בוקר טוב

SShirly

New member
../images/Emo141.gifבוקר טוב ../images/Emo42.gif

היי, יש לי שאלה לכל המומחים שבינכם. השתחררתי לפני 3 ימים מצה"ל והמטרה הבאה שלי היא ללמוד עיצוב. רבים אמרו לי שלא כדאי ללמוד עיצוב כיוון שכיום אין בכלל ביקוש למעצבים. אני מאמינה כי תמיד יש יותר ביקוש לעיצוב מסוג מסויים ופחות מהשני. מבירורים הבנתי שלאדריכלים כיום כמעט ואין עבודה... אז שאלתי היא: לאילו תחומים בעיצוב כיום יש יותר ביקוש? מה שהכי הייתי רוצה ללמוד זה עיצוב תעשייתי כיוון שאני מאוד מתעניינת בתלת מימד. האם יש בעיצוב תעשייתי עבודה? מה עם עיצוב פנים? תודה מראש לכל מי שעונה!

melodynoa

New member
פשוט מאוד

תחפשי עבודה בתחומי העיצוב בכל הדרכים שאתה יכולה, וכך תדעי.

SShirly

New member
זה לא כזה פשוט...

בעיתונים אין ביקוש לשום דבר שקשור בעיצוב.

SShirly

New member
../images/Emo4.gif

שוב: אני יודעת שכיום אין הרבה ביקוש למעצבים. אבל זה לא נעלם לחלוטין. שאלתי היא באיזה תחום בעיצוב קל יותר כיום למצוא עבודה. אני שואלת אנשים מתוך ניסיון אישי שלהם מבלי לנסות לנחש.

IReI

New member
היי שירלי

לדעתי נושא הביקוש בימים אלו יכול להשתנות מיום אחד לשני כמו שחוויתי אישית, הבעיה קיימת לא רק בארץ (כשסיימתי את לימודי לפני 3 שנים היו לי די הרבה הצעות עבודה, לעומת זאת אחרי שנה שעבדתי במקום מסוים רציתי להחליף מקום עבודה ובאותה תקופה כבר לא היה ניתן למצוא שום דבר). אני הייתי מציע לך ללמוד משהו שאת אוהבת, כלומר לחשוב טוב מה את באמת יותר אוהבת לעשות - עיצוב מוצר - עיצוב פנים - אדריכלות וכו'. אם תהיי טובה ובאמת תרצי למצוא עבודה אז את תמצאי גם אם לא יהיה ביקוש גדול. אני חושב גם שעדיף לאהוב את מה שעושים לכן הייתי בוחר במה שהכי מושך אותי.

yupy9

New member
ותשובתי היא -

אם כבר, אז אני חושבת שכל התחום של מולטימדיה (עיצוב למדיה...) נכנס יותר ויותר חזק פה בארץ. ברור שהמצב בשוק היום על הפנים מכל בחינה, את זה כולם יודעים. יחד עם זה, איך מישהו אמר לי לפני שהלכתי ללמוד מולטימדיה (אחרי שלמדתי עיצוב פנים), שבתחומי העיצוב- זה לא ממש הולך ככה, בקטע של לפתוח עיתון ולחפש מודעות דרושים, זה יותר עובד על קשרים, מפה לאוזן (ומדובר על מישהו שהוא אחד "הכוכבים" הגדולים בתחום המולטימדיה בארץ, עובד, ומלמד...) וזה כ"כ נכון, אך יחד עם זה לא יודעת להסביר את זה, אבל עבדתי בחברה שפשטה את הרגל, לפני כחודשיים, והפצתי קו"ח בכל דרך אפשרית- ולמרבה הפלא, הרבה יחסית גילו עניין וזימנו אותי לראיונות... (לשמחתי לא הספקתי אפילו לגשת לראיונות הללו כי מייד מצאתי עבודה בתחום)... כך שקשה לצפות מה יהיה. מה גם שיש לי חברה טובה שחזרה מחו"ל עם נסיון אדיר- והיא לעומת זאת ממש לא מוצאת עבודה, אולי זה בגלל הצורה בה היא כתבה את הקו"ח, אולי היא לא עוברת ראיון...- אני לא יודעת. בקיצור, יש הרבה פרמטרים... אבל היום ממרום שנותי ונסיוני, העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך- לכי על מה שמדבר אליך באמת, אם את טובה, אם את מאמינה בעצמך- הכל יסתדר לך. אני בטוחה.

SShirly

New member
תודה רבה../images/Emo70.gif

התשובה שלך מאוד עזרה לי. אבל אני לא ממש מכירה את תחום המולטימדיה. במה בדיוק מדובר? חשוב לציין שאני מאוד אוהבת לעבוד גם בידים. כלומר ליצור: לצבוע, לצייר ולפסל. האם במולטימדיה מדובר בתחום המחשבים בלבד? מאוד אודה לך אם תפרטי מעט על התחום.

למעלה