שלום

moon and sun

New member
../images/Emo140.gifשלום

אני חדשה פה פעם ראשונה שנתקלת בפורום כזה מקווה שלא תתנגדו לקבל עוד בחורה עם משפחה מתוסבכת... אז הסיפור שלי הוא כזה: אני בת 17 גרה בבית עם אמא אבא ואח קטן לפני 3 שנים גיליתי שאבא שלי הוא בעצם לא אבא שלי! לצורך העניין לאבא הביולוגי אני אקרא ב' ול"אבא" שגר איתי אני אקרא א' מיותר לציין שעם א' אף פעם לא הסתדרנו כל כך טוב כשהייתי קטנה הוא היה מרביץ לי אבל לא משהו רציני, ותמיד הייתי פוחדת ממנו! יש לו מין מבט כזה כשהואכועס העיניים שלו ניהיות ענקיות כאלה ו.. ממש מפחיד! בכל אופן מאז שגיליתי את זה שהוא לא אבא שלי נוצר קשר עם האבא הביולוגי (ב') נודע לי שהוריי התגרשו עוד לפני שמלאה לי שנה! מפה לשם הייתה היכרות קצרה דרך עובדת סוציאלית והיו כמה פגישות בניפרד ואז יום אחד (ביום ההולדת ה-15 שלי) הוא התקשר לאחל מזל טוב ומאז לא שמעתי ממנו! בינתתים העניינים בבית עם האבא א' ממש התדרדרו ואותו דבר עם אמא התחלנו ממש לריב כל הזמן!!! זה אפילו הגיע לתלונות במשטרה (אני נגד האבא) כי כבר לא יכולתי לסבול את זה! יום אחד הוא פשוט תפס אותי בחולצה והעיף אותי מהבית! כן! תתפלאו! העיף אותי החוצה ונעל את הדלת ואני עומדת בפרוזדור עם נעלי בית, חצי לבושה! אז אחרי התלונות במשטרה הוא קיבל אזהרה והתרחק ממני כעט במצב הוא כזה: הוא לא אומר לי מילה ואני לא אומרת לו, אנחנו לא מתכלים אחד על השני, כאשר עוברים זה ליד זה לא מתייחסים... בקיצור מצב ממש לא נעים! אמא תמיד נקרעת ביני לבינו שלא לדבר על האח הקטן (אח למחצה) שהרבה זמן סבל ממחלה שנקראת "טיקים" אולי מישהו שמע פעם הרופאים אמרו שזה נובע מלחץ בבית, שהוא שומע אותם רבים ומתווכחים כל הזמן. אף אחד במשפחה שלי לא אוהב את א', הוא אף פעם לא מתלווה לארועים משפחתיים ולא נוטל חלק בשום דבר דומה. אני פשוט מרגישה כל כך מבואסת מכל המצב הזה! כל כך כואב לי לראות את אמא סובלת ככה והרבה פעמים אמרו לה שהיא צריכה להיפתר ממנו אך היא מסרבת להקשיב! מי רק לא ניסה? אמא שלה אחותה חברתה הטובה ואני! הבת שלה! כולם ניסו להסביר לה, לפתוח את עינייה שהוא רק פוגע והורס את המשפחה אך היא בשלה, לא מוכנה לשמוע. היום אני כבר יודעת שאני לא אצליח לשנות את זה אבל לפעמים כל כך קשה לי עם המצב הזה! ואני יודעת גם שאי אפשר לפתור אותו אי אפשר ליישב אותו כמה שלא ניסינו זה חסר סיכוי זה אני כבר יודעת וזה מה שמתסכל אותי! ניסיתי להדחיק את זה ולתקופה מאוד ארוכה הצלחתי אבל עכשיו אני מרגישה שזה שוב חוזר שוב אני בדכאונות, מתבאסת כל פעם מחדש כשצריך לחזור הביתה שלא לדבר על העובדה שאני לא יכולה להביא חברות או יותר גרוע חבר הביתה בגלל כל המצב הזה כי הם פשוט לא יודעים לעשות קבלת פנים נורמאלית! אפילו להגיד שלום זה יותר מדי קשה להם! אבל זה לא מה שהכי כואב לי הכי כואב לי זה איך שוב להתמודד עם כל זה??? ואני בסך הכל בת 17!!!!! איך כל הצרות האלה נפלו עלי????

