אני צריכה את עזרתכם,בבקשה

../images/Emo140.gif../images/Emo53.gifאני צריכה את עזרתכם,בבקשה

שלום, נעים מאוד, קוראים לי ים, קיבוצניקית מגבעת חיים, עוד מעט בת 15 ותלמידת כיתת ט'. לקראת סיום החטיבה קיבלנו להכין עבודה בנושא "השואה ומלחמת העולם השנייה", בגלל העובדה שזהו נשוא רחב מאוד, וגדול, כל אחד בחר מתוכו נושא מסוים, דמות, או סיפור אישי וחילק אותו למספר פרקים. אני בחרתי את הנושא "הדור השני והשלישי לקהילת יהדות סלוניקי". מזה מספר לא מבוטל של חודשים אני מכינה את העבודה הזאת יום, יום, ומגלה בה עניין רב, קראתי ואני קוראת עשרות ספרים המסודרים פה לידי בהרמה גבוהה, לקחתי מאמא שלי את הדיסק "אפר ואבק" של יעקב גלעד ויהודה פוליקר, וראיתי את הסרט "בגלל המלחמה ההיא", בזה הרגע בפעם השלישית בחודש האחרון. חילקתי את העבודה שלי, כפי שהיה מבוקש, לארבעה פרקים: 1. רקע כללי על יהדות סלוניקי עד לתקופת הכיבוש הגרמני ביוון. 2. החרבת הקהילה הסלוניקאית במלחמת העולם השנייה ובשואה. 3. הסבר פסיכולוגי לתסמונת הדור השני והשלישי לניצולי השואה. הפרקים הנ"ל כתובים בעזרת חומר עיוני, ספרים, ומשולבים בהם משיריהם של יעקב גלעד ויהודה פוליקר, וציטוטים רבים של עדים ועדות. 4. סיפורים אישיים של הדור השני והשלישי של יהדות סלוניקי, מזה כבר חודשים אני מנסה לחפש אנשים שיסכימו לספר לי קצת על ההשפעות וההשלכות שלגדול בבית של הורים שנושאים על גבם וצורבים בליבם את חוויות השואה הבלתי נסבלות. תחילה, ניסיתי לדבר עם יהודה פוליקר, אבל כידוע, הוא עסוק ולא קל לו לדבר על נושא זה, קיבלתי את דבריו, ולא הופתעתי, זה באמת קשה. קיבלתי מ"יד ושם" את הטלפון של המרכז ליוצאי יוון בישראל ובימים אלו אני מנסה דרכם ליצור קשר עם אנשים שיסכימו לספר לי על עצמם. אני צריכה שלושה סיפורים שונים, כרגע, יש לי אישה אחת שהיא גם המורה שלי להיסטוריה שתספר לי עצמה ואת הסיפור שלה, היא בת לניצול שואה שהגיע מסלוניקי שביוון ובשנים האחרונות החליטה לחקור היטב את סיפור שורשיה ונסעה לסלוניקי "לחפש עקבות". הבן אדם השני שאיתו אני מנסה ליצור קשר, הוא יונתן פוליקר, אחיינו הצעיר של יהודה פוליקר. בקשר לבן אדם השלישי אני פונה אליכם, חסר לי בן אדם נוסף שיסכים לספר לי את סיפורו, אולי, יש בניכם, חברי הפורום, ילדים או נכדים של אנשי הקהילה היהודית הסלוניקאית? שיסכמיו לספר לי קצת עליהם, בכל דברך שהיא, דרך קלטת (של וידיאו או של טייפ), או שאני אבוא להיפגש איתם, אני יכולה להבטיח מספר דברים: 1. אני מבטיחה שלא אשאל שאלות! נושא זה, אצל אנשים רבים הוא נושא רגיש, ושאילת שאלות יכולה לפגוע בבן-אדם המספר. 2. אני מבטיחה להתנהג בנימוס מרבי, להקשיב ולהתעניין. 3. אני מבטיחה שאבין על מה מדובר, שאלות של חוסר הבנה לא יופיעו אצלי! אני קוראת ומעניית בנושא דרך הספרים כדי לא ליצור אי נעימות עם האנשים להם אני הולכת להקשיב, ולא לבזבז את זמנם, בשום אופן!!! אני מקווה שתוכלו לעזור לי, אני אשמח מאוד לשמוע מכם, הרבה מאוד תודה על הקריאה, ים, גבעת חיים. אם אתם מכירים ילדים או נכדים של אנשי הקהילה היהודית הסלוניקאית בבקשה תגיבו פה, אני אכנס ואקרא הכל.
אלפי תודות.

