בקתת קורות

chayahd99

New member
../images/Emo141.gif בקתת קורות

אחד הדברים שאני הכי אוהבת בבלוק של בקתת קורות (Log Cabin) היא שע"י שילובי צבעים וסידורים שונים ניתן להגיע לדוגמאות שונות ביותר. לפני שאציג כמה דוגמאות שאספתי, חשבתי שמן הראוי לספק הדרכה למי שמעולם לא התעסקה בדוגמא הזו. המדריך הזה הוא בסיסי ביותר. הוא מחולק לחמישה חלקים כאשר בחלק הרביעי מוצגים סידורים שונים של הבלוקים. במדריך הזה ישנם תיאורים של סידורים שונים וכן אנימציה של סדר התפירה שמאוד יכולה להועיל לחדשים.

chayahd99

New member
עדיין אלכסונים אך בסידור שונה

סידור שונה לאותם בלוקים, עדיין במשחקי בהיר וכהה. מתוך האתר הזה.

chayahd99

New member
משחקי אורך-רוחב

ע"י שינוי האורך והרוחב של הרצועות נוצר אפקט של עקלתון כפי שניתן לראות בתמונה. לקוח מתוך האתר הזה.

chayahd99

New member
בהזדמנות אחרת...

יש עוד הרבה מה לומר על בקתת הקורות. מה שהראיתי פה הוא קצה הקרחון. בהזדמנות אחרת אני מקווה לפרט יותר על סידורים א-סימטריים ובקתות קורות שאינן ריבועיות.

chayahd99

New member
האמת...

אני אוסיף אותם בהקדם לדפי הקישורים, כך שלא תצטרכי לשמור את כולם, אלא תוכלי להכנס לדפי הקישורים של הפורום ולמצוא את כל הקישורים שעלו פה בפורום, מסודרים בקטגוריות לאיתור מהיר
ואז במועדפים, את צריכה רק להוסיף קישור לפורום. את כל שאר העבודה אני עושה בשבילך

justmom

New member
לכל אחד מהסידורים האלה של הבלוקים

יש שם משלו. הראשון נקרא Light and Shadow (אור וצל), מסיבות מובנות. השני נקרא Barn Raising - הרמת 0או הקמת) אסם - למי שזוכר את הסרט "העד", קהילת האמיש מתגייסת שם לבנות אסם למשפחה שהאסם שלה נשרף. את האסם בונים מקורות - בונים את ארבעת הקירות על הקרקע, ואז מרימים אותם בבת אחת ליצירת ארבעה קירות אנכיים. הדוגמה הזו מנציחה בשמה את תהליך הבנייה המיוחד הזה. השלישית נקראת Streak of Lightning - מכת ברק, מטעמים מובנים, ויש עוד סידור אחד (מני רבים) שנקרא Straight Furrow - תלם ישר, מפני שהוא מזכיר את התלמים שנחרשים בשדה. ואני מצרפת קישור גם למאמר מצוין שמסכם את הצורות והצירופים השונים של שמיכות בקתת קורות, כולל דוגמאות של שמיכות עתיקות.

chayahd99

New member
../images/Emo51.gif רבה../images/Emo70.gif

השמות וההסברים מוסיפים המון. כמובן שאת הקישורים אני מוסיפה לדפי הקישורים של הפורום. יש סיכוי שאת מסכמת את המידע הנ"ל כמאמר
אם צריך, אני מוכנה לעזור בהכנת האיורים של הדוגמאות השונות. לחילופין, לאחר קבלת אישור (שלא תהיה הפרה של זכויות יוצרים), אפשר להשתמש בתמונות מהרשת.

הדור

New member
בקתת קורות

אני מכינה גם קלסי. אבל יותר אוהבת לאלתר משלי

למעלה