רק להיום
מכור יום יום

../images/Emo141.gifרק להיום../images/Emo140.gifמכור יום יום../images/Emo141.gif

מכור יום-יום
"לעולם לא נוכל להחלים לחלוטין, ולא משנה כמה זמן אנו נקיים".
אחרי זמן-מה בתכנית, יש בנינו שמתחילים לחשוב שהם נרפאו. למדנו כל מה שהאנ-איי יכול להציע לנו. אנחנו מתחילים להשתעמם בפגישות. החונך חוזר שוב-ושוב על אותו פזמון - "הצעדים - הצעדים - הצעדים!" אנו מחליטים שהגיע הזמן לחזור לחיים שלנו, להפסיק עם הפגישות, ולנסות לפצות את עצמנו על החיים שהלכו לאיבוד בהתמכרות פעילה. אם אנו נוהגים כך, אנו מסכנים את ההחלמה שלנו.
אלה מאתנו שנפלו אחרי התנסות כזו, מנסים אחר-כך ללכת לפגישות רבות ככל שהם יכולים. יש כאלה בנינו שהולכים לפגישה בכל יום, במשך שנים. אולי יש צורך בכל הזמן הזה על-מנת להבין שאנו תמיד נהיה מכורים. יש ימים שבהם אנו נרגיש בריאים, וימים שבהם נרגיש חולים, אבל אנו מכורים יום-יום. בכל רגע אנו עלולים ליפול לטעות, הכחשה, הצדה, אי-שפיות - כל סממני החשיבה של המכור. אם אנו רוצים להמשיך לחיות וליהנות מהחיים, בלי שימוש בסמים, אנו חייבים ליישם את תכנית ההחלמה הפעילה שלנו בכל יום.
רק להיום:
אני כל יום מכור, אבל היום יש לי ברירה. אני יכול להיות מכור מחלים. אני בוחר בזה בעבודת התכנית. אוהבים

../images/Emo182.gifפניני חכמה../images/Emo182.gif

כל אדם הוא אדריכל של גורלו.
- אפיוס קלאודיוס אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומטוב../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על היכולת להבחין ולהרגיש כשהמחלה מתעוררת לפני
על האומץ לראות ולקבל את עצמי גם ככה. אני אסירת תודה על מתנות שבדרך, על נחישות והתמדה מכח העשייה של צרכים ולא של רצונות. אני אסירת תודה על זוגיות ובן זוג אוהב, על משפחה תומכת ומפרגנת, על פרנסה ומקום עבודה, על חופש מהתמכרות פעילה ועל עוד יום נקי. רק להיום - שנה, חודשיים ושנים עשר ימי ניקיון
עוד לפני שהתעוררתי הבוקר, מצאתי את עצמי מאכלסת גן חיות בראש.. חוטי מחשבה שמסתבכים במהירות בלי יכולת לעצור או לבדוק בכלל מה כתוב בכל אחד מהם. ים של מחשבות בשניות.. מהר מאד.. תמונות שרצות ונעלמות כשאני מכינה קפה, עד שאני מגיעה למחשב... קוראת את רק להיום. מכור תמיד.. מכור יומיום... לרגע זה מבאס לאללה לחשוב שאין תרופה למחלה ולדעת שהיא גודלת איתי ככל שאני גדלה בדרך. מאידך.. זה מה יש ועם זה צריך לחיות, אין דרך אחרת. אז מרגיעה את עצמי... משתדלת לראות ולהרגיש שוב ושוב את הדברים הטובים, את היתרונות, להרגיש את אסירות התודה גם אם היא כאילו איננה כרגע.. עושה הפוך על הפוך. מעלה בראש תמונות של מצבים יפים, של המתנות שקיבלתי בדרך. משחזרת הרגשה טובה, לאט ובטוח זה נתפס והופך למציאות העכשווית שלי. מאחלת לעצמי ולכולנו יום של התקרבות אל עצמנו, יום של עשייה ואיכות בהחלמה. אוהבים

למעלה