שלום

../images/Emo140.gif שלום

יש לי שאלה.. למה המראה כזו קצרה? הרי בתכל'ס היא הרבה יותר שימושית ומשמעותית מהמגן של השמש אז למה לא מקטינים אותם קצת ושמים מראה שתקלוט הרבה יותר?

מז"א? איך בדיוק

ולמה שזה יפגע? אני מתכוונת שכמו שיש את אלו שמוסיפים להם מראה ארוכה מעל אז למה לא שמים מלכתחילה מראה שכזו?

8-AN

New member
בטח

למה שנסתיר ממך מידע
: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=783&msgid=48636046 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=783&msgid=40940066 ובכלל בשירשור של הלינק האחרון יש עוד סיבות שאם תרצי פירוט תקבלי. *נתתי קישורים להודעות של אנשים שאני מעריך את דעתם בנושא. ובכל אופן תוכלי למצוא כאן כתבה נהדרת: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3081758,00.html גם כאן תמצאי כמה דברים שאוי יעניינו אותך, וה"מיתוס" השני בעיקר מתייחס לשאלה שלך. בהצלחה.

כי מראת היצרן עדיפה

המראה שבאה עם הרכב כשאת קונה אותו, משמע המראה של היצרן, היא המראה הטובה ביותר לנוהג ברכב, משום שהיא תוכננה כך שיראו את את כל המראה האחורית. אנשים ששמים מראה ארוכה שהיא מראה פנורמית שקנו בנפרד ושלא באה עם הרכב, מפסידים לעיתים שדה ראייה שהיה נראה במראה המקורית.

wil

New member
../images/Emo45.gifואם היה ניתן לקבל תוצאה טובה

יותר ע"י מראה פנורמית שעולה 50 שקל - בטוח שהיצרנים היו מתקינים אותן במקור. ועובדה שבשום רכב אין מראה פנורמית מרכזית מקורית, גם לא ברמות הגימור העליונות של כל דגם, ואפילו לא במרצדס/ב.מ.וו וכו' - שם אי אפשר הרי לטעון שהיצרן התקמצן על אבזור.

../images/Emo12.gif

זה ממש מוזר..אבל באמת מעניין לבדוק את העניין פעם עם המקורית ועם הארוכה. תודה לכם

שי ז.

New member
זה נובע מבעיה הנדסית

אי אפשר לייצר מראה פנורמית בעלת מצב ללילה למניעת סינוור.

wil

New member
וואלה??? פעם ראשונה שאני שומע את זה

אבל אני בטוח שהמגבלות האחרות של מראה פנורמית (מעוותת, מקטינה) הן הבעיה העיקרית. אם הבעיה היתה ההתקן נגד סינוור, כבר היינו רואים ברכבי היוקרה מראה פנורמית מתהפכת חשמלית, צד אחד יום צד אחד לילה.

אוקיי..הבנתי

הסבר מעניין, אבל גם עם המראה הארוכה יש שטח שלא נראה במראה הקטנה שבאה עם הרכב.

ophir28

New member
לפעמים יותר=פחות

מראה אמצעית נותנת לך אינפורמציה על מה שקורה מאחור, ומראות הצד- כשמן- נותנות מידע על מה שקורה בצדדים. מראה פנורמית, בנוסף לעיוות, מספקת לך אינפורמציה, גם על כמה שערות על האף יש לנוסע מאחור, והאם הפח האחורי מלא או ריק. תסכימי איתי שבהינף מבט , תוך כדי נסיעה, את אמורה לראות אך ורק את מה שקורה מחוץ לרכב ולא לקבל תמונות של פנים הרכב, מה שאת מקבלת במראה פאנורמית, ועלול להסיח את דעתך.

אם תכוון את המראה כמו שצריך

לרוב תראה רק את מה שקורה מחוץ לרכב. ואני לא צוחק או ציני. הרבה אנשים לא יודעים לכוון נכון את המראות (מראה אמצעית ומראות הצד שממשיכות את שדה הראייה בצידי הרכב).

אבל מצד שני

תוספת הראייה שמתווספת עם הרכבת המראה הפנורמית היא גדולה יותר. לי בכל אופן המראה הפנורמית לא מתסירה את שדה הראייה ומצד שני מוסיפה שדה ראייה גדול בחלקו האחורי של האוטו שלפי דעתי יותר חשוב.

../images/Emo45.gif בדיוק!!

על זה דיברתי ושאלתי בגלל השטח המת הזה שלא קולטים אותו כשהרכב מאוד צמוד אלינו..

Angelos6

New member
תקני אחת גדולה

גם לי הייתה מראה דיי קטנה אבל אבא קנה לי מראה גדולה ורחבה שפשוט מתקינים על המראה המקורית :) היא באמת הכי שימושית

למעלה