שורש רדיולה - CFS .

tshgn

New member
../images/Emo143.gif שורש רדיולה - CFS .

לאחרונה שמעתי בפורום הCFS והפיברומיאלגיה על שימוש בשורש רדיולה. הבנתי שניתן ב1-3 כמוסות ליום לשפר מספר סימפטומים כגון נדודי שינה. כמו-כן סיפרו מספר משתתפים שהם אכן שיפרו מצבם, אך עדיין לא התנסו מספיק כדי להיות בטוחים בנושא. כמו-כן הבנתי ששורש רדיולה מעלה הסרוטונין והדופאמין. שאלתי: אני כמאובחן CFS מעוניין לדעת אם ידוע לך מהספרות על שורש רדיולה בהקשר לCFS, וכן אם אכן יסייע לי אז האם ניתן יהיה לבקש מרופאתי תרופה המבצעת את אותה פעולה כמו שורש זה (אולי בהקשר לדופאמין, היות ופריסמה/פרוזק ואלטרולט רק הרדימו אותי. אני לא סובל מדיכאון בכלל, אך בכל זאת ניסיתי תרופות אלו שרק הרדימו אותי לחלוטין אפילו במינונים זעירים). האם ישנו טיפול בCFS הקשור לרמות דופאמין? בתודה, טו בשבט שמח לך ולכולם תומר

רדיולה וCSF

אני מוכרחה לאכזב אותך - אין לי שמץ של מושג לגבי השפעת הרדיולה בCFS - אני לא מאמינה שיש נתונים בדוקים בנושא

tshgn

New member
ניסיתי מספר ימים ודיווחי כאן...

מדובר בשורש מהצמח רודיולה. הצמח צורית ממשפחת הטבוריתיים. שם הצמח המדעי: Sedum roseum שם מדעי נוסף: Rhodiola integrifolia. שמות חיבה עממיים: stonecrop, houseleek. צמח בשרני מרוסיה. התברר לי ששם משמש רבות. רכשתי בסופרפארם והשתמשתי מיום ו´ האחרון. מדהים! כבר לאחר כחצי שעה התיישבתי מול הטלוויזיה וכאילו המסר ממנה היה בהיר/ברור יותר. ממש כמו שמרגישים לאחר החלפת משקפיים במתאימים יותר! הריכוז והקשב קפצו מעלה ועברו שידרוג. גם הרגישות למזונות, אור!, ריחות ועוד ירדה! אך - למרות זאת ואולי בגלל זה אני מודאג. הצמח פועל במניעת ירידת דופמין וסרוטונין והיות ואלטרולט (חודש וחצי) ופריזמה/פרוזק (חודש וחצי) רק הרדימו אותי ולא סייעו לי כלל (אינני דיכאוני - למזלי) אז ייתכן ופועל עלי במנגנון הדופמין. האם ייתכן שאם כך אז פעולתו עלי הינה רק זמנית? הבאתי קישור מדעי אודות הצמח. תודה, תומר

שריק 7

New member
תומר שלום! מציעה לך........

הי תומר- אני שרי מפורום התשושים. אני חושבת שכותרת ההודעה שלך אינה מבהירה לד"ר אלקיים כי ההפנייה אליה! גם המיקום לא מדגיש שיש כאן עניין רציני חדש. עברתי ברפרוף על המאמר, ושמחתי שמצאת אותו. כעת אין לי כוחות לנסות להבין היטב את כל המידע. האם תוכל לומר לי אם יש בו אזהרות:למי אסור להשתמש בצמח? ובעניין התשובות ממקור מוסמך שאתה מחפש, קשה לי להאמין שתהיה נקיטת עמדה מצד רופא קונוונציונאלי בארץ... אך בכ"ז אולי כדאי(אפשר דרך העמותה שלנו) לשגר את המאמר לכל המרפאות והרופאים שיודעים לאבחן את מחלותינו. סופשבוע בריא ונעים- שרי

tshgn

New member
תשובה לשרי/ק

עדיין לא קראתי המאמר בעיון. אמסור היום עותק ממנו לרופאה בבית החולים. מקווה שמכירה ושתקרא. אדווח על כל התקדמות. עדיין מאושר ממה שהרודיולה עושה. תומר

למעלה