../images/Emo142.gifהערה בקשר לגלידת בננות
יוצאת (לטעמי) הרבה (אבל הרבה) יותר טעימה כשמביאים לרתיחה את הבננות עם כוס חלב. להרתיח עוד דקה. להשהות ללילה (לצנן ואח"כ להכניס למקרר), לאחר מכן לסנן (להעיף את הפרי) ולהוסיף את החלב למתכון הבסיסי האהוב עליכם של גלידה. ולא כששמים את הפרי עצמו עם הגלידה
על כוס חלב הוכנסו 9 בננות (גדולות. קצוצות לקוביות בינוניות). אופציונלי: כן/לא להוסיף לחלב גם מקל וניל או קינמון. הבסיסית אצלנו: 4 חלמונים 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס חלב מכל שמנת מתוקה עמידה מקל וניל או תמצית וניל (כף-שתיים) בזיק של מלח (יען כי קורט) בסיר קטן להביא את החלב + שמנת עד לסף רתיחה, להוסיף את הוניל +המלח = לבחוש ולכבות את האש. במקביל: להקציף/לטרוף את החלמונים + הסוכר (מקציף ידני על מיקסר) = עד שמתקבלת קציפה קלילה וסמיכה (בערך 5 דקות) . להנמיך את מהירות ההקצפה – להוסיף את הנוזל החם – ולהקציף מעט עד שמתערבב . זהו. אפשר לצנן (להניח את הקערה בתוך קערת עם מים קרים (ע"מ שהיא תגיע לטמפ' החדר במהירות) או לחילופין להכניס ל1/4 שעה לפריזר) - ולהעביר למכונה. השיטה הקלסית אומרת להניח את הקערה ע"ג סיר ובו מים על סף רתיחה (שיטת הבן מרי) , לבחוש לאט ובהתמדה משהו כמו 10 דקות (עד שהתערובת מתחילה להסמיך) , אממה מצאנו שכשעושים את הגלידה במכונה ההבדל במרקם "לא עד כדי כך" מורגש (כשאין מכונה, לא לוותר) כך שאפשר בקלות לדלג על השלב הזה.
יוצאת (לטעמי) הרבה (אבל הרבה) יותר טעימה כשמביאים לרתיחה את הבננות עם כוס חלב. להרתיח עוד דקה. להשהות ללילה (לצנן ואח"כ להכניס למקרר), לאחר מכן לסנן (להעיף את הפרי) ולהוסיף את החלב למתכון הבסיסי האהוב עליכם של גלידה. ולא כששמים את הפרי עצמו עם הגלידה
