ט"ו בשבט שמח

../images/Emo144.gif ט"ו בשבט שמח ../images/Emo143.gif

לרגל החג, ספרו לנו על טיולים מעניינים או מרגשים שחוויתם: היכן ביקרתם, מה עשיתם - ואיזו מוסיקה שמעתם - שנחרת בזכרונכם במיוחד? באלו מקומות הייתם ממליצים לנו לבקר? המקומות המומלצים שלי: בארץ - כמעט כל מקום, בעצם. הגליל והגולן, והמדבר בדרום, הם המקומות האהובים עלי. בשבוע שעבר טיילתי באזור עמק האלה ובשבוע הבא כנראה אעלה לחרמון, שם לא ביקרתי כבר מזמן. אוויר הרים וירוק בעיניים, עושה לי טוב. בחו"ל: בשנת 1980 טיילתי עם משפחתי בארה"ב. אחת החוויות היותר מרשימות שעברנו היתה איפשהו ביוטה, כמדומני. נסענו דרך שמורה אינדיאנית, בדרכנו לאחד המקומות היותר מוכרים. באותה תקופה שמורות אינדיאניות היו לא-מפותחות, מכל בחינה - ממש מוזנחות. האנשים חיו בעוני מחפיר, והתשתיות והשירות הציבורי היו ברמה נמוכה מאוד. מרבית השמורה לא היתה מיושבת; היא היתה, בעצם, שמורת טבע יותר מאשר שמורה לבני אדם, והיה בה רק ישוב אחד קטן, עם רחוב אחד. אך מכיוון שהוגדרה כשמורה אינדיאנית, לא נעשו בה באותה תקופה עבודות פיתוח למבקרים ומטיילים. כך יצא שנסענו בכביש שומם דרך נוף בראשיתי פראי ומדהים, מרחבים עצומים בהם הטבע שלט, לא האדם. מזג האוויר היה סוער, אך פתאום יצאה השמש, בפינה אחת של השמיים, ויצרה קשת-בענן ענקית. מלבדנו, לא היתה נפש חיה (חוץ אולי מחיות, מי יודע) ברדיוס של עשרות מיילים, אולי. זו היתה חוויה פשוט בלתי נשכחת.

oneman2

New member
חג שמייעח../images/Emo145.gif

אם יש טיול שאני זוכר לטובה (וגם בהקשר של החרמון), הרי שזה הטיול מפסגת החרמון לנהר הירדן, 3 ימים של נופים מדהימים ואווירה נהדרת (בפסח 2005). חוץ מהעובדה שהחרמון כבר לא נשאר שלג (רק "שלוגיות" בפסגה) ושבלילה הראשון (באיזור הכניסה לאתר, ליד הבסיס הקטן הזה) הייתה רוח מטורפת, זה היה טיול מושלם. כולל הטבילה בנחל כלשהו שהטמפ' שלו הגיעה לדעתי לאיזה 5 מעלות...

Anuerysm

New member
ט"ו בשבט שמח

רק אני עם נקע בקרסול מסתובב עם קביים וגבס

אוי, מסכן! ../images/Emo24.gif

אני מקווה שאתה יודע להוציא את המיטב מהסיטואציה, ולסחוט מקסימום "רחמים" מהסביבה...

Anuerysm

New member
כן, גם לי זה היה מוזר

אבל זה נקע קיצוני, כמעט היה שבר, אל תשאל ציף, אני יודע

earth quake

New member
שביל ישראל

בנדוד ואני עשינו שבוע על שביל ישראל לפני חודשיים וחציץ מתל דן עד טבריה. חוויה מדהימה, נופים מדהימים אפילו יותר. האמת, יצא לנו לשמוע הרבה את "שיר בעיפרון" של בית הבובות, והייתה שם שורה שממש התאימה לנו: "נשא בעול בכתפיים איתנות" ובחיי, היה לנו חתיכת משקל על הכתפיים
מומלץ בחום. מקומות אחרים יפים? נתחיל בגולן ובגליל העליון. כתושב גאה של רמת הגולן, לא נראה לי שאי פעם יימאס לי לטייל באותם נחלים שוב ושוב ושוב. חוצמזה - הרי אילת והמכתשים. קיצר, אם באל לכם לראות יופי - או בצפון או בדרום. במרכז אין מה לחפש
ט"ו בשבט שמח (אף על פי שזה היה אתמול)

הגליל בחורף, בגשם

זו חוויה בפני עצמה. הכבישים ריקים, אין נפש חיה, הכל ירוק ושקט, והשמיים גדולים..... ולעניינים אחרים, דייויד בואי, בקליפ ל-Life on Mars משנת 1973, בבימוי מיק רוק מיודענו. http://www.youtube.com/watch?v=ueUOTImKp0k

oneman2

New member
בית-שמש בגשם...

חוויה מדהימה. אין כמו לנסוע על כביש בתוך חצי מטר של מים שנגרמו מחצי שעה של גשם.

למעלה