skito

New member
יש לי חבר שאני בטוח יסייע לך

כתבי למייל המצורף [email protected] זה של חברי בשם יהודה שמש עובד סוציאלי מבית שאן אני בטוח שהוא יוכל לסייע לך רבות ההתמחות שלו הייתה ועודנה בנושא "יהדות סלוניקי" בכל מקרה אשלח לו קישור של ההודעה. נושא מעניין בחרת אני בטוח שחברים ותיקים מהפורום יתנו לך מענה נוסף.

schlomitsmile

Member
מנהל
אנשים טובים! לא בריא לשים פרטים אישיים על גבי הפורום. זהו פורום פתוח, כל אדם ברחבי תבל יכול לקרוא כאן. זה כולל גם את המטורפים והרעים של עולמנו. בשביל פרטים אישיים, יש מסר אישי.

skito

New member
היי צודק אבל אלו פרטים אשר מופעים

אלו פרטים אשר מופיעים בכל מקרה ברשת לטובת הציבור, המייל והפלאפון מפורסמים בכל מקרה באתרי השירות שלנו. זה בסדר ובהסכמה אל דאגה.

היה הפשרות להשתמש במסר למרות הכול

זה היה פןתח כול ביעה חס וחלילא לא בא לגיד לכם """ נו נו נו """ סבא אריה

תודה, רבה, רבה../images/Emo9.gif

קיבלתי מסר ממנו מסר אתמול בערב, אני אצור איתו קשר ביום ראשון, הוא יכול מאוד לעזור לי
ובאמת תודה לך, על העזרה...

ים שלום לך

ראשית אני מברך אותכם שנית יכול ליהות שאחד מהחברים שלך לקח נושא אחר עלן מערב אירופה אני כתבתי סיפור שלי לתלמיד בשם תומר אולי יכול גם לעזור לכם לידעתך אני ניצול שואה מבלגיה קבלי הטוב שבעולם סבא אריה

תודה רבה לך../images/Emo140.gif

אני אבדוק עם תלמידי הכיתה שלי עם מישהו בחר להתמקד בבלגיה, תודה רבה על הרצון לעזור, ים.

שלום ים

לא אוכל לעזור לך, אך שתי הערות: א. יש לי ידידה יוצאת סלוניקי [שנים רבות] והיא סיפרה לי על פרעות שפרעו היוונים ביהודי סלוניקי, שגם נאלצו לברוח להרים. אין לי ספק שזה הקל בהרבה על הגרמנים את המלאכה. ב. רכבות שהובילו את יהודי סלוניקי להשמדה עברו דרך מקדוניה. קראתי ספר על יהודי מקדוניה ובו תאור מחריד על הצעקות מרכבות אלה. ג. קראתי ספר מעניין מאד של חייל הבריגדה היהודית, שנפל בשבי ביוון, קפץ מהרכבת ו "טייל" בהרים שנתיים או שלש, עד שהצליח להגיע לתורכיה. זהו עוד סיפור על אנושי על הישרדות. הוא הציג עצמו כל העת כחייל בריטי ולכן גם עזרו לו. אם היה מציג עצמו כיהודי, - לא היה שורד. לצערי שכחתי את שם המחבר. אני מספר זאת, בין השאר, כדי שתביני מה היה יחסם של היוונים ליהודים.

עב

New member
לגרשון

בטיולי הרבים ביוון שמעתי גם סיפורים אחרים מפי בן של ניצול מיואנינה וגם בוולוס שמעתי על אנשי כנסייה שהצילו יהודים. אני מניחה שמה שתיארת הולם את רוב היוונים (לא בקיאה בנושא יהדות יוון).

SARAH B

New member
שבוע טוב לכולם וגם לך אני

בת להורים ניצולי השואה מסלוניקי חברת הנהלת בארגון ניצולי יוון כרגע אני כותבת הרצאה על סלוניקי והשואה בלאדינו אני מוכנה לעזור לך בבקשה שרה ב

למעלה