פירוט קטן:
הצעידה של שעה הייתה פרוייקט מתוכנן לגמרי של הבת שלי: היו להם עכשיו שבועיים של חופש (חופשת האביב). החמודה החליטה שבתום שבועיים אני צריכה להיות מסוגלת ללכת לבית הספר שלה ובחזרה. (היא עושה כל כיוון, ביום לא גשום, בעשרים דקות בערך. בימים גשומים או קרים מדי, אני , כמובן, מסיעה). אז בימים הראשונים עשינו טיול רק ברחוב שלנו (רחוב קטן ללא מוצא). אחר כך הרחבנו קצת גם לשמורה שליד הרחוב. כמעט כל יום צעדנו,בקצב איטי ביותר, ובאמת הייתי בכושר נורא. הגב כאב לי וגם הברך, ובכלל לא צעדתי כמו בנאדם. יותר השתרכתי. אבל במשך השבועיים ממש השתפרתי, ולמרות שלא האמנתי שאוכל, עשינו ביום האחרון לחופש טיול של כשעה: לבית הספר שלה + עיקוף נוסף, ובחזרה. צעדתי הרבה יותר טוב, ולא כאב לי הגב וגם הברך לא כאבה. למחרת, כלומר אתמול, צעדתי רק טיפה לסידורים בעיר, כי הרגליים דרשו מנוחה. אין חשש שאני אזדרז עם הכושר. זה כבר קרה לי פעם, ואחר כך נדרשו לי כמה חודשים עד שכאבי הברכיים עברו... אני עוברת עכשו שינויים גדולים מאוד, וזה מאוד קשה לי. הילדים הגדולים שלי מתחילים לפרוש כנפיים. מצד אחד אני מאוד שמחה, אבל מצד שני זה בפירוש משברון. הבעייה שבין שני הגדולים יש רווח של שנתיים בלבד, והבת (שהיא הצעירה מבין שניהם) יותר עצמאית מהבן. אז בעצם שניהם מתבגרים לי בבת אחת. בקרוב נישאר בבית רק עם בת הזקונים. צריך לחשוב על הצד הטוב של כל זה: אני כבר יכולה לעשות מה שאני רוצה. אבל בכל זאת השינוי לא קל.