אימון ומצב רוח

tlingit

New member
../images/Emo142.gif אימון ומצב רוח ../images/Emo221.gif

איזו השפעה יש למה שקרה במהלך פגישת האימון על מצב הרוח שלכם? איפה אתם מבטאים אותה? למי אתם הולכים לספר כשהיה אימון ממש מוצלח ואתם מרגישים בהיי? למי אתם הולכים כשפגישת האימון היתה קשה? יש מקום שבו אתם יכולים לחגוג? לאן לוקחים תחושות קשות?

מקורות השאיבה

נושא נפלא. תודה שהעלית אותו. מנין אנחנו שואבים עידוד ? למי אנחנו מקטרים "כשלא הולך" ? למי פונים לבקש
אחרי אימון פחות מוצלח או אחרי אימון מוצלח במיוחד ? על כתפי מי בוכים כשמרגישים קצת עייפים מהנתינה האינסופית ? ועל כתפי מי קופצים כשמרגישים מאושרים ממנה ? מהם מעיינות האנרגיה שלנו ? מנין אנחנו שואבים אותם ? אצלי עברו הרבה מים בנהר הזה. בתחילה - התנהגתי כבולמית. מספרת לכל מי שמוכן (וגם שלא..) כמה טוב לי במגרש הזה, משתפת בהתרגשויות ובתסכולים ומאפשרת לכולם לקחת חלק בהתרגשויות הקטנות והגדולות. נרגעתי. השלב השני סימן תשישות. עיסוק שכולו נתינה. הרגשתי נשאבת. אימונים מוצלחים וגם פחות, תפסו אנרגיה עצומה מתוכי והבנתי שאני מוכרחה מקור חיצוני להטענת אנרגיה (מעבר למדיטציה וכתיבה שכבר עשיתי). אני עוסקת באימון וגם בהכשרת מאמנים וגם המאמץ ללוות מאמנים חדשים בתחילת דרכם היה רב (ונפלא). בתקופה מסויימת עשיתי healing באופן קבוע והיום אני מתנסה בחוויה אחרת - המחברת גוף ונפש , עוזרת לי לברר איפה נוצרו מחסומים או מועקות בתוך הגוף (והנפש..) וכמובן לטפל בפתיחה שלהם. כלי מצויין שמעבר להתנסות בו אני גם לומדת אותו כאפשרות לשימוש באימון. מעבר לזה, יש קולגות שנעים להחליף איתן חוויות ורגשות וכמובן (במינון קטן ונכון) גם בני הבית וחברים. שבת טובה ענת

מקורות האנרגיה שלי.

בתחילת דרכי קבלתי חיזוקיים מקצועיים ואישיים מאשה מדהימה שכתבה הודעה מעלי, ונתנה לי המון המון כאדם ואשת מקצוע.
כיום שותפה בקבוצת מאמנים שבאופן רישמי נפגשת פעם בחודש, ובמפגשיים ואחריהם במיילים עולות סוגיות מקצועיות, קבוצה מדהימה של מאמנים. וכל אחד מהם הוא אדם מדהים ואיש מקצוע מעולה.
כמו כן ישנה תקשורת ביני ובין מאמן מדהים עם המון פתיחות והעשרה מקצועית.
מנסיוני האישי אני מוכרחה תידלוק כדי לנוע.

ליפט

New member
איזה יופי של נושא../images/Emo25.gif

כ"כ רלוונטי. בעצם תמיד רלוונטי. ישנם ימים שאני מרגישה מותשת ותחושת ה"לבד" מועצמת. הכלים שמצאתי לעצמי להתמודדות ושיתוף הם הפורום הזה (וזו ההזדמנות להגיד תודה לך, טלי), כתיבה (שלעיתים מתישה אותי לא פחות), מדיטציה (שעושה פלאות) וחופש (ניתוק מחשבתי טוטאלי). כשאני בהיי, אין מקשיב טוב יותר, עבורי, מבעלי. ועדיין...שירשרתי לפורום זה הודעה שהיא בעצם הזמנה ליצור קבוצת דיון / תמיכה של מאמנים באזור מגוריי ולצערי לא התקבלה שום תגובה. אני חושבת שקבוצה כזו היתה יכולה לתרום ולהתרם משמעותית. אולי זו הזדמנות להציע זאת שוב. או אולי פשוט מאמנים מתחום ה- lifecoaching שמעונינים בקשר טלפוני שאינו מוגבל בגאוגרפיה.

../images/Emo221.gifמצב רוח../images/Emo221.gif

עבורי הכל קשור באיזון במה שנוגע לשאלה הזו. לכן אני משקיעה בעצמי באופן רצוף, בדברים שעושים לי טוב, שמעשירים אותי, שמרחיבים את דעתי. אני חושבת שבשל כך קשה מאוד לטלטל אותי או להשפיע על מצב רוחי בעקבות פגישת אימון. אני מקפידה לא לאמן יותר מדי אנשים בו זמנית ולהיות יותר שעות ביום לא-מאמנת מאשר מאמנת. גם במה שקשור לstate of mind שלי. בברכה,

סוגים של מתאמנים מתישים

שלום, יש מתאמנים "מעייפים" - אלה שמדברים המון, כאלה ששוללים כל אפשרות חדשה שמציגים להם, כאלה ששותקים ולא מוצאים מלים לתאר כמעט כלום, כאלה שרק שואלים ושואלים אבל לא עושים כלום וכו'. אלו הם אנשים שההתנהגות שלהם יכולה להיות חלק מתהליך האימון - אפשר לשקף להם את ההתנהגות ולבדוק האם ההתנהגות הזו מקדמת אותם למטרות שהם הציבו, ומהו הסיפור שמסתתר מאחורי ההתנהגות הזו, וכו'. פה יכולה להיות הזדמנות מצוינת ליצירת שינוי, כי נקודת המשבר מתרחשת מול העיניים של המאמן. סביר להניח שמה שהמאמן חווה - חווים גם אנשים אחרים בחיים של המתאמן, ואפשר לבדוק את זה בעדינות עם המתאמן. במצבים האלו עייפות מצד המאמן יכולה גם להיות משהו ששווה בדיקה אצל המאמן, איזה שהוא סיפור אישי או קושי שלו ששווה לו לעבוד עליו. לפעמים מאמנים שמביאים איתם לחדר "אנרגיות שליליות", ובסוף הפגישה המאמן מרגיש עייפות, לאות, תחושה "שאין חמצן", גם ללא סיבה ברורה נראית לעין. כאן יכול להיות סיפור יותר עמוק שיתכן שדורש יותר מאימון. פה לעתים קרובות אני שולח את האדם למטפל אלטרנטיווי בשיטות כמו הומיאופתיה, שיטת בואן ושיטות נוספות. אני גם ממליץ לאדם לבדוק את התזונה שלו וכו'. במצב הזה, בסוף הפגישה, אני פותח את החלונות, נושם אוויר, מזדקף, שותה הרבה מים, ומכניס אנרגיה טובה לגוף שלי. את זה אני ממליץ לעשות בכל מקרה שבו המאמן חש עייפות בסוף הפגישה. אחד הדברים שלמדתי הוא שאם פגישת אימון מסתיימת בתחושה של עייפות מצידי - שווה לבדוק אצלי מה קורה. בתחילת האימון הייתי מותש אחרי המפגשים. באיזה שהוא שלב המצב התהפך - ואני יוצא מהאימון מלא באנרגיה ברוב המקרים. אם עדיין מתעוררת עייפות - בדר"כ אני לומד מזה משהו לגבי עצמי. אליאור תירוש מאמן ומנחה קבוצות

למעלה