בוקר טוב קרן וכולם../images/Emo25.gif
לרשומה המלאה ביצי פלורנטין : חומרים: 50 גרם חמאה ללא מלח 1/2 קילו עלי תרד 2 שיני שום פרוסות דק או קצוצות קטן מעט מלח,מעט פלפל שחור גרוס טרי ומעט אגוז מוסקט. 8 ביצים 3 כפות חומץ אופן ההכנה: 1. מכינים את רוטב המורניי. 2. בסיר בינוני שטוח, ממיסים את החמאה על להבה נמוכה ומוסיפים את השום ומאדים מעט.מוסיפים את התרד. מבשלים במשך 5-8 דקות, או עד שמתייבש. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מניחים בצד ושומרים חם . 4. שמים בסיר 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החומץ. המים צריכים לרתוח קלות , לא לבעבע בעצבנות... 5. פותחים את הביצים אחת-אחת בכל פעם לתוך כוס ומחליקים אותן לתוך המים עם החומץ. מבשלים במשך 2-3 דקות, או עד שהחלבון מוצק אך לא קשה מדי. בעדינות מוציאים מהמים בעזרת כף מחוררת ומסננים היטב 6. מחלקים את התרד המבושל לארבע צלחות. שמים ביצים שלוקות במרכז התרד ומכסים ברוטב מורניי חם. מי שרוצה יכול לפזר מעט גבינת פרמז`ן גם מלמעלה ולהקרים דקה אחת בגריל חם. מגישים מיד רוטב מורניי החומרים: 15 גרם חמאה ללא מלח 2 כפות קמח רגיל 250 מ"ל חלב מעט מלח פלפל שחור 1/8 כפית אגוז מוסקט 40 גרם גבינת גרוייר מגוררת 30 גרם גבינת פרמז`ן מגוררת 2 חלמונים אפן ההכנה: בסיר עם שוליים גבוהים ממיסים את החמאה , כאשר החמאה מומסת לגמרי מוסיפים את הקמח, תוך כדי ערבוב מהיר עד שנוצרת רביכה חלקה.[ יש להיזהר שלא תיחרך]. מוסיפים את החלב תוך ערבוב מתמיד דואגים שלא ייווצרו גושים, מנמיכים את האש,ממשיכים לערבב ומוסיפים את התבלינים. . מתקבל רוטב מאד סמיך וחלק. מורידים מהאש, ומוסיפים את הגבינות ואת החלמונים אחד אחד, בזהירות מרובה שלא יהפכו לחביתה!