בהצלחה, יעל

pancha

New member
../images/Emo141.gifבהצלחה, יעל

נשמע מרתק. מברכת אותך על ההתפתחות והנושא המעניין. אשמח להצטרף.

היי יקירית - תודה על האיחולים

אני שמחה על הצטרפותך אלינו. ומקווה שהסקרנות הקלה שאני מפרשת מדברייך, שאוחזת בך ובאחרים כאן - תהפוך עד מהרה לשיחה מעניינת ומלמדת.

pancha

New member
כן, בהחלט סקרנות,

לאחר שסיפרתי על עצמי בהרחבה בשרשור ההכרות,רוצה להעלות בעיה שחווה לעיתים קרובות בצורת התיקשורת שלי... מדובר בהמון היסוס ,בחינת הנושא וחשיבה רבה מידי לפני שמעלה דברים משמעותיים. תמיד מרגישה צורך לראות מראש את צרכיו של הצד השני,כתוצאה מכך מנהלת לעיתים קרובות דיאלוג פנימי ו"מצליחה" לסתור את צרכי האמיתיים, מתוך הבנה לכאורה של צרכי האחר.כך קורה שבעצם פועלת מבלי משים לפי עקרונות התיקשורת המקרבת(??) אבל לא בהכרח לטובת עצמי....

הצרכים של האחר - זה רק חצי מהעניין

החצי השני והחשוב באותה מידה לפי תקשורת מקרבת - הוא הצורך שלך. כי אחד מכללי היסוד הוא: לכולנו יש צרכים, והצרכים של כולנו חשובים באותה מידה. מאוד חשוב במקרה שבו את מרגישה שאת נאלמת, להבין מהו הצורך (או הצרכים) שחי בך באותו רגע (אמפתיה לעצמי). מתוך ידיעה שכל הפעולות שאנחנו עושים (או נמנעים מלעשות), מתבצעות מתוך צורך שיש בנו, חשוב לראות מהם הצרכים שלך באותה סיטואציה ולחשוב על מצב שבו את יכולה לבחור באסטרטגיה שונה לענות על הצורך הזה. עד עכשיו את בוחרת באסטרטגיה של להימנע מדיבור, וייתכן שאסטרטגיה אחרת עשוייה לעזור בדיוק ביישום של אותו צורך.

למעלה