אוח../images/Emo122.gifנגעתם בנקודה סופר רגישה ../images/Emo4.gif
לקחתי מחתולה במגפיים את השאלות
כיצד בגיל ההתבגרות ניתן, לדעתכם, לשמור על קשר יציב בין אחים מתבגרים ?
לייצר להם פעילויות משותפות, לשבת לדבר איתם ביחד על דברים שמעניינים אותם, לתווך ולגשר ביניהם במידת הצורך. איך הקשר אצלכם בבית בין האחים המתבגרים?
פעם כך ופעם ככה. רוב הזמן רבות, צועקות, מרביצות, מתווכחות, מאשימות, מקטרות. אבל לפעמים יש רגעי נחת כשאני שומעת אותן משוחחות ביניהן על מה היה בבית ספר, מה היה בתוכנית טלוויזיה שהן אוהבות, מרכלות לפעמים על אותן ילדות שכל בית הספר וכל השכונה מרכלים. האם הקשר השתנה בעקבות המעבר לגיל ההתבגרות?
אני חושבת שכן. הן היו חברות יותר טובות, יותר קרובות לפני שנוסף העשר לגיל שלהן.
לא יודעת אם זה התבגרות, הורומונים, התרחקות טבעית שכל אחת מגלה את עצמה או הכל ביחד. האם בכלל יש לנו (ההורים) אפשרות לעזור להם לשמור על קשר כזה?
אני חושבת שבהחלט כן! אנחנו שהתפקיד שלי בתור אמא לשמור ולשמר את הקשר ביניהן, לעזור להן להתקרב אחת לשנייה וכפי שציינתי קודם לכן, במידת הצורך לתווך ולגשר ביניהן. ללמד אותן איך להתגבר על קונפליקטים בינהן. לתת להן כלים איך לדבר אחת עם השנייה, איך להסביר את עצמן אחת לשנייה ולהבין אחת את השנייה. האם יש טעם או צורך בכך?
זה חשוב שההורים יעזרו ויתווכו ועם הזמן הן תדענה כבר לבד איך לתקשר. האם לדעתכם היחסים כיום (בגיל ההתבגרות) הם הם שיקבעו אם בעתיד יתקיים קשר טוב בינהם?
אני חושבת שבמהלך החיים יש כמה נקודות מעבר שמשנות מעט את הבן אדם, הוא מתבגר, הוא לומד דברים כתוצאה מחוויות שחווה בחיים ולכן מה שקורה לאחיות היום בגיל ההתבגרות יכול להשתנות בהמשך בעקבות הגיוס לצבא, השחרור, הכרת בן זוג, נישואים וילדים שיהיו להם בעתיד. אולי אחת תתחתן קודם, מה שעלול לגרום שוב להתרחק שלהן ואולי חוסר תקשורת בגלל שאחת נשואה ואחת לא. ובכל זאת, אני חושבת שאת הבסיס יש לקבוע ולבסס לפני שמסתיימות להן שנות הנעורים כי לאחר מכן כבר אין לנו כהורים השפעה מכרעת עליהם והם כבר גיבשו את דעתם ודרך חשיבתם. האם אנו עלולים לקלקל את היחסים אם ננקוט עמדה/גישה/נתערב וכיו"ב?
איך שתהיה הגישה שלנו לכל המצבים ואיך שאנחנו נתווך, המילים והמעשים שאנחנו נעשה ישפיעו על טיב היחסים של האחים. כן, אנחנו עלולים להיחשב כמעדיפים אח זה או אחר ולגרום עוול במקום לעזור. צריך להיות זהירים כשבאים לתווך בין האחים ולהימנע מהתערבות מיותרת.