חדשה כאן ...

• פותח הנושא qt1
  • פורסם בתאריך

qt1

New member
../images/Emo141.gif חדשה כאן ...

היי. מחפשת מתכונים לקציצות , הילדים שלי מאוד אוהבים קציצות מטוגנות! לצערי הן נדבקות , מתפרקות או סתם לא טעימות
אני מנסה כבר הרבה מאוד שנים וזה פשוט לא הולך. ניסיתי שילוב של בשר הודו ובקר + ביצים+ לחם+שמן+תבלינים , אמרו שהשמן לא מספיק חם ... מה אני עושה לא נכון שבגללו הילדים שלי "נאלצים" לאכול ספגטי בולונז במקום קציצות? (אצל סבתא יש תמיד LOL ) בזמנו ידעתי להכין קציצות מרוקאיות ברוטב עגבניות , המתכון נעלם וגם הידע. אשמח אם תגיבו. שנה טובה לכולם. QT

הקציצות המטוגנות שלי ...

250 גרם בשר טחון הודו אדום 1 ביצה בצל בינוני מגורד גס 1 כף קמח תופח 1 כף אבקת מרק עוף קצת פפריקה מתוקה קצת קצת פלפל שחור מערבבת הכל ...מרטיבה את הידיים ..ויאללה לשמן [
אני מטגנת בשמן קנולה] בתאבון ....

qt1

New member
../images/Emo51.gif דיווחים יגיעו ../images/Emo45.gif

בהמשך.... מעניין אם לא ידבקו הפעם . QT

qt1

New member
תודה גם לך ../images/Emo13.gif

הבעל השתולל עם המלח , נאלצתי להכין רוטב עגבניות כדי לשבור את המליחות , אבל צדקת !!!!! הן באמת לא נדבקות ויאמממממממי! אהבו ותודה רבה רבה. שנה טובה וחג שמח גם לך. QT

שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אז קודם כל טיפ קטן למליחות - אם כבר עשית את הקציצות ברוטב, הוסיפי קוביות תפוח אדמה, הוא סופג מלח
לגבי קציצות, הנה המתכון שלי: 250 גרם בשר טחון 250 גרם הודו טחון 1 ביצה 3 כפות פירורי לחם. מלח פלפל פפריקה מתוקה תבלין קציצות מרוקאי ("מושיה טחונה" - להשיג בחנויות התבלינים) חצי כפית מלח מעט פלפל שחור תפוח אדמה אחד מגורר ולמי שאוהב - אפשר להוסיף שתי שיני שום כתושות וחצי כוס פטרוזיליה קצוצה. מערבבים את כל החומרים היטב בקערה ונותנים להם לנוח 15 דקות. אם אחרי 15 דקות העיסה עדיין נראית לך נוזלית ולא יוצאים לך כדורים, הוסיפי עוד מעט פירורי לחם. שמני מעט את הידיים כשאת יוצרת את הכדורים והדקי את הבשר היטב. שטחי כל כדור וטיגון נעים
אפשרי להשתמש באותו מתכון גם לכדורי בשר ברוטב כזה או אחר.

qt1

New member
../images/Emo141.gif תודה ../images/Emo140.gif

על הברכה + המתכון - נראה מצויין }{ מה זה התבלין המרוקאי? מה הוא מכיל? QT

מושיה - נקרא גם קושת בעברית

זהו תבלין, ארומטי משהו, שמוסיף טעם מעולה לקציצות ומאכלי בשר.

למעלה