה היה בהמשך לרעיון שאני זרקתי לכיוונו) , הוא ביקש ממני באותה מידה בה הוא ביקש ממני למצוא עבורו אינפורמציות נוספות בתחומים שונים, כיוון שיש לי גישה נוחה והיכרות עם האינטרנט. ובעקבות בקשתו שאמצא עבורו קבוצה, הבאתי לו רשימה, שאותה הוא ניפה לאחר בירור וסינון כל דבר שיש בו ריח של "עסק" אני עצמי מכירה בכך שאנשים צריכים להתקיים כלכלית, ולכן סביר בעיני שחוגים מעין אלו הם בתשלום, אבל בעיניו זה פסול. מה גם שבפעילות בה השתתף לפני כמה עשורים לא היה מעורב שום אספקט כלכלי (כמובן שזו היתה תקופה אחרת) יכול להיות שאתה צודק והוא לא ממש רוצה, או מפחד מזה, ואולי כפי שאתה כותב כשהזמן יהיה נכון באמת "דבר לא יעמוד בדרכו למצוא את שהוא מחפש" אבל מה אם בכל זאת הוא צריך איזו יד מכוונת? איזה חבל לצאת מהבור שבו הוא נמצאו? ואולי לפעמים כן צריך להושיט אצבע, ולא לעמוד מהצד ולהתבונן באבי ששוקע בבוץ טובעני, ותוך כדי זה סוחף יחד איתו גם את אימי? שוב תודה על התגובה וסליחה על הטירחה מיקה (ואגב - לאבי קוראים אפריים)

מיקה - מאפרים לאפרים

אני יודע שיש קבוצה אחת (וודאי שיש עוד כאלה) שנפגשת פעם בשבוע למדיטציה משותפת ועוד ולמרות שיש מנחה למפגש זה, הוא ללא תשלום. מה העוד אינני יודע בדיוק. ידיד יקר לי המשתתף בפורום זה משתתף בקבוצה כזו. סביר להניח שהוא יקרא הודעות אלה ואם ירצה גם יגיב ויעביר מידע. מעבר לכך ידוע לי על ניסיון להקים קבוצה שתפגש גם כן פעם בשבוע לסיעור מוחות (למי שיש כזה
) על מנת ליצור מצב בו יסייעו אחד לשני לעלות בדרגות המודעות. עד כמה שידוע לי, הדבר לא פעל והקבוצה חדלה להפגש לאחר מס' מפגשים לא רב. יום טוב לך

netad169

New member
התרגשתי לקרוא

כולנו (סליחה, אפרים, רובנו) זקוקים ליד מכוונת, לשליח, למלאך שיפתח פתח. לפני כשנתיים הייתי במקום דומה עם אבא שלי ו"חפרתי" לו קשות שיקנה מחשב. הבטחתי הדרכה יומיומית צמודה עד שיכנס לעניינים. מאחר והמשק החקלאי הלך והצטמצם עד שנסגר, תפסה האמנות מקום הולך וגדל. (הוא תמיד צייר, למד ולימד). המחשב פתח בפניו עולם אדיר שהיה חסום קודם לכן עבורו. יעזור אם נדע באיזה איזור בארץ מדובר. בהצלחה.

נטוש - אני מוריד את הכובע בפני אביך...

אהבתי מאוד את הציורים וגם את החתולים... השאלה באיזה אזור בארץ מדובר אני מבין שהופנתה לשואלת.

netad169

New member
גמני :) אגב, פואד

החתול הג'ינג'י הגיע אלינו בעיצומן של הקטיושות מלבנון. מישהו כנראה זרק אותו ואת חסן מתוך מחשבה שהם יטופלו היטב. שניהם קיבלו את שמם בהשראת המלחמה, רק שחסן (נסראללה) מת (החתול, לא האיש) ופואד (סניורה) רודף אחרי חתולות עד עצם היום הזה.

רציתי לשאול אם אפשר לעשות...

איזה שידוך אם תולה החתולה שלי, אבל ברגע שכתבת שהוא רודף שמלות מושבע, אני לא רוצה כל עסק איתו... אבל מה זה יפה הפואד הזה.

maysabel

New member
גם אני אהבתי

את רוב הציורים ואת החתולים כמובן :) תודה לך שהבאת

maysabel

New member
אני בדעה אחת עם אביך :))

בברזיל קיימות קבוצות ללא תשלום לתקשור וייעוץ-בעצם יש גם מרכזים כאלה די גדולים סיוע לנשמות שבעולם הזה ושעברו מהעולם הזה בעזרת ישויות שלא בעולם הזה והעיקרון המרכזי של קבוצות אלו התפתחות ונתינה טהורה מהלב אחח אילו אנרגיות יש שם, כמה פשטות מחייכת......אנשים מכל המעמדות באחווה וחיבור אין קץ כולם בקבוצה הם אנשים הפועלים בתחושה של שליחות וחיבור עובדים כמו כולם לפרנסתם ומשתתפים בקבוצות הללו באוריינטציה מהלב מתוך אימון כן גדלתי בתוכן,נשמתי אותן כל חיי.. והאמת? זה חסר לי מאד כאן בארץ-או שאני לא יודעת על כאלו קבוצות כאן ואם כן יש אז כנראה מעטות מאד נדמה לי שאני יודעת למה מתכוון אביך ואם לא לא נורא :) אם תמצאי קבוצה כזאת אשמח לדעת גם חיבוק לך מאיזה-איזבל

מיקה שלום

אנו נפגשים מדי שבוע (יום ג) למדיטציה של שעה ושיחה קצרה לפני ואחרי, חוג מצומם שנפגש כבר מספר שנים. המפגש הוא במקום קבוע בהרצליה, לא עולה כסף (למעט 10 שקלים עבור הכיבוד) באם יש עיניין, נא ליצור עימי קשר בטל" 09-9547574 יעקב

maysabel

New member
לפי דברייך בהודעה עצמה

אני בספק אם לזה הוא התכוון בכל אופן לא לזה התכוונתי אני בתגובה אלייך כך או כך שיהיה לכם המון הצלחה מאיזה

אולי הוא יוכל ליזום קבוצה כזו?

יכול להיות שאפילו בעצם ההקמה של מפעל כזה, הוא כבר ימצא נחמה ועניין.

למעלה