ש"פ עם פורום "הורים למתבגרים"

../images/Emo141.gifש"פ עם פורום "הורים למתבגרים"../images/Emo141.gif

גיל ההתבגרות ידוע כגיל לא קל בכלל, בלשון המעטה ואני ומנהלת פורום "הורים למתבגרים"-AYELET1- חשבנו שיהיה מעניין לעשות שיתוף פעולה בין שני הפורומים וכך נוכל לשמוע את שני הצדדים שבאים משני הפורומים. נושא הדיון הוא: יחסי אחאות (אחים ואחיות) בגיל ההתבגרות ולשאלה... כיצד בגיל ההתבגרות ניתן, לדעתכם, לשמור על קשר יציב בין אחים מתבגרים
איך הקשר אצלכם בבית בין האחים המתבגרים- האם הקשר השתנה בעקבות המעבר לגיל ההתבגרות
מיד יובא לינק להודעה בפורום "הורים למתבגרים" ואתם מוזמנים להגיב ולקרוא גם שם
 

maiky17

New member
רצון.

כל מה שצריך זה רצון לקשר. כמובן שאם ההורים מעודדים קשר זה עוזר, אבל אני חושבת שאם רוצים מאוד מאוד שיהיה קשר טוב - ברגע שהריב עובר כבר שוכחים ממנו ויוצאים ביחד
אני והאחים שלי נחשבים לדוגמא מעולה, לדעתי
 
והנה התשובות שלי (מהורים למתבגרים../images/Emo13.gif)

כיצד בגיל ההתבגרות ניתן, לדעתכם, לשמור על קשר יציב בין אחים מתבגרים ?-
על ידי יצירה של חוויות קבועות, כמו של ארוחות משותפות, טיולים משפחתיים וכו'. איך הקשר אצלכם בבית בין האחים המתבגרים- האם הקשר השתנה בעקבות המעבר לגיל ההתבגרות-
השתנה כי הם יותר עסוקים בענינים שלהם. האם בכלל יש לנו (ההורים) אפשרות לעזור להם לשמור על קשר כזה?- כן (תשובה 1) האם יש טעם או צורך בכך?-
כן, בעיני אין כמו קשר משפחתי חם. האם לדעתכם היחסים כיום (בגיל ההתבגרות) הם הם שיקבעו אם בעתיד יתקיים קשר טוב בינהם?-
לא תמיד, לפעמים דווקא השינוי באופי בהמשך מאפשר קשר יותר נוח. האם אנו עלולים לקלקל את היחסים אם ננקוט עמדה/גישה/נתערב וכיו"ב?-
הורים בהחלט יכולים לקלקל אם הם גורמים לתחרות וקנאה.
 

katam

New member
יכולה לספר מה קורה אצלינו

למי שלא מכיר אני אמא לבת 16 ובן 14 מאז תחילת גיל ההתבגרות הם רבים כל הזמן שהם היו קטנים זה לא היה כך. אני מאמינה שמשהוא בגיל שלהם עושה את זה ואחר כך זה שוב יהיה טוב. אני חושבת שיצירת פעילויות משותפות עושות טוב לא רק לקשר בנם לבין עצמם אלה גם בינים לבנינו. כן הורים יכולים לקלקל יחסים בין אחים על ידי העדפה של אחד הילדים.
 

Jen74

New member
אוח../images/Emo122.gifנגעתם בנקודה סופר רגישה ../images/Emo4.gif

לקחתי מחתולה במגפיים את השאלות
כיצד בגיל ההתבגרות ניתן, לדעתכם, לשמור על קשר יציב בין אחים מתבגרים ?
לייצר להם פעילויות משותפות, לשבת לדבר איתם ביחד על דברים שמעניינים אותם, לתווך ולגשר ביניהם במידת הצורך. איך הקשר אצלכם בבית בין האחים המתבגרים?
פעם כך ופעם ככה. רוב הזמן רבות, צועקות, מרביצות, מתווכחות, מאשימות, מקטרות. אבל לפעמים יש רגעי נחת כשאני שומעת אותן משוחחות ביניהן על מה היה בבית ספר, מה היה בתוכנית טלוויזיה שהן אוהבות, מרכלות לפעמים על אותן ילדות שכל בית הספר וכל השכונה מרכלים. האם הקשר השתנה בעקבות המעבר לגיל ההתבגרות?
אני חושבת שכן. הן היו חברות יותר טובות, יותר קרובות לפני שנוסף העשר לגיל שלהן.
לא יודעת אם זה התבגרות, הורומונים, התרחקות טבעית שכל אחת מגלה את עצמה או הכל ביחד. האם בכלל יש לנו (ההורים) אפשרות לעזור להם לשמור על קשר כזה?
אני חושבת שבהחלט כן! אנחנו שהתפקיד שלי בתור אמא לשמור ולשמר את הקשר ביניהן, לעזור להן להתקרב אחת לשנייה וכפי שציינתי קודם לכן, במידת הצורך לתווך ולגשר ביניהן. ללמד אותן איך להתגבר על קונפליקטים בינהן. לתת להן כלים איך לדבר אחת עם השנייה, איך להסביר את עצמן אחת לשנייה ולהבין אחת את השנייה. האם יש טעם או צורך בכך?
זה חשוב שההורים יעזרו ויתווכו ועם הזמן הן תדענה כבר לבד איך לתקשר. האם לדעתכם היחסים כיום (בגיל ההתבגרות) הם הם שיקבעו אם בעתיד יתקיים קשר טוב בינהם?
אני חושבת שבמהלך החיים יש כמה נקודות מעבר שמשנות מעט את הבן אדם, הוא מתבגר, הוא לומד דברים כתוצאה מחוויות שחווה בחיים ולכן מה שקורה לאחיות היום בגיל ההתבגרות יכול להשתנות בהמשך בעקבות הגיוס לצבא, השחרור, הכרת בן זוג, נישואים וילדים שיהיו להם בעתיד. אולי אחת תתחתן קודם, מה שעלול לגרום שוב להתרחק שלהן ואולי חוסר תקשורת בגלל שאחת נשואה ואחת לא. ובכל זאת, אני חושבת שאת הבסיס יש לקבוע ולבסס לפני שמסתיימות להן שנות הנעורים כי לאחר מכן כבר אין לנו כהורים השפעה מכרעת עליהם והם כבר גיבשו את דעתם ודרך חשיבתם. האם אנו עלולים לקלקל את היחסים אם ננקוט עמדה/גישה/נתערב וכיו"ב?
איך שתהיה הגישה שלנו לכל המצבים ואיך שאנחנו נתווך, המילים והמעשים שאנחנו נעשה ישפיעו על טיב היחסים של האחים. כן, אנחנו עלולים להיחשב כמעדיפים אח זה או אחר ולגרום עוול במקום לעזור. צריך להיות זהירים כשבאים לתווך בין האחים ולהימנע מהתערבות מיותרת.
 
למעלה