../images/Emo142.gifרוצים את "ערב חג"../images/Emo35.gif../images/Emo142.gif

"קטעים מתוך שירת החג בוקעים דרך חלונות הבתים" לכבוד ערב סוכות אנחנו מחלקים לכם את הדואט "ערב חג" (מילים ולחן: אריק ברמן)
יש לנו שמונה סינגלים סך הכל, ושתי תחרויות.
ספרו לנו סיפור חג: זה יכול להיות סיפור שקרה בארוחת חג משפחתית, או סתם בזמן החג.
ניתן לשרשר סיפורים עד יום שלישי 21/10/08 בשעה 18:00. חג שמח

../images/Emo13.gifאיזו שאלה

השנה אני חוגגת את החגים ברגשות מעורבים כי מצד אחד אני שמחה שהכרתי את הבחור שלי
ואת המשפחה שלו שהיא מקסימה ואני יודעת שהוא חלק מהמשפחה כולם אצלי מאד אוהבים אותו אימא שלי כל הזמן מכינה לנו אוכל שיהיה לדירה שלו. ואני כל פעם נדהמת שאנו מדברים על החיים העתידים |מי אמר נישואין, חתונה ולא נבהל והשאיר אחריו רק עפר
ורק על זה מגיע לו
אבל יחד עם זה, מצד שני עצוב לי ב
, כי הדבר שאני הכי רוצה כרגע זה שאבא שלי יהיה בריא וכואב לי לראות אותו סובל ומתענה השנה ביום כיפור הוא לא צם אבל הוא לא יכול לאכול עקב הכאבים הוא צם בעל כורחו ואני רואה אותו משתדל להראות חזק ושהכל בסדר עבור האחיינים שלי ואני רואה כמה זה קשה לו וכמה זה שואב כוחות ועצוב לי כי אני יודעת מה זה הכאבים האלו ואני לא יודעת איך לעזור לו
השנה ראש השנה היה הזוי כי חגגנו אצל אחותי שגרה בגנות המשפחה המצומצמת (הורים ואחיות והבחור שלי כמובן) אבל בעלת הבית (אחותי הבכורה) לא היתה כי היא בתיאלנד עם בעלה והילדים אבל ניצלנו את זה לשחק WII ורד- את מוזמנת |מתחנפת|
אני הכי אוהבת את החגים שאנו חוגגים בהרכב משפחתי ענק כמו שנה שעברה שחגגנו אצל אחותי בגנות |מי רואה מוטיב חוזר| שחגגנו גם הצד של גיסי |תורכים אז זה אומר כבר מראש שהם הרבה - הורים של גיסי, אחותו וחברים של ההורים, שתי אחיות שלי ואחיינים שלי כמה שרועש ככה יותר כיף או שחגגנו אצל דודה שלי בשדה בוקר בחדר אוכל זה נוסטלגיה היתה שירה בציבור
שמנו אחרי האוכל את המגשים במדיחי כלים ענקיים
אלו הרגעים הקטנים שאני מרגישה שייכת למרות שאני חלק מכמות גדולה של אנשים אני לא נלחצת אני נהנית אני יודעת שהסיפור לא משתווה לסיפור של קרן ומירי על החברה שלהם ביום כיפור ואיך זה הסתיים בחדר מיון אבל ניסיתי

Orel ICE

New member
"ברכות ברכות לכבוד החג"

זה מזכיר לי שטסתי לגרמניה, לבקר את סבא שלי, את השילוב המיוחד בן חג המולד לחנוכה
להבהרה: אני יהודי שלם, סבא שלי בן לאבא נוצרי ואמא יהודייה תלינו חנוכיות על ענפי עץ האשוח וסופגניות ב"גרבי החג". בסוף העץ עלה באש, חבל על הבית

