../images/Emo141.gif קובה צמחוני
חומרים (מהזכרון אז לא לגמרי מדוייק): 2 כוסות בורגול 2 כפות קמח מלא 2 כפות קמח סויה (אם אין אפשר להוסיף עוד קמח מלא במקום) 1.5 כוסות חומוס או פול או קטניות אחרות לאחר השריה של לילה (אם שכחתם אז יספיק בישול קצר) 2 וחצי כוסות מים רותחים מלח ,פלפל ותבלינים חצי צרור פטרוזיליה 2 שיני שום אופן הכנה: להשרות את הבורגול בכ2 כוסות מים רותחים למשך 10 דקות (רצוי לכסות) לטחון במעבד מזון את החומוס (או הקטניות האחרות) עם קצת ממי ההשריה עד שיהיה דק מאוד, להוסיף את הפטרוזיליה, שיני השום, מלח, פלפל ואם רוצים גם תבלינים אחרים לפי הטעם. להוסיף כף קמח סויה וכף קמח מלא ולהמשיך לערבב במעבד מזון עד שיהיה אחיד. (עד עכשיו יצרנו מאין עיסה כמו לפלאפל שאם רוצים גם אפשר לעשות ממנה כדורי פלאפל ולטגן או לאפות) עכשיו עברו לפחות 10 דקות ואפשר לחזור לבורגול, אם יש עודפי מים רציניים לשפוך את הרוב ולוודא שהתרכך. להוסיף גם אליו כף קמח מלא וכף קמח סויה לערבב עד שיווצר מן בצק, אם לא סמיך מספיק להוסיף עוד קמח. להוסיף מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם - אחרת יוצא תפל! עכשיו לקחת בידיים חופן מעיסת הבורגול ולתת לה צורה מוארכת, קצת ביצתית כמו של קובה, לעשות חלל פנימי בעזרת האגודל ,למלא בתערובת החומוס ולסגור מלמעלה עם עוד קצת בורגול. לחזור על התהליך עד שנגמרים החומרים עכשיו להכניס את ה"קובה" לטוסטר אובן או לתנור לכ20 דקות עד חצי שעה או עד שמזהיב, רצוי להפוך כמה דקות לפני סוף האפייה כדי שיזהיב מ2 הצדדים. אם רוצים אפשר גם לטגן (אבל זה יותר עבודה וגם פחות בריא) בתיאבון
חומרים (מהזכרון אז לא לגמרי מדוייק): 2 כוסות בורגול 2 כפות קמח מלא 2 כפות קמח סויה (אם אין אפשר להוסיף עוד קמח מלא במקום) 1.5 כוסות חומוס או פול או קטניות אחרות לאחר השריה של לילה (אם שכחתם אז יספיק בישול קצר) 2 וחצי כוסות מים רותחים מלח ,פלפל ותבלינים חצי צרור פטרוזיליה 2 שיני שום אופן הכנה: להשרות את הבורגול בכ2 כוסות מים רותחים למשך 10 דקות (רצוי לכסות) לטחון במעבד מזון את החומוס (או הקטניות האחרות) עם קצת ממי ההשריה עד שיהיה דק מאוד, להוסיף את הפטרוזיליה, שיני השום, מלח, פלפל ואם רוצים גם תבלינים אחרים לפי הטעם. להוסיף כף קמח סויה וכף קמח מלא ולהמשיך לערבב במעבד מזון עד שיהיה אחיד. (עד עכשיו יצרנו מאין עיסה כמו לפלאפל שאם רוצים גם אפשר לעשות ממנה כדורי פלאפל ולטגן או לאפות) עכשיו עברו לפחות 10 דקות ואפשר לחזור לבורגול, אם יש עודפי מים רציניים לשפוך את הרוב ולוודא שהתרכך. להוסיף גם אליו כף קמח מלא וכף קמח סויה לערבב עד שיווצר מן בצק, אם לא סמיך מספיק להוסיף עוד קמח. להוסיף מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם - אחרת יוצא תפל! עכשיו לקחת בידיים חופן מעיסת הבורגול ולתת לה צורה מוארכת, קצת ביצתית כמו של קובה, לעשות חלל פנימי בעזרת האגודל ,למלא בתערובת החומוס ולסגור מלמעלה עם עוד קצת בורגול. לחזור על התהליך עד שנגמרים החומרים עכשיו להכניס את ה"קובה" לטוסטר אובן או לתנור לכ20 דקות עד חצי שעה או עד שמזהיב, רצוי להפוך כמה דקות לפני סוף האפייה כדי שיזהיב מ2 הצדדים. אם רוצים אפשר גם לטגן (אבל זה יותר עבודה וגם פחות בריא) בתיאבון