שאלה בנוגע לחוזה

moran224

New member
../images/Emo141.gifשאלה בנוגע לחוזה

היי לכולם, האם מקובל לקחת עורך דין על מנת לערוך חוזה ? תודה..

moran224

New member
בעיות עם החוזה..../images/Emo10.gif

בעל הדירה שבה אני מעוניינת טוען שהוא מתנהל אך ורק מול עו"ד ןבמידה ואני מעוניינת לשמור על זכויותי בחוזה אני צריכה לקחת את העו"ד שלו (הוא רוצה שננסח ביחד חוזה מחדש) או להביא עו"ד משלי שייעשה זאת , העניין הוא שעד עכשיו נתקלתי בבעלי דירות עם חוזים חד צדדיים שלא מגינים עליי בכלל . השאלה היא איך בעצם אני דואגת לכך שהחוזה יהיה דו צדדי ולא ייפגע , האם ררק עו"ד ידאג לכך והאם הדבר מקובל בשוק? תודה על העזרה.. מורן

gal-or

New member
לדעתי,

מורן, את צריכה לפחות להביא איתך מישהו (לא חייב עורך דין) שיקרא איתך את החוזה וישים לב לכל האותירות הקטנות. בכל מקרה, הרבה אנשים חותמים על חוזי שכירות אצל עורכי דין. עדי

moran224

New member
הפתרון...

תודה על העזרה ,בכל אופן לקחתי עו"ד במחיר סביר ביותר שתטפל בחוזה מול העו"ד של בעל הדירה לאחר החג ובינתיים נחתום על זיכרון דברים מול בעל הדירה ונקבל מפתח עד לעריכת החוזה .. מקווה שפעלתי בסדר ,פשוט נמאס לי ליפול על חוזים ששיגרמו לכך שלא אשן בשקט בלילה ואולי עדיף שעו"ד יילחם עבור הזכויות שמגיעות לי..

לא מומלץ מראש

עו"ד של בעל הדירה ידאג תמיד לאינטרסים של בעל הדירה. לקחת את אותו עו"ד נשמע לי פתרון גרוע במיוחד, משום שאז גם תשלמי וגם קיים הסיכוי שזה לא יעזור לך. ישנם חוזים סטנדרטיים(תעייני באתר של המד"ס), הם מלכתחילה יותר פרו-שוכרים, ואת יכולה להתעקש לבסס את החוזה על חוזה כזה. אני אומר לך משהו שהופך אותי ללא פופולרית אצל אנשים שנורא רוצים לשכור דירה ומהר: מאוד מאוד מאוד חשוב מי הבעל בית שלך. אם הוא אדם הגון שבסך הכל מעוניין להשכיר נכס שיש לו ולהגן על עצמו קצת, ניחא. אבל אני יכולה לומר שבאופן אישי, לו היה בעל דירה מציב לי שמלכתחילה צריך להכניס עורכי דין לעניין, הייתי ממשיכה לחפש, ומהסיבה הבאה: עקרון תום הלב מאוד חשוב בחתימה על חוזה. ודעתי האישית שמי שמביא איתו עו"ד לפני שהוא מתיישב לדון על חוזה אולי מנסה למתוח את גבולות תום הלב. העובדה היא שעו"ד הם יקרים (ועוד הוא מציע לך לקחת את אותו עו"ד שלו, רעיון ממש גרוע.), ואת כנראה (כרוב בני ה-20 ומשהו) לא מאוד בעלת אמצעים, כמו גם חסרת ניסיון בעניינים משפטיים. זה מלכתחילה להציב אותך בעמדת נחיתות כשאת באה לחתום, וזה לא לעניין. מן הסתם אני לא יכולה לומר לך מה נכון לעשות, אבל אני הייתי באה לזה בגישה מאוד זהירה: ראשית מציעה לעבוד עם חוזה מנוסח מראש (כאמור - תציצי במד"ס - בקישורי הפורום), ולראות עד כמה בעל הבית מנסה לשנות או לפתל. אם דברים מתחילים להיראות לך עקמומיים - קחי את הרגליים ולכי.

הפרקליטים...

הי, אנלא מכליל
סה"כ זה העבודה שלהם, לקחת מאיתנו כסף, מתי שאפשר... והנה קצת מההיפך הגמור. את בעל הבית הראשון שלי הכרתי דרך קרוב שגר בעיר. השכיר לי דירת חדר וחצי הבנויה מתחת לביתו. בצ'פחה על הקרחת, לחיצת יד ומזומן לשלושה חודשים מראש, סיכמנו הכל. את החוזה עצמו הכנו אחרי חודשיים... ולאחר חמישה חודשים עזבתי אבל רק כי היה קטנטנ מלהכיל. ואני, קשה לי להרעיפ מחמאות אבל הרי זה בעל בית ומשפחה נדירה באדיבותה. ובנוגע לבעל הבית השני בו זכיתי, זהו איש טוב לב ופעיל בקהילת מקום מגוריו. מעולם לא התגורר בדירה הזו ודי לא איכפת לו ממנה או מהבלוק המתפורר. ועדיין, הוא הרבה יותר מראה נכונות להשקיע במה שנחוץ, בהשוואה לאנשים הגרים בבנין (לדוג', זיפות הגג). אחותי שתאריך ימים סייעה בהכנת החוזה (שער שקלי, 1150 לחודש, העברה לעו"ש פעם בשלושה חודשים, כל תיקון/שיפוצ מתקזז מהכסף ובלי בונגי וחישבובי רובוט הכפל הקטנוני...) והוספתי נספח ליקויים אותו הכנתי עוד לפני נכנסתי לדירה. כנפגע עו"דים מאסכולת "כבדהו ורוששהו", לא יכולתי לחשוב על שיתופם בחוזה. טוב פלטתי דיי