BRANGELINA

New member
../images/Emo171.gif

יש לי כמה דברים לספר..... 1..כל שנה בערב פסח כל המשפחה באה לסבתא שלי ואנחנו מכינים שולחן ארוך ארוך כי אנחנו המון אנשים(35-40) אחרי בערך חצי ערב מגיע הזמן להחביא את האפיקומן..בגלל שרובנו כבר גדלנו-הנכד הכי קטן הוא אחי בן 9.חוץ מאיתנו יש גם את הנינים של סבתא שלי שהם מגיל 6 ומטה..אז אני ובן דוד שלי(בן 14) כל הזמן אומרים שאנחנו נשתתף עד גיל 18 ולגדולים אסור..בעיקרון זה אני והוא מחפשים הכי רציני והקטנים סתם מסתובבים כי גם ככה אח"כ מחביאים להם שוב ורק הם יחפשו..חחח... ובגלל שאבא שלי מחביא את זה הסבירות למצוא את זה בקום נורמלי קטנה מאד..החיפושים ארוכים..ולי כל שנה יש קומבינה עם מישהו אחר שיגלה לי לאיפה וזה ובסוף יוצא שאני מחפשת שעה...והכל כמובן רק בשביל הכיף..(ובשביל הכסף שאחרי חחח). באיזשהו שלב בקטע של השירים בת דודה שלי קופצת על השולחן ומתחילה לרקוד ולשיר..חחח 2..כשבאתי לסבתא שלי ביום שבת בת דודה שלי הציעה שנבנה סוכה בגינה של סבתא שלי..אז אבא שלי ודודים שלי התלהבו והתחילו לתכנן איך הם יבנו אותה...אחרי שנים שלא בנינו סוכה... בסוף הם התחילו לבנות ולקח להם איזה ארבע שעות עד שנוצר משהו מרובע שדומה לסוכה...ואתמול שוב הלכנו לשם והם המשיכו לחבר את כל הסדינים מסביב וכל הענפים מלמעלה ואני לקחתי את כל הילדים הקטנים וישבנו להכין קישוטים
...בניתי סוכה ממקלות של ארטיק היה לי משעמם..חחחחחח בסוף אחרי שלוש שעות מתישות של שעממום מוחלט הם סיימו לבנות את הסוכה..וקישטנו אותה יצאה סוכה ממש ממש ממש יפה! עכשיו בעיקרון אפשר להכניס לסוכה אולי 3 כיסאות מרוב שהיא קטנה אבל זה ממש נחמד ואני מקוה שגם בשנה הבאה נבנה סוכה
בהצלחה וכולם וחג שמח!

shanoosh

New member
יש לי סיפור מגניב .. ../images/Emo9.gif

זה היה השנה בערב ראש השנה, ממש לא מזמן בני דודים שלי לקחו אותי לטיול במושב שלהם ואז בת דודה אמרה שיש לה פיפי אז עצרנו אצל חברה שלה ... התחלתי לחשוד שהם עושים לי איזה הפתעה נכנסנו לבית של חברה שלה ואז מישו בא ואומר לנו "באתם לראות אותו נכון? הוא מחכה בחוץ" יצאנו לחצר ואז אני רואה שם בשולחן את אריק ברמן !!!!!! הוא הסתובב אמר לי שלום וכל זה..ואז הצטלמנו והוא חתם לי ואז בסוף מסתבר שהחברה של בת דודה שלי היא קרובת משפחה שלו ...! אז בקיצור, יש לי בני דודים מדהימים !!!!!כפרהה עליהם !
וזהו זה הסיפור ..

