לא מומלץ מראש
עו"ד של בעל הדירה ידאג תמיד לאינטרסים של בעל הדירה. לקחת את אותו עו"ד נשמע לי פתרון גרוע במיוחד, משום שאז גם תשלמי וגם קיים הסיכוי שזה לא יעזור לך. ישנם חוזים סטנדרטיים(תעייני באתר של המד"ס), הם מלכתחילה יותר פרו-שוכרים, ואת יכולה להתעקש לבסס את החוזה על חוזה כזה. אני אומר לך משהו שהופך אותי ללא פופולרית אצל אנשים שנורא רוצים לשכור דירה ומהר: מאוד מאוד מאוד חשוב מי הבעל בית שלך. אם הוא אדם הגון שבסך הכל מעוניין להשכיר נכס שיש לו ולהגן על עצמו קצת, ניחא. אבל אני יכולה לומר שבאופן אישי, לו היה בעל דירה מציב לי שמלכתחילה צריך להכניס עורכי דין לעניין, הייתי ממשיכה לחפש, ומהסיבה הבאה: עקרון תום הלב מאוד חשוב בחתימה על חוזה. ודעתי האישית שמי שמביא איתו עו"ד לפני שהוא מתיישב לדון על חוזה אולי מנסה למתוח את גבולות תום הלב. העובדה היא שעו"ד הם יקרים (ועוד הוא מציע לך לקחת את אותו עו"ד שלו, רעיון ממש גרוע.), ואת כנראה (כרוב בני ה-20 ומשהו) לא מאוד בעלת אמצעים, כמו גם חסרת ניסיון בעניינים משפטיים. זה מלכתחילה להציב אותך בעמדת נחיתות כשאת באה לחתום, וזה לא לעניין. מן הסתם אני לא יכולה לומר לך מה נכון לעשות, אבל אני הייתי באה לזה בגישה מאוד זהירה: ראשית מציעה לעבוד עם חוזה מנוסח מראש (כאמור - תציצי במד"ס - בקישורי הפורום), ולראות עד כמה בעל הבית מנסה לשנות או לפתל. אם דברים מתחילים להיראות לך עקמומיים - קחי את הרגליים ולכי.