שאלה בקשר לאיגואנה

../images/Emo141.gifשאלה בקשר לאיגואנה

אני רוצה לקנות איגואנה ורציתי לשאול כמה דברים בקשר אליה 1. כמה בממוצע עולה איגואנה ומה תוחלת החיים שלה? 2. באיזה גיל רצוי לקנות את האיגואנה- מבוגרת או צעירה 3. איזה טרריום אני צריכה לאיגואנה?> גודל ואביזרים נילווים? 4. איפה רצוי לשים את הטרריום? צל/אור ? 5. מה הן אוכלות? אני יודעת שירקות אבל משהו מיוחד? 6. צריך להרגיל אותן מגיל צעיר ליד אדם, או שהן לא נשכניות וכאלה? 7. אני יודעת שנחשים נגיד אסור להזיז אחרי שהם אוכלים כי יש סיכוי שהם פשוט יקיאו את האוכל אם הם בלחץ. יש משהו דומה גם באיגואנות? כל מידע נוסף יעזור:) תודה רבה ליאת|איגואנה|

omer356

New member
הייתי עונה לך...

אבל איגואנה היא אינה חיה טובה למתחילים. רצוי לגדל בתור זוחל ראשון(לטאה) את השממית המנומרת.החיה הינה קטנה יחסית(גדלה בממוצע עד 23 ס"מ)ופשוטה יותר לגידול מאשר האיגואנה הירוקה. לעוד פרטים על ה"שממית המונמרת" את מוזמנת לשאול שאלות בפורום

omer356

New member
טוב

1. כמה בממוצע עולה שממית מנומרת ומה תוחלת החיים שלה?כ120 ש"ח לבייבי יכולה לחיות 20 שנה(!) 2. באיזה גיל רצוי לקנות את שממית מבוגרת או צעירה?-רצוי בשביל שתוכלי להנות מגדילתה לקנות בייבי. ככה תולכי להנות מהגידול ומההתפתחות 3. איזה טרריום אני צריכה לשממית? גודל וביזרים נוספים? אם תשימו שממית מנומרת בטרריום של 40 על 40 על 30(א,ר,ג,) יכול להספיק לכל החיים 4. איפה רצוי לשים את הטרריום? צל/אור ? את הטרריום שמים בחדר. את השממית יש לחמם. צד קר וצד חם. את החימום ניתן לספק על ידי מנורה או על ידי כבל חימום מחירו של הכבל שהוא הרבה יותר נוח הינו 100 ש"ח. 5. מה הן אוכלות? חרקים. רק חרקים. את התזונה יש לרכיב מצרצרים,תולעים,תיקנים,חגבים עם תוספת שבועית של ויטמינים. 6. צריך להרגיל אותן מגיל צעיר ליד אדם, או שהן לא נשכניות וכאלה? השממית איננה נשכנית! תוכלי להנות רבות מהחזקתה .. אבל לא לנג'ס לה יותר מידי!
עומר

תודה רבה לך רק...../images/Emo141.gif

מאיפה אני משיגה כמות קבועה של צרצרים תולעים תיקנים ושאר איכסות (סלח לי על הצרפתית
)
וכל כמה זמן היא אוכלת

omer356

New member
יש לך מספר אפשרויות

את יכולה לפרסם שאת מעוניינת בחרקי האכלה בלוח מכירות.. או אצל מיל מעבדות\בית החיות\ עוד מיליון אנשים שמוכרים חרקים. רצוי להאכיל בייבי לאופארד כל יום כמות של 5 חרקים

טוב תודה אני אחפש בחנויות בעיר

או משו. אם אתה יודע על אנשים שמוכרים את החרקים.. באזור הרצליה אני אודה לך
+איך לשמור את החרקים? אני לא אצא לקנות כל יום... ומעבדת גידול לתיקנים זה לא מה שתכננתי>< +יש סכנה של מחלות כלשהן מהחרקים

nivinivini

New member
תכיני את עצמך לאיזה בית גידול

לתיקנים אפריקאים, אלא אם כן כל יום תשיגי בדיוק את הכמות (לא משתלם ואם המקור לא ליד הבית אז בכלל זאת טרחה לא קטנה). הכי קל בעולם לגדל אותם והם מתרבים כמו שפנים. את צריכה איזה כלי פלסטיק או אקווריום (משהו כמו 50 ס"מ). על הקרקע נייר סופג, עליו קרטון ביצים חתוך. ספוג בתוך כלי מים ככה שיתפוס את כל נפח הכלי. הייתי שם להם איזה כמה חתיכות בונזו בתור אוכל. נראה לי הם אוכלים הכל, רק אל תתני לאוכל להירקב וכל זה. אם תשימי איזה 50 תיקנים אחרי שבוע יהיה לך מאגר שלא נגמר. אגב, אני כרגע אומר לך את הדברים מזכרון של לפני כמה שנים אז חפשי פה בפורום עוד מאמרים או הודעות על גידול תיקנים.

Itamar Levy12

New member
לא להגזים.

שבוע של גידול לא ינפיק הרבה אם בכלל. אחרי חודשיים מבסיס של 100 תיקנים(בלי להאכיל מהם) יהיה לך מספיק, אני מציע גם גלדל תולעי קמח/זאופובס בנוסף לתיקנים. אני בן היתר הייתי תופס חגבים מידי פעם לשממית בחצר בשביל הגיוון.

למעלה