Benjamin Turner

New member
כרפרנס תוכלי להשתמש

בחוזה שמופיע באתר המד"ס. זה חוזה פרו-דייר יחסית. כמו כן באתר ניתנות מספר עצות לשוכרים שמומלץ להעיף בהן מבט.

ובכל מקרה, שכחתי לומר

ברוכה הבאה
. תרצי כוס
? לא כ"כ הייתי כאן בזמן האחרון, עוברים עליי ימים גרועים במיוחד.

moran224

New member
תודה !../images/Emo39.gif

תודה ענקית על כל העצות וגם על קבלת הפנים.. בשעה כזאת אחרי יום עבודה אני אשמח לכוס קפה.. בכל אופן אנחנו לקחנו עו"ד במחיר מוזל יחסית והיא תטפל בעניין , מקווה שתיהיה לי דירה עד תחילת השבוע הבא... לחצישלישרבע היקרה...למרות הכרות וירטואלית קצרצרה , קחי
שתאיר לך ת'ימים הגרועים ..וגם
בחזרה ממני , מורן

נצל"ש

לפני כמה ימים ראיתי דירה דרך משרד תיווך. הדירה הייתה חביבה ושקלתי ברצינות מעבר לשם. לפני שנפרדתי מהמתווך ביקשתי עותק של החוזה (היה לו חוזה מוכן איתו) כדי לעבור עליו בשקט ובחברת בן דודי שהוא עורך דין. להפתעתי המתווך סירב בתוקף אפילו להראות לי את החוזה, ואמר שאם אני רוצה להראות למשהו אחר אז שאביא אותו לכאן (לדירה). אין לי יותר מידי נסיון בתחום אז תגידו אתם - הבקשה שלי הייתה עד כדי כך חריגה??? לא ביקשתי את המפתחות לדירה או סיבוב על האוטו שלו, רק עותק (לא חתום כמובן!) של החוזה כדי לעיין בו בנחת ולא בעמידה בדירה מטונפת ולא מרוהטת באחד מימי השרב של ספטמבר.. (מי שרוצה יכול להתייחס להודעה הזאת כנספח לשרשור הקיטורים החדש)

../images/Emo104.gif אם בחוזים עסקינן- נצל"ש

מה לגבי המפתח- האם בעל הבית שלכן מחזיק במפתח לדירה ("למקרה חירום"), ומה באמת מעמדו של המפתח בחוזה בנוגע להחזקתו?

אחזקת מפתח - ובקשה

מותר לבעל הבית להחזיק עותק מהמפתח (ויש בכך גם היגיון בריא, מעבר לעובדה שזה הנכס שלו, אם איבדת את המפתח ימצא לפחות אדם אחד עם עותק.), מה שיש להגביל בחוזה זה את השימוש בו: בחוזה צריך להיות כתוב במפורש כי כל ביקור של בעל הבית בדירה צריך להיות בתיאום מראש עם הדיירים. לגוליאן, אני גם הייתי משתוממת על התנהגות מעין זו. נראה לי סביר ביותר לרצות לעיין בחוזה למשך זמן ממושך יותר . ועכשיו לבקשה : בימים הקרובים יתפרסם מאמר חדש, ולאחריו אני רוצה להתחיל לעבוד על מאגר מידע נרחב בנושאים המשפטיים שקשורים בענייני חוזים והשכרת דירות. כחלק מהמאמץ הזה אני רוצה ממש לעיין ולצטט מה חוקי מדינת ישראל אומרים לגבי כל מיני דברים. הבנתי שיש אוגדן חקיקה כזה שנמכר לתלמידי משפטים, המכיל את החקיקה בנושאים יסודיים כמו דיני חוזים ודיני מקרקעין וכו'. אשמח לדעת האם למישהו ממשתתפי הפורום יש אוגדן כזה, או יודע היכן ניתן לרכשו (בוודאות, לא להצביע לכיוון הכללי של דיונון), ומהי עלותו.

../images/Emo104.gif הבנתי...

זה בדיוק מה שהציק לי, תודה~
. ד"א ל-4 דיירות יש מפתח... לא אמורה להיות בעיה של אובדן.

למעלה