גם אני! גם אני!!! (2) ../images/Emo9.gif

זה היה בערב סוכות לפני שלוש ארבע שנים משהו כזה. יש לי משפחה מורחבת (כלומר דודים ובני דודים) מאוד גדולה, ובאותה השנה התארחנו כולם אצל סבתא שלי מצד האמא (הם 7 אחים ועוד כל הילדים של כל אחד מהם), בואו נגיד שאם אושפיזין היה מגיע לא היה לו מקום, אבל זאת אויירה הכי כיפית בעולם. בקיצור סבתא שלי דתיה ורובנו שם מסורתיים, אז כהלכה עשינו קידוש. רק שהפעם במקום תירוש דוד שלי שקידש החליט לשים יין אדום אמיתי בלי לומר, אז כשכל הילדים לגמנו חתפנו זעזוע מוח (ותמיד אנחנו נותנים חתיכת שלוק מהתירוש) ובשנייה אחת כולם רצו מחוץ לסוכה כדי לירוק את היין. ואם כבר בעינייני יין, בערב פסח אחד לפני כמה שנים אחותי ואני גילינו שכתוב בהגדה לשתות את היין בהסבה לשמאל.. אז ניסינו את זה, והדבר כל כך הצחיק אותי עד שהכל נפלט לי החוצה כמו ממטרה

מנסה את מזלי../images/Emo42.gif

בכל שנה מאז שאני זוכרת את עצמי סבא וסבתא שלי באים אלינו בסוכות, הם ישנים אצלנו איזה שבוע ובינתיים בשבוע הזה כל המשפחה המורחבת באה לבקר גם, ואז בסוף הם חוזרים חזרה לבאר שבע. בשנה שעברה המחלה של סבא שלי התדרדרה והוא אושפז בדיוק בתקופה שלפני חג סוכות, ואז כולנו באנו לבקר אותו בבית החולים, והיו פעמים שהיינו גם נשארים בבאר שבע, ואז לא ידענו אם הוא ישתחרר בחג סוכות או לא. בסוף הוא לא השתחרר והם לא באו אלינו, ואנחנו בכלל לא בנינו סוכה כי כל החג כמעט היינו באר שבע דואגים למצבו של סבא שלי. למזלנו הרב, המצב השתפר וסבא שלי החלים מעט ועכשיו הוא מרגיש הרבה יותר טוב ממה שהיה וזה באמת שימח את כולנו. וכמו המסורת של כל השנים גם השנה סבא וסבתא שלי באו אלינו ובנינו סוכה וגם דודים שלי באו לבקר והיה ממש כיף!! ואני מקווה שהמסורת הזו תימשך לעוד הרבה הרבה שנים ושסבא וסבתא שלי יהיו בריאים עד גיל 150 ואפילו יותר!!

ערב חג שלי

כמנהג המשפחה עשינו את ערב החג אצל דודים באלייקים (הרגע חזרנו משם) מי שלא מכיר את המושב הוא מושב שרובו תימנים (בועז מעודה גר שם) עכשיו אני מהצד הטריפולטאי של המשפחה ותמיד יש קרב ירידות על התימנים בקיצור ברגע שאבא שלי ודוד שלי שותים הם יורדים על התימנים בקטע מצחיק אני ובת דודה שלי החלטנו שמשעמם לנו אז הלכנו קראנו לעוד 3 בני דודות שלנו והלכנו לעשות טיול במושב אחותי ו2 הבני דודים הקטנים שלנו עקבו אחרינו ואז היינו ליד הביתצ של בועז (זה היה שנה שעברה ישר אחרי הזכייה) בועז יצא החוצא עם מגבת על החלק התחתון (למרפסת שלו לקחת מגב) ופתאום בן דוד שלי הפאדחן נתן צעקה "הינה בועז מעודה" ורץ לעברו אני ובנות דודות שלי עפנו משם כלעוד רוחינו בנו חחח וזה הכל ממש אטרקטיבי החג שלנו!

שיר m

Well-known member
הסיפור שלי:)

ערב סוכות אצלנו במשפחה זה הכי כיף- יש יומולדת לאמא שלי
כל המשפחה בסוכה מסביב לשולחן... משהו כמו 12 איש, חוגגים יומולדת
סבתא שלי אופה עוגה טעימה-טעימה, קונה שוקולדים... ואחרי שמחסלים הכל מתחילה החגיגה: מתנות
כל מתנה הכי קטנה עושה סיבוב מלא על השולחן (יש הרבה צחוקים תהיו בטוחים)... ובסוף הכל חוזר לאמא שלי שאוספת הכל ומעלה הביתה תוך כדי קריאות: היי, זה שלי!
יומולדת בחגים זה הכי כיף שיש (מזל טוב אמא
)

בראש השנה...

