טו בשבט שמח

../images/Emo143.gifטו בשבט שמח../images/Emo145.gif../images/Emo141.gif

או כדברי הילדים.... דובי שבט שמח....
.... מאחלת לכולם שתמיד תהיו מוקפים בטבע
לקבל אנרגיות טהורות מהצמחים שסביבינו
ולזכור להעניק גם לטבע
לשמור עליו לטפח את הירוק
השקדיה פורחת ושמש בה זורחת
ציפורים מראש כל גג מבשרות את בוא החג טו בשבט הגיע חג לאלינות
חג שמח
טליה
 

מגי 336

New member
../images/Emo145.gifט"ו בשבט שמח לכל הילדים וההורים ../images/Emo143.gif

איזה חג מאושר הוא ט"ו בשבט... לא צריך לבשל, לא להתארח... רק לקנות מלאי של פירות יבשים ולהכין עוגה מלאה באגוזים ודברים טובים
חג שמח ומלא פריחת שקדיות
 

dorit8

New member
עוגת תפוחים ואגוזים

סוג מתכון: עוגות / פירות קושי הכנה: בינוני מרכיבים: ½ ק"ג תפוחי עץ מקולפים חתוכים לרבעי פרוסות מושרים ל- 30 דקות ב- ¼ כוס מיץ לימון 200 ג' מרגרינה 1 כוס סוכר 1 כף תמצית וניל קורט מלח 2 ביצים 2 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפיה 1 כוס אגוזי קליפורניה קצוצים ½ כוס צימוקים 2 כפות חמאה מומסת לקישוט: אבקת סוכר אופן הכנה: מערבבים יחד את הקמח עם הצימוקים, האגוזים, הקינמון ואבקת האפייה. מעבדים במיקסר כ- 2-3 דקות את המרגרינה עם הסוכר, המלח ותמצית הווניל. מוסיפים ביצה אחרי ביצה תוך כדי ערבול. כשמתקבלת תערובת קרמית מוסיפים את התערובת היבשה וממשיכים לערבב כ- 2 דקות לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את התפוחים (ללא המיץ) ומערבבים. משמנים תבנית אפיה בחמאה המומסת ויוצקים את התערובת. משטחים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 60 דקות. מקררים כ- 20 דקות, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
 

kikona126

New member
לי יש משהו טעים וחמים לחורף - לא עוגה

קוראים לזה סלאיה (ובתרגום חופשי לעברית חיטה) טוב אמא הביאה לי ספר שכתוב בו המתכון, אפילו שאין צורך כל כך במתכון כתוב כי בסופו של דבר מוסיפים מה שאוהבים. 200 גרם חיטה (מספיק בערך לשישה אנשים) מים לפי הצורך (צריך שיהיו מיים מעל גובה החיטה, זה מוסיף למנה לאחר מכן) סוכר (לפי הטעם - זה צריך להיות מתוק יחסית) מי ורדים קינמון * תוספות שלי - קוקוס, אגוזים צימוקים צנובר שקדים קלופים פיסתוק חלבי. (לגרוס אותם קצת לפני, לא יותר מידי שיהיו גושים זה טוב. ואיך מכינים? שמים את החיטה עם המים על האש (מומלץ לברור את החיטה קודם לכן). ומחכים עד שהחיטה רכה מספיק, זה יכול לקחת שעה אז סבלנות. לאחר מכן מעבירים את החיטה (עם קצת נוזלים) או למנות אישיות או לקערה גדולה (עדיף אישיות ואז כל אחד שם מה שהוא אוהב) וכל אחד מוסיף מה שהוא רוצה מהתוספות. (מומלץ בחום להוסיף סוכר...) את המנה הזאת מכינים אצלנו בימים קרים, בחנוכה וגם בטו בשבט. בנוסף, היום למדתי, שיש טקס שעושים לתינוק בשן הראשונה שלו - משאירים בצד כמות קטנה של חיטה שתתקרר ואז עושים מעין טקס ומניחים את זה על ראש התינוק - אבל עזבו זאת סתם התעללות...
 
../images/Emo24.gifתודה לדורית וקיקונה../images/Emo71.gif

מצליחה לדמיין את הניחוחות למרות שהאף שלי סתום....
 

dorit8

New member
כי אדם עץ השדה ../images/Emo143.gif

צדיק כתמר יפרח . חג בטעמים וריחות משקרים מתוקים...
טבע מקום נפלא לקבל אנרגיות טהורות וטובות של אהבה
 

kikona126

New member
חג שמח לכולם ../images/Emo143.gif

השקדיה פורחת ל_____ יש קרחת ציפורים על ראש עצים.... (ועד לפה אני זוכרת
) קצת מנופיו הקסומים של נאות קדומים
 
|חיוק|הפעם היחידה שערכתי ליל סדר לטו בשבט

היה בביה"ס.... בוודאי חוויה מיוחדת
 
למעלה