האם אתם מבשלים כל מיני

../images/Emo143.gifהאם אתם מבשלים כל מיני ../images/Emo143.gif

מאכלים לט"ו בשבט או אוכלים רק פירות יבשים? נשמח למתכונים
 
אני קונה פירות יבשים - אנחנו אוכלים אותם

כמו שהם , אני משתדלת לקנות פירות מעניינים. דרך אגב הפירות היבשים הם ספקי אנרגיה חשובים מאוד.
 
קצת על חשיבות הפירות היבשים

אננס - קשה להשיגו בצורתו הטרייה באזורנו. הוא עשיר בברומלין, אנזים העוזר בעיכול חלבונים. תפוח- טוב לקומפוטים, דייסות וגרנולה. תמרים- עתירי אנרגיה וחומרים מזינים, ניתן לשלבם בתבשילים שונים, בסלטים, בגרנולה, בדייסות ואפשר גם למלאם בגבינה, שקדים, קשיו ושאר אגוזים. מנגו- טוב לגרנולה , סלטי פירות ודייסות. משמש- עשיר מאד בברזל ובמינרלים נוספים, ניתן להשרותם ולמעוך אותם למעין ריבה/ ממרח ולאוכלם כך, על לחם, או כמזון איכותי מאד לילדים. אפשר גם לשלבם כמרכיב ברוטבי שמנת/ חלב קוקוס. תאנים- עשירות מאד בברזל ואפשר לשלבן בכל מאכל, סלט או מאפה. פפאיה- מכילה את האנזים פפאין המקל על העיכול. בתוספת לסלטי פירות, גרנולה ועוד. בננה- טובה כנשנוש אחה"צ, או כאוכל לדרך לילדים, בנסיעה או בעבודה. שזיפים- עוזרים להסדיר יציאות. ניתן להשרותם ללילה ובבוקר לשתות את המים ולאכול את השזיפים בגרנולה, בדייסה או בקומפוט. צימוקים- במגוון צבעים וגדלים. אפשר להוסיף לגרנולה, דייסה, סחלב, סלטי פירות וירקות. ניתן לקשט בהם תבשילי אורז וירקות, בעלי נוכחות רבה בבישול ההודי. מצוינים לאפייה ולנשנוש.
 
למעלה