כשהגנן הופך לפרח

ענתי44

New member
../images/Emo141.gif כשהגנן הופך לפרח

אמא שלי חובבת גינון. למרות ההבית שלנו הכי פשוט וצנוע ברחוב כולו, היתה לו הגינה הכי יפה.הבן של השכנה אמר פעם " אני הכי אוהבת את הגינה של כרמלה. אני הולך אחרי הפרפרים והם באות לפה". אמא גיננה עם כל הנשמה.עמלה שעות, הכירה כל שיח וציץ. אם היה לה מצב רוח רע הייתי לוקחת אותה למשתלה וחיש החיוך היה חוזר.היו לה מלא עציצים. גם עציצים של שכנים שנבלו, ואמא החייתה. הם כאילו היו הילדים שלה. הפרחים. וכשחלתה אט אט גוועה הגינה. וכשהגנן הופך לפרח. פרח האהבה שלי אז, מזליפים לפיו מים, לאט במזרק, ומשקים אותו קפה שהוא אוהב עם כפית. והדשן שלו זה "גיביטי", תוסף מזון.ועם קש גם מנסים קצת מיץ תפוחים. אבל את סוד הפריחה, למדתי מאמא שלי מהגינה שלה. הכי חשוב להשקות את הפרח בהרבה חיבוקים, נשיקות ולהרעיף אהבה. וכמה פעמים ביום, מומלץ לומר כמה היא אהובה. כשהגנן הופך לפרח. .. כשאני הפכנתי לגנן. שבוע פורח ומחוייך לכולם

zs1957

New member
שמחתי לשמוע שאמא מרגישה טוב

תמשיכי לטפל בה כמו בפרח בגינה והיא תפרח. שבוכ טוב, זהבה שחם

ענתי44

New member
תודה בשם אמא ובשמי../images/Emo20.gif

אתמול החלטתי שמגיע לי אחרי כמעט שלושה חודשים בבית חולים, חצי יום חופשה. ותודה לשריוש2 על שגרמה לי להבין סוף סוף מה אחותי ורוני וטובה וזהבה ואחרים בפורום אומרים לי מזמן. רכשתי מנוי למשחקים של הפועל חיפה ( פעמיים אופטימיות על האמון בהפועל ועל התקווה שאצליח ללכת לחלק מהמשחקים). וכשהבנתי שאחותי לא תוכל להשאר עד מאוחר ישר רציתי לבטל ולתת את המנוי לידיד שלי. אבל אז קול בפנים לחש לי " את תהיי במשחק!". שיריינתי את חברה של אמא להשאר אחרי שאחותי תסע ויצאתי בלבוש אדום שחור ולב הולם לקצת אקשן במגרש. כבר הדרך חייכה אליי על נופיה המתחלפים של שטחים עירוניים ושדות מוריקים והנוף המהמם של ים. בכניסה לחיפה ראיתי את המקום שהחבר הכי טוב שלי נפצע מטיל( קל מאוד הוא בסדר) ומשם לאיצטדיון הירוק שנצבא אדום. היה תענוג לראות את המשחק ולפגוש את חבריי ליציע ולמסנגר. והפועל היו טובים וניצחו. הכל היה מושלם. בבוקר בדקתי באינטרנט את הלוח זמנים המעודכן של הרכבת ולמרות שהיה לי יותר מחצי שעה לרכבת מיהרתי לתחנה. מרחק שלוש דקות הליכה. הכל היה סגור. חשבתי בגלל שבת וחיכיתי. לתחנה הגיעו עוד ועוד נוסעים המומים לגלות שהיא סגורה.אחרי נסיון ארוך ענו לאחת הנשים במודיעין הרכבת שהיום לא יהיו רכבות בגלל עבודות תיקון.מיותר לציין שלא היה עידכון לפני או איזה שלט בתחנה שמסביר מדוע היא סגורה. וככה אחרי קרוב לשעה נסעתי במונית ספיישל לתחנת המרכזית בחיפה. שם חשכו עיניי כל פליטי הרכבת הגיעו וצבאו על התחנה לתל אביב. אחרי המתנה ממושכת ומורטת עצבים, בה לא העזתי ללכת לשירותים עליתי סוף סוף לאוטובוס לתל אביב אחרי למעלה משעה ואחרי כ4-5 אוטובוסים. אחרי התור עדיין נמשך. בדרך היו פקקים וככה הגעתי לתחנה המרכזית בתל אביב בחצות ופיספסתי את האוטו האחרון לאשדוד. בסופו של דבר נסענו אני ועוד כמה נוסעים במונית שרות לאשדוד ושילמנו מחיר כמעט כפול. היה מלחיץ היה מפחיד אבל.... ישששששששששששששש הפועל ניצחה.בבוקר כשסיפרתי לאמא שהפועל ניצחו ואני שמחה היא חייכה והחיוך הזה פיזר את כל ענני הרעל מהכעס לילה קודם על רכבת ישראל ( טוב לא עד כדי כך כי שלחתי להם מכתב מחאה ובמשחקים הבאים אני אסע לא ברכבת.)

שריוש2

New member
ענתי...

טוב עשית שהחלטת בסוף לא לוותר על המשחק ולנסוע. אחרי מה שעברת עם אמך שלושה חודשים בבית חולים, היית זקוקה לזה. להתעווררות הזו, כדי לאגור כוחות, ולחזור עם כוחות מחודשים להמשך הטיפול באמא, אחרת אינני יודעת איך היית מחזיקה ממד. גמאני במקומך, אחרי שלושה חודשים בבית חולים, לא הייתי מחזיקה מעמד. זה ממוטט מבחינה נפשית. ואם מדי פעם לא נתעוורר קצת ונעשה דברים אהובים עלינו, לא יהיה לנו מאיפה לשאוב את הכוחות להמשיך ולטפל ביקירנו. ההתעווררות הזו, ממלאת לנו את המצברים ונותנת לנו את הכו להמשיך ולטפל ביקירנו שלא נתמוטט. יום טוב!

ענתי44

New member
קניתי מנוי לכל משחקי הבית

מקווה שמצבה של אמא יאפשר לי ללכת לרובם.

למעלה