גיליתי על צמיחת עובר בבטנה של דודתי
התחלתי את ארוחת החג ברגל שמאל מסיבה שהיא לא לפורום הזה, ולמרות שניסיתי לשכנע את עצמי שאסור לי להיות מדוכא בתחילת השנה, זה היה חזק ממני. באמצע הארוחה, דודתי פנינה הודיעה שהיא בהיריון וכמובן שזה היה דבר שלא ציפיתי לו ופינה את התחושה המרה שהייתה לי לטובת תחושה נעימה, ולא מזמן דודתי סבטה ילדה בן שתמונתו מצורפת. בקרוב ברית מילה נוספת.

oranitoosh

New member
סיפור- קצת עצוב.

זה קרה לפני שנה בדיוק. ערב ראש השנה. חודש לפני ראש השנה התחילה נקודת חן שיש לאבא שלי על הגב לדמם, זה לא הפסיק. הוא הסיר את הנקודה, ועשה בדיקה לבדוק אם יש משהו חריג. בערב ראש השנה כל המשפחה מתגייסת ובאה לעזור בחנות הפרחים שיש לנו בעיר.. אח"כ כולם באים הביתה מתארגנים לחג והכל. בקיצור, כולנו יושבים מותשים אחרי שהגענו הביתה. אבא שלי סיפר לאמא שלי שהוא הביא את התוצאות של הבדיקה, הם רבו איזה שעה אם לפתוח את התוצאות בערב חג או לא.. בסופו של דבר ישר אחרי ארוחת החג הם פתחו את התוצאות כשכל המשפחה המורחבת הייתה אצלנו, התוצאות לצערנו היו שיש לו גוש די גדול של סרטן בגב (איפה שנקודת החן הייתה..) את המשך החג אין צורך לספר.. היה עצוב. אבל ברוך ה' אבא שלי עשה ניתוח והסרטן הוסר.

בר יעקב

New member
הסיפור של חג שבועות

כמה ימים לפני ערב החג של שבועות הראשון בלי סבא מקס זכרונו לברכה, הבית של סבא וסבתא שלי היה מבולגן וחלק ממנו היה ארוז בארגזים שסימנו את המעבר של סבתא שלי לקצרין, היא וחלק מהמשפחה הגיעו כדי לקחת כמה דברים וקצת לנקות כדי שהבית יהיה ראוי להשכרה. הסלון שהיה פרוש תמיד באמת בשירת החג והשבת נראה כמו דירה סתמית וכל הזכרונות משאר החגים כנראה נבלו ונבלעו גם הם באחד הארגזים. ישבתי עם דודה שלי, רוית, באחד החדרים והחלון היה פתוח, ככה ישבנו אני והיא על הספות האדומות שבחדר עם כמה קלטות שהיא מצאה, ואני בידיוק הייתי צריך את המצלמת וידאיו שלה, הכנסתי את אחת הקלטות לתוך המצלמה ורוית הריצה את הקלטת, היא הריצה אותה 4 שנים אחורה מאותה התקופה ישר אל חג השבועות שעשינו לשם שינוי בגינה של הבית הישן שלי, למולנו (יותר נכון למול הצג של המצלמה) ניצב קסם החגים הישן ביחד עם אותו האיש שדאג להביא אותם אלינו, סבא שלי, עמד שם בריא ויפה כמו תמיד החזיק את כוס היין, הקול שלו היה הפסקול של החגים, ממש ככה.הקול הזה כבר לא נשמע אצלנו הרבה מאוד זמן, בכל זאת, גם אחרי מותו הוא מצליח להשרות בנו את הטוהר שלו, בעצם זאת מתנת החג שלו בשבילנו היתה.

למעלה