סיפור אמיתי: בת הדוד האבודה

../images/Emo141.gifסיפור אמיתי: בת הדוד האבודה

לפני מספר שנים, היה אבי באיטליה, שם בעיר מראנו הוא פגש חבר ותיק שהיה אתו בעליית הנוער באיטליה ושמו ט.יוסף -בחור מבוגר מן העיר סלוניקי. טורס ביקש מאבי שימצא לו את בת דודתו -לילי אשר לפי ידיעותיו עלתה לארץ ישראל בשנות השלושים -לילי ט., האמורה להיות בת שמונים בקירוב, אך לא ידוע מה שם הנישואין שלה. כששב אבי לארץ החלטנו להתקשר לתכניתו של מושיק טימור ולהודיע מעל גלי האתר באם ישנה אשה בזו: התקשרתי ועליתי לשידור, שאלתי לגבי הימצאותה של האשה וביקשתי עזרה, הוספתי כי יתכן והאשה מתגוררת בתל אביב או חיפה (מקום מגוריהם של עולי שלוניקי) לאחר דקה התקשרה אשה בשם ר.לאוקה מראשון לציון ואמרה כי היא מכירה אשה בשם לילי מ. מתל אביב. התקשרנו לאותה אשה ולא הייתה זו לילי ט. אבל... היא הכירה אשה בשם לילי פ. המתגוררת בבית אבות באיזור גוש דן, והיא במקרה חברתה הטובה. לאחר כמה דקות היא מסרה לנו את הפרטים והתקשרנו לבתה של האשה -ואכן! הייתה זו האשה הנכונה - בת דודתו של יוסף ט. מאיטליה. היה זה בחנוכה ודבר זה היה לנו כעין נס חנוכה. היה זה מזל גדול שמצאנו את האשה והיא התאחדה עם בן דודה האבוד הגר באיטליה ואשר השואה הפרידה ביניהם. מפני שלאחר מספר חדשים - בערב פסח, הלכה האשה לעולמה, לאחר שבן דודה נמצא ואנו היינו שליחי הגורל.

עוד סיפור: בליינדייט ../images/Emo68.gif

ובהמשך לסיפור הקודם. בתה של לילי אמרה לי כי בשל הידע שיש לי על מורשת הלדינו, אז כבר צריך לשדך לי בחורה ממוצא יווני. היה זה לפני שש שנים, ולפני שנה לערך התגשמו דבריה. ובאתר שידוכין פגשתי אכן בחורה שהוריה עלו מיוון ויש לה ידע בלאדינו. אך אני בטיפשותי פסחתי על שני הסעיפים , פגשתי אמנם את הבחורה היפה (פיגורה דל דפנה דקל) אך לא יכולתי להתאפק ואולי חצי מן השיחה דיברתי אתה על תרבות הלאדינו ולא על תרבות הרומנטיקה. ואכן, לאחר כמה ימים כשניסיתי לתפוש אותה בטלפון, היא אמרה לי כי היא לא מעוניינת.

Lcapone

New member
אולי נפתח כאן פינת הכרויות?

ברצינות. לא זוכר מי זו אבל אחת ממשתתפות הפורום שדכנית. אולי היא תכנס לפעולה. אביאל ישמח. גם אני לא אתנגד לאיזו איז´יקה חביבה, ולפי הסיפור שלך גם לך לא תזיק איזו בחורה נאת מראה שיודעת ללחוש דברי אהבה בלדינו.

אתם שניכם חמודים..ממש זן נדיר.

שניכם מדברים בפתיחות על יצירת קשר משמעותי. יש לי בן בן 29 והס מלהזכיר לו "התמסדות" ואני כבר מתה להיות סבתא!!!!!!!!!!!!!! קרו נייטוס! (רוצה נכדים), אמה אל נו קרה קזרסה (אבל הוא לא רוצה להתחתן).. לסבתא שלי היה מין משחק עם הנכדים, היתה מושיבה אותם עלל בירכיה, אוחזת בידיהם ומטה גופם אחורנית תוך כדי שירה: "לה נוביה לה נוביה דב קרה ספנוריה" (הכלה הכלה עם פרצוף של גזר (
חושבת שהתכוונה לכלה ג´ינג´ית...(
אז על החשבון ערב טוב, הולכת להציץ בבמיה שמתבשלת על אש קטנה בסיר....

../images/Emo99.gifיש פתגם בלאדינו

א -טנגרה א טיפון לכל סיר יש מכסה אני בן 29,רווקוס אבל לא מרים ידיים כל כך מהר.

RORGAD

New member
קפון אי אקנטאר קנטיקאס דה אמור אן

לאדינו, אי גיזאר קוזאס דה לוס בלקנוס, נו טה פארסה?

רותי ב.

New member
למעשה

יש פה כבר פינה דומה, קוראים לה לוחות, או משהו כזה. והודעה אחת הכנסתי לשם כי מישהו ביקש ממני לעשות זאת. אפשר להגדיל את הפינה הזו, ולהוסיף עליה עוד. שיהיה
.

רותי ב.

New member
אהמממ מיאולבידי א-מיטר

איל לינק.
ומה שטוב בזה, שכל אחד יכול להוסיף לשם דברים בעצמו. יתרון גדול.

רותי ב.

New member
רודי,

אני מכירה מישהו ממשפחת טורס, אבל נדמה לי מטורקיה הם. אולי עוד ענפים בעץ המיוחד הזה. וסיפור יפה סיפרת.

למעלה