מבחן משעשע

•cherry•

New member
../images/Emo148.gifמבחן משעשע

. יש לך אמבט עם ברז מים חמים, ברז מים קרים וצינור ניקוז. ברז המים הקרים ממלא את האמבט ב-4 דקות, ברז המים החמים ממלא את האמבט ב-5 דקות והצינור ניקוז מרוקן את האמבט ב-20 דקות. אם פותחים את שני הברזים עד הסוף וגם פותחים את הצינור ניקוז, כמה זמן יקח לאמבט להתמלאות? תשובה : זמן שלקח לך לפתור : 2. איש מת ונעמד מול אלוהים. אלוהים מציב לו אתגר: מולו יש שני דלתות, אחת מובילה לגן עדן השניה לגהנום. ליד כל דלת עומד ניצב. ניצב אחד יגיד רק שקר וניצב שני יגיד רק אמת. לא יודעים איזה דלת מובילה איפה, איזה ניצב שקרן ואיזה לא. ניתנת לך רק שאלה אחת לשאול ורק לאחד הניצבים... מה תשאל כדי למצוא את דרכך לגן עדן? תשובה : זמן שלקח לך לפתור : 3. נסיך חמדן שמע על אוצר ענקי בתוך מערה על דרקון והיה נחוש בדעתו להסיג את האוצר. כאשר נכנס למערה, תפס אותו הדרקון ואמר לו: "אני יודע למה באת. בא תגיד לי עכשיו אתה מה אתה עושה פה... אם תשקר לי, אני הורג אותך אבל אם תגיד לי את האמת, אני יתן לך לחיות בתור עבד שלי." הנסיך אמר לו משהו ויצא ברי ושלם מהמארה חי ולא עבד. מה אמר לו הנסיך? תשובה : זמן שלקח לך לפתור :

neko

New member
../images/Emo58.gif לגבי הראשון,

יצא לי 2.5 דקות, ולקח כמעט שתי דקות. את השני והשלישי אני מכיר, אז אין טעם

tomer65538

New member
בפסיכומטרי יש מלא כאלה לקח לי 10

שניות לפתור :D אפילו המספרים מוכרים לי חחחחחחחחחחחח

Permutation

New member
פיתוח לשאלה 2 .

בצומת, ישנם שני שבילים, האחד מוביל לפ"ת והשני לת"א. אתה רוצה להגיע לת"א. בצומת הזו ישנה ביקתה שבה חיים שני אחים, אחד מהם תמיד אומר את האמת והאחר תמיד משקר. אתה דופק על הדלת ואחד מהאחים פותח (אתה לא יודע מי) ומותר לך לשאול אותו שאלה אחת בלבד? הפתרון השכיח ביותר הוא "איזה שביל לת"א יאמר לי אחיך?" ותמיד תקבל את התשובה השגויה (מכוון שאתה מערב את מכפלת שני האחים פלוס במינוס זה מינוס).. נשאל עכשיו שאלה אחת, שגם מתייחסת לשני האחים, "איזה שביל לת"א אתה תציין בפני אחיך?" - ואם השאלה הזו תמיד נקבל את הדרך הנכונה! האם תוכל להסביר את ה"פרדוקס" הזה?

The Sunshine18

New member
נסיון לפתור את 3

אולי הוא יגיד לו... :"באתי כדי לראות את האוצר". ככה הוא מגיע למצב שבו הוא דובר אמת, אבל לא את כל האמת.. ד"א אני לא מחוננת.

The Sunshine18

New member
זה ברור..

שאלה מה הוא אמר, שמוציא אותי לא משקר ולא אומר את האמת..

alonyo

New member
לגבי 3 משפטים כמו -

"אני לא אהיה עבדך" או "אתה תאכל אותי" אמורים להוציא אותו בריא ושלם בגלל סתירה שנוצרת... לגבי 2 - מישהו מוכן להרחיב לגבי שיטת הפיתרון של חידות מסוג זה? (תודה מראש)

למעלה