מורכב

New member
ברוכה הבאה שמש ירח ../images/Emo42.gif

קבלי
כדי שתביני שאת מאוד רצויה כאן אני צריך אולי קצת זמן כדי לעקל את הטלנובלה אבל..אבל מה מה זאת אומרת לא רציני אולי אני קצת קשה הבנה מה..מה..זה נקרא מרביץ לי לא רציני אולי בתור התחלה נבוא אליך הביתה נכסח לו את הצורה אבל לא תראו לא משהו רציני רק כמה ניתוחים פלסטיים לא לא רציני היי ילדה יקרה חבל שאני לא יכול לאמץ את כל הילדים עשית לי קצת לחלוחית על העניים לא רציני את אומרת ההא בואי נא ילדונת אל תברחי לנו אני היום תורן כנראה אנחנו עוד נמשיך תני לי קצת לעקל קודם טוב אז קחי בינתיים
ו

moon and sun

New member
ואיי

איזה חמוד אתה תודב רבה קח לך את כל הזמן שאתה צריך כדי לעקל את זה לי 3 שנים לא הספיק נראה כמה אתה תצטרך... בקשר למכות... אני לא יכולה לומר שהיו לי סימנים וכל מיני כאלה הייתי קטנה משהו כמו 5 או 6 אז לפעמים כשהייתי עושה משהו הוא היה מרביץ ואני לא מצדיקה אותו!!! בשום פנים ואופן לא!!! אני שונאת אותו על זה!!! פשוט לא הייתי מגדירה את זה בתור התעללות לא חשוב. זאת לא היית ההנקודה שלי זה לא כזה רלוונטי עכשיו

רק לבינתיים קבלי ממני ../images/Emo24.gif

אשתדל לכתוב לך מאוחר יותר כמה מילים על מצבך. כרגע אני לא מסוגלת.

gila411

New member
שלום לך../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה לפורום,האמת היא שגם אני די חדשה פה הסיפור שלך מורכב, עם כל הקושי שבדבר תנסי להסתכל על הדברים החיוביים בחייך את עכשיו בדיכאון,אבל תנסי לראות את התמונה בגדול האם לאמא שלך טוב איתו? האם אין מצב לאיזה שהוא דו שיח ביניך לבין האב החורג? משהו כמו מעין הסכם בינכם ? האם שקלת ליצור קשר עם האב הביולוגי -כך שיהיה לך בית נוסף "לברוח" אליו?

moon and sun

New member
זה כל כך מסובך...

על כל הדברים האלה כבר חשבתי אין שום סיכוי שאני והאבה החורג נגיע להסדר, הדרך היחידה בה אנחנו מסתדרים זה מרחוק! לאמא שלי... אני לא יודעת אם אפשר להגיד שטוב לה איתו, אני משערת שאם היה לה רע היא הייתה עוזבת אותו (הם לא נשואים) אבל אני יותר חושבת שהיא כן הייתה עושה את זה אבל היא פשוט לא רוצה להישאר לבד... כי בתכלס כל מה שהוא גורם זה רק צרות! שום דבר טוב הוא לא מביא הם רבים כל הזמן והוא לפעמים אומר לה דברים שאני פשוט לא יודעת איך היא סובלת ועוד סולחת לו על זה עם האבא הביולוגי אין טעם לדבר אפילו הוא לא רצה אותי מהרגע שנולדתי וכל התקופה הקצרה שהינו בקשר הייתה רק כדי לעשות דווקא לאמא שלי! להפחיד אותה או משהו, אין לי ממש מושג מה גם שאנחנו גרים בקצוות שונים של הארץ הוא בצפון שבצפון ואני בדרום שבדרום

gila411

New member
עוד שאלת הבהרה

איך את מגדירה את הקשר בינך לבין אמא שלך? את פתוחה לדבר איתה?

moon and sun

New member
זהו שלא כל כך

לפני שנתיים בערך (כשהייתה תקופת המשבר והסיפורים עם המשטרה) היה ביניינו נתק מוחלט! אך לפני לא הרבה זמן איכשהו קצת שיפרנו את זה אבל עדיין לא הייתי מגדירה את הקשר שלי איתה כקשר של אמא-ובת תמיד הוא (האבא החורג) יעמוד ביניינו! אני כבר לא זוכרת את הפעם האחרונה שבאתי אל אמא עם בעיה כלשהי וביקשתי את עצתה או עזרתה תמיד הייתי פונה לחברות, לסבתא (אמא של אמא) שהיא בעצם חברתי הטובה ביותר, אני מספרת לה ה-כ-ל! כך שקשר ביני לבינה? אין!

moon and sun

New member
שקלתי

אך זה לא ממש מסתדר כיוון שלסבתא יש דירה קטנה בת 2 חדרים סלון וחדר שינה... ואני לא חושבת שיהיה לי נוח בסלון

בוקר אור לך ../images/Emo29.gif ו../images/Emo42.gif

ברוכה הבאה בדידות רגשית וכעס מלווים אותך כבר שנים וזה נורא כואב. צר לי שאמך לא משכילה להבין שבמו ידיה היא פוגעת בך ובעצם גם בה. גילה נתנה כאן פיתרון טוב שאולי תעברי לגור עם סבתא לפחות עד הגיוס שממש קרב ובא ויאפשר לך לצאת לחיים אחרים. אגב ,משרדי הרווחה בתמונה? האם ע.סוציאלית בקשר איתך? הרבה פיתרונות מעשיים אין לי ,רק הנחמה שאת כבר די גדולה ולפני גיוס שאולי יפתח לך אפשרות להתרחק מהבית שהוא בעצם לא ממש קן. קבלי
ובוקר טוב

כתבנו יחד............

ובכל זאת הייתי לוקחת את חפציי ומתמקמת בפינה קטנה ועוזרת לסבתא ועוברת את התקופה הקרובה בפינה שקטה.

moon and sun

New member
איזה חמודים אתם!

לא ציפיתי לכאלה תגובות ולכזאת תמיכה! תודה רבה לכם ולשאלתך, משרדי הרווחה כבר לא בתמונה כי לא היה בהם שום טעם אני הגעתי למסקנה ששום מערכת שבעולם לא תוכל לסדר את המצב הזה ולהפוך את המשפחה שלי למשחה נורמאלית. זה נכון שאין פתרונות מעשיים, אני יודעת את זה, הסיבה שבגללה כתבתי כאן היא לא רק כדי שתגידו לי מה אפשר לעשות, כי בעצם אני יודעת שאין מה לעשות פשוט ממש הייתי זקוקה לקצת תמיכה ועידוד, עכשיו כשאני מרגישה כל כך בודדה אז תודה רבה לכם, ממש נחמד להתחיל ככה את הבוקר אני שולחת לכ-ו-ל-כ-ם
ובוקר טוב שיהיה לכם!

rolan

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif../images/Emo29.gif

כואב לקרוא את מצוקתך - נשמע שאת באמת חיה במערבולת קשה. אני חושבת שפתרון הכמעט יחידי, אחרי שניסיתי להיעזר באמך, במשטרה ומה לא... זה לפנות לסבתך, איתה יש לך קשר טוב, לבקש את עזרתה ביציאה מהבית. אולי לגור אצל סבתא, גם אם לא נוח בסלון - שהרי זה בטוח יותר נוח מאשר לחיות את מה שאת מספרת... אולי לעבור לפנימייה... אולי לעבור לגור עם אחד מדודייך/דודותייך... ואם גם אלה לא יהיו רלוונטיים - אולי לשקול לפנות לאביך ולנסות לשכנע אותו שכל כך רע לך, אולי אולי (ואני מאמינה שכן), יסכים לקחתך אליו. בכל מקרה אני מציעה לך לפנות ליועצת ביה"ס - אולי לה פתרון טוב משלך. בטוח יש שם מישהו שיכול להוציא אותך מהמקום הקשה הזה!!! אני מאחלת שנה טובה ונהדרת והצלחה בכל דרך בה תבחרי.

moon and sun

New member
העניין הוא שאני לא רוצה לצאת מהבית!

שום פנימיה שום דודים ואפילו לא סבתא! במיוחד לא האבא הביולוגי! אני מאוד אוהבת את הבית שלי ולא יכולה לדמיין את עצמי חייה במקום אחר, אני גרה פה כבר 9 שנים והתרגלתי לזה, אני לא רוצה לעזוב עכשיו חוץ מזה בקרוב מאוד אני מתגייסת אך בכל זאת אני אחזור הביתה ולא לששום מקום אחר כי אין כמו הבית כמה שרע הוא לא יהיה! לפני כמה שנים חשבתי שאם אני אצליח להיתפר מהאבא החורג הכל יהיה טוב אך הבנתי שזאת מלחמה ממש קשה שבסופה אני אפסיד כי אמא תמיד תבחר בו ובצד שלו אז הבנתי שגם ברע זה לא ילך בדיוק כמו שזה לא הולך בטוב אני לא אשקר ואומר שאני רוצה לשפר את היחסים ביני לבין האבא החורג כי זה לא ככה ואפילו אם זה יכול לשפר את המצב אני פשוט לא יכולה להיות "בסדר" איתו אחרי כל מה שהוא עשה לי ושוב אני הקלעת לתוך מעגל סגור שאי אפשר לצאת ממנו! לא יכולה/רוצה לעזוב וגם לא ממש מסוגלת להישאר...

rolan

New member
אם ככה...

עוד עצה קטנה, אתם חייבים ללמוד לשוחח! אולי באמת יועצת ביה"ס תוכל לסייע לך ביצירת הקשר הזה עם הורייך. ועוד דבר, יש כאן פורום ממש בשבילך, נסי אותו... וחזרי לספר לנו מה שלומך.
יום טוב ונעים לך

אני מסכימה עם רולן

הצעותיה נהדרות. אני מקווה שתוכלי לאמץ אל ליבך פתרון אחד או יותר ולהרגיש יותר טוב עם המצב. ברוכה הבאה לפורום

*יערית

New member
ואני....אני בסה"כ בת 17 ../images/Emo140.gif

היי נערונת,לומר לך שמכירה את ההרגשה מקרוב ויש עוד רבים כמותך שעוברים ייסורים כאלו יעזור? לא!צרת רבים נחמת טיפשים כמו שאומרים, מה שכן אני רוצה להגיד ואולי להאיר את עינייך ונפשך הייתי בסרט הזה שונה מאוד ואם זאת דומה... שונה בדמויות ודומה בהרגשות,במבט לאחור קשה לי לומר תודה על מה שעברתי עד כה ,כי זה הפך אותי למה שאני היום, חושבת שצריך מצע לחיים שונה ,מצע רך ואוהב.. אבל אם אין את זה..חיפשתי את זה בחוץ,חברים תומכים, ספרים,חוגים,אני להבדיל חייתי הרבה מחוץ לבית כך שערך הספיגה שלי שונה משלך,אבל מה בכל זאת מומלץ וכדאי לעשות כשאין מה לעשות ואין איך לשנות את המצב, כדאי להתחזק מהמקום בו את נמצאת,כדאי להבין ולרצות רק את הטוב בחיים, מכירה את זה שאומרים "הורים עושים טעויות וילדים חוזרים על אותן טעויות?" אני החלטתי שאני לא חוזרת על טעויות הוריי,אני החלטתי שלי מגיע להיות מאושרת בחיים ,דיי לסבל,דיי לכאב,דיי לשיגעון המטורף הזה, לא באתי לעולם בכדי לסבול...חיזקתי את עצמי נפשית, לא אומר שלא עלו מחשבות "שחורות" בראשי...אבל בכל פעם האופטימיות הישטלתה בי... אמרה לי..."היי את...מגיע לך יותר!מה את יושבת ובוכה על מר גורלך? קומי ,צאי,עשי משהו עם עצמך ,תרחיקי את נפשך מהבלאגן המישפחתי, שימי אותם אל מול עינייך בכדי לראות ולא לשכוח,אבל אל תכניסי את זה לנפשך" אז היום אני ילדה גדולה..לומר לך שדברים השתנו?לא ממש עדיין לי את אותן תחושות של ילדה בת 12 ו15 ו21...אז? לתת להם להרוס את מה שבניתי לעצמי?בניתי לעצמי אישיות שונה, בניתי לי חוזק וחוסן נפשי ,בניתי לעצמי מאין עולם משלי, בעולם שלי החיים הם אחרים,בעולם שלי יש הרבה הרבה אהבה, בעולם שלי יש נתינה,בעולם שלי יש חופש הדיבור, בעולם שלי החינוך הוא שונה.. מאחלת לך שתתחזקי מהמקום הקשה שגדלת בו, שתרצי להיות אחרת וכך תעשי,שתדרשי את האושר שלך ותלמדי מה טוב לך ומה רע לך,שלא תחזרי על טעויות אמך, שתלמדי לומר "לא!"עם מבט ישיר ולא בעיניים כבויות ומפוחדות....ושאף אחד בעולם הזה לא יקח ממך את השנים היפות שלך כי את קיבלת את החיים במתנה......
שימרי נפשך

oehhe

New member
עדין לא התיעצתי עם רולן אבל

איפה את בחג? יש מקום יש אוכל יללה בואי oehhe מכין מצעים בסלון

למעלה