שנה טובה

../images/Emo140.gifשנה טובה

שנה טובה ומוצלחת לכל ילדי החינוך המיוחד לכל ההורים ולכל המורים והמטפלים,ולכל העוסקים בחינוך המיוחד

תירתיר

New member
שנה טובה ../images/Emo65.gif ושאלה

הפורום הזה קצת התייבש?
או שרק לי נדמה?

ננה f

New member
הגזמת..למי יש ראש עכשיו ..

אנחנו במשמרות בתי ספר ומכבים שריפות ותסכולים בוערים אחה"צ.. החופש נגמר.. גם החופש לחשוב - עכשיו עושים ! אבל כן..נכון..נראה שכל הבעיות נעלמו יחד עם חברי הפורום .. הי דיאנה - איך הולך אצלך.. מישהו יודע מה קורה ? מישהי בפורום מקביל בכיתת pdd טוענת , כמוני, בניגוד ל-doroniz שיש מיליון קיצוצים ובלגן שחבל"ז . יש לך זמן לדבר איתנו בכלל ? או שטבעת בים הלא נודע של משה"ח ?...

Diana M

New member
עונת יובש לבנה

ובענין היובש.. זו אולי שוב הזדמנות להתנצל על הנוכחות הדלילה שלי בפורום לאחרונה. יש לכך שלוש סיבות מרכזיות: 1. לחץ גדול מאוד בעבודה. חודש אוגוסט וספטמבר תמיד לחוצים והשנה במיוחד בעקבות הצורך להחיל את חוק השילוב. ולהחיל חוק על כלל מוסדות החינוך בעיר זו בהחלט משימה לא קלה בעיקר כאשר היא חוברת לכל המשימות האחרות אליהן יש להתייחס. 2. המחשב ממנו אני נוהגת להכנס לפורום, זה שמחובר לכבלים ולפס הרחב, מושבת בביתי מזה כחודש בעקבות התולעת המפורסמת. כך שאני מתחברת ממחשב נייד , כך שהפרוצדורה והגלישה האיטית בהחלט לא תורמים. 3. גם לנו יש התחלתו חדשות, לגדול יש מחנכת חדשה והקטנה התחילה פעוטון. כך שבסוף היום לא ממש נשארות לי אנרגיות מלבד אלה הנדרשות לצורך זחילה למיטה. או.קיי. אז אלה הסיבות שלי ואני מקווה כי תבינו. אבל..הפורום הוא של כולנו ובטח לא רק שלי ו"ההרטבה" שלו , כך שלא ישאר יבש באחריות כלל החברים. אני מצידי מבטיחה לעשות כל מאמץ על מנת להשיב לשאלות שעולות כאן ולהשתתף בדיונים. הפורום חשוב מדי מכדי שניתן לו להתייבש. לא נכון? דיאנה

ננה f

New member
הי דיאנה,שתהיה שנה מוצלחת .

לילדים , לך , למתי"א שלך ולכל הילדים שזקוקים לה . הצטערתי לשמוע על התולעת , אני מקווה שתתליחו לתקן בקרוב. יש לי טכנאי הגון(מצרך נדיר) שלחי לי מסר אם את צריכה . כשתתפני אשמח אם תספרי איך המתי"אות נערכות , כי הכל נראה לי מבולבל למדי ואיך ומי מדריך את הצוותים בביה"ס לגבי pdd/אספרגר/hfa ?האם הקימו משהו מסודר במשרד החינוך? אשמח גם אם תמצאי זמן לענות לי על השאלה למעלה בפורום בעניין תרגול חברתי תודה ושוב בהצלחה. ננה f

Diana M

New member
תודה ננה

ננה יקירתי, תודה על האיחולים. אין ספק שאני זקוקה לכל אחד מהם. בענין ההערכות, אשמח לספר בהמשך. בענין ההתמודדות וההערכות עם אספרגר ואוטיזם בבתי ספר רגילים , צר לי וכואב לי לאמר שמעט מאד צוותים בחינוך הרגיל יודעים במה באמת מדובר וגם בחינוך המיוחד לא רבים יודעים באמת במה מדובר וכיצד מתמודדים בעיקר כאשר מדובר בילדים אספרגריים/אוטיסטים בתפקוד גבוהה, שאותם ניתן לראות בכתות הרגילות. יש לנו המון מה לעשות בנושא. לעת עתה הייתי שמחה לו ידעו לזהות ילדים כאלה ולהפנות לאיבחון, רבים עדיין אינם מאותרים ואין צורך להסביר מה קורה עם ילדים כאלה כאשר אין יודעים מה הסיבה לקשיים שהם מפגינים וכיצד להתמודד עימם. ברמה הפורמלית, קיימת הדרכה. בכל מחוז ישנן מדריכות מחוזיות המתמות בנושא. אך על מנת להנות מההדרכה הזו יש תחילה להקנות כלים לצוותים בבתי הספר שידעו לזהות ילדים כאלה על מנת לבקש הדרכה . כאשר לא מזהים אותם , ורבים מגיעים לא מאותרים הבעיה משמעותית יותר מאשר כאשר מגיע ילד מאותר. שנה נהדרת גם לכם, והשתדלתי להשיב על השאלה שהכנסת בנושא בטחון עצמי. דיאנה

ננה f

New member
תודה .

בעניין ההדרכה למורים. את חושבת שאפשר אולי לתת הערות או מאמר קטן או ברכה שצירוף אינפו' בפורום מורים . אולי המסר יגיע ליותר מאשר דרך ההדרכות הרישמיות, ועם פחות התנגדות ?

למעלה