סיוע בזיהוי ספר/ סיפור

../images/Emo142.gif../images/Emo53.gifסיוע בזיהוי ספר/ סיפור

שלום לכם, אני לא יודעת אם כאן הוא המקום, אבל בשלהי שנות ה-80', במסגרת שידורי הטלויזיה החינוכית המיתולוגיים (ז"ל), שודרה תוכנית, בהפקה אנגלית, או אמריקאית, שניתחה סיפורים ומחזות מופת. במסגרת הסדרה, היה ניתוח של המלט, מקבת, וגם סיפורים מהספרות הקלאסית. הקטעים מהסיפורים הומחזו (בצורה יוצאת מהכלל) ואחד מהקטעים, יושב לי בראש, ואני לא מצליחה לזהות מאיזה סיפור הוא לקוח. אני מתארת לעצמי, שאין הרבה סיכויים שמישהו יזהה. ישנו פורום שנקרא "זיהוי שירים", על אותו משקל, היה יכול לעזור לי, אם היה קיים פורום בשם "זיהוי סיפורים" , בכל אופן אני אנסה את מזלי. ראשית כל, אקדים ואכתוב, שהסיפור נראה כמו משהו בסגנון הסיפורים של אדגר אלן פו. עכשיו אני נזכרת ואני חושבת שקוראים לסיפור "חנות הקסמים". בקטע רואים ילד שהולך עם אביו לאיזושהי חנות קסמים מיסתורית. המוכר בחנות נראה איש נחמד, אבל יש תחושה של משהו אפל בחנות. המוכר משוחח עם האב והבן ומראה הרבה צעצועים וקסמים לבן, לבסוף הוא מציג לו כובע קסמים ואומר לו להיכנס לשם. הילד נכנס ונעלם. האב הולך לחפש אותו ולא מוצא וצועק למוכר "איפה הבן שלי??". המוכר צוחק ומחייך. זה הקטע שזכור לי. לאחר מכן היה ניתוח הסצנה, ע"י מנחה התוכנית, שאומר שבעצם הדגש הוא בסצנה הזאת על אוירת המיסתוריות והאימה.. אם למישהו יש איזשהו מושג איך קוראים לסיפור/ ספר/ מחזה ומי כתב אותו, אודה לו מקרב לב.

avshalomariel

New member
הייתי שמח לעזור...

אבל אין לי מושג...
ואני חייב להגיד של הרעיון של "זיהוי ספרים" הוא אחלה של רעיון, ואולי תפוז יסכימו להוציא אותו לפועל.

13579

New member
ענק!!!!!!!!!! מוכר לי! מוכר לי!

אבל לא יודע מאיפה... וואי זה היה קטע מעולה!

למעלה