הערה בקשר לגלידת בננות

pickit

New member
../images/Emo142.gifהערה בקשר לגלידת בננות

יוצאת (לטעמי) הרבה (אבל הרבה) יותר טעימה כשמביאים לרתיחה את הבננות עם כוס חלב. להרתיח עוד דקה. להשהות ללילה (לצנן ואח"כ להכניס למקרר), לאחר מכן לסנן (להעיף את הפרי) ולהוסיף את החלב למתכון הבסיסי האהוב עליכם של גלידה. ולא כששמים את הפרי עצמו עם הגלידה
על כוס חלב הוכנסו 9 בננות (גדולות. קצוצות לקוביות בינוניות). אופציונלי: כן/לא להוסיף לחלב גם מקל וניל או קינמון. הבסיסית אצלנו: 4 חלמונים 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס חלב מכל שמנת מתוקה עמידה מקל וניל או תמצית וניל (כף-שתיים) בזיק של מלח (יען כי קורט) בסיר קטן להביא את החלב + שמנת עד לסף רתיחה, להוסיף את הוניל +המלח = לבחוש ולכבות את האש. במקביל: להקציף/לטרוף את החלמונים + הסוכר (מקציף ידני על מיקסר) = עד שמתקבלת קציפה קלילה וסמיכה (בערך 5 דקות) . להנמיך את מהירות ההקצפה – להוסיף את הנוזל החם – ולהקציף מעט עד שמתערבב . זהו. אפשר לצנן (להניח את הקערה בתוך קערת עם מים קרים (ע"מ שהיא תגיע לטמפ' החדר במהירות) או לחילופין להכניס ל1/4 שעה לפריזר) - ולהעביר למכונה. השיטה הקלסית אומרת להניח את הקערה ע"ג סיר ובו מים על סף רתיחה (שיטת הבן מרי) , לבחוש לאט ובהתמדה משהו כמו 10 דקות (עד שהתערובת מתחילה להסמיך) , אממה מצאנו שכשעושים את הגלידה במכונה ההבדל במרקם "לא עד כדי כך" מורגש (כשאין מכונה, לא לוותר) כך שאפשר בקלות לדלג על השלב הזה.
 

bouquet garni

New member
כמה שמנת יש במייכל שמנת ../images/Emo35.gif

כמה אחוזי שומן יש באותו מייכל ? כמה סוכר יש בחצי כוס סוכר ? וכמה חלב יש בחצי כוס חלב ? שאלה פרקטית נוספת - האם הבננות לא משחירות בתהליך החימום ??
 

ranlevy

New member
נשמע רעיון מצויין

משום מה גם אני לא אוהב את הבננה כפרי בתוך הגלידה שלי. אבל את השיטה הזו עוד לא ניסיתי. יש לי בקשה אחת והערה אחת: הבקשה - לקבל את המתכון עם כמויות בגרמים. ההערה - "השיטה הקלאסית" לא הומצאה סתם, אלא היא מיועדת להבטיח פיסטור של החלמונים שבגלידה, ע"י הבאתם לטמפרטורה של 80-85 מעלות ("עד שהתערובת מתחילה להסמיך") ואז צינון מהיר על בן-מארי של קרח. אם את מדלגת על "השיטה הקלאסית", והחלמונים שלך נגועים בחיידק כלשהו, אזי למכונת הגלידה ולמקרר ייכנס מוצר לא מפוסטר, שהסיכון בצידו (או בתוכו). -- רן.
 

pickit

New member
קודם כל תודה על ההערות ../images/Emo13.gif

אשמח להביא את כל הנתונים בפעם הבאה שהגלידה תוכן (עד לסופ"ש הבא, אשרשר בהמשך לשרשור הזה). את הגלידה הכין אבא שלי, אני רק אכלתי...
בינתיים יכולה רק להוסיף ש: יודעת שהשתמש בשמנת עמידה של תנובה . התוצר הסופי יצא בצבע צהבהב מאוד בהיר (אבל עם טעם מודגש מאוד של בננות.).
 

רובנס

New member
פיקית גלידת בננות יוצאת נפלא גם

כאשר מטגנים את הבננות בחמאה עד להשחמה מוסיפים סוכר מקרמלים מצננים היטב ואח'כ מעבדים הכל בתוספת רום או אלכוהול אחר ושאר מצרכים ואז למכונת הגלידה הגלידה יוצאת עשירה בטעמה והומוגנית
 